עברתי דירה לפני שבועיים והתחלתי לסדר את האולפן,
הבעיה היא ששולחן העבודה שלי ממוקם לא טוב מבחינה סימטרית כלומר המוניטור ימין קרוב כ30 ס"מ לקיר והשני במרחק 2 מטר מקיר שמאל, הסיבה לכך :
בכדי להשתמש באורך החדר ולקבל מרחק שווה מהקירות למוניטורים אני חוסם את החלון שהוא פתח האיוורור היחידי בחדר.
המקום ה"מושלם" שמצאתי הוא בנקודה היחידה שבה יש קיר "נקי" מאחור ברוחב 110 ס"מ . * לא אפשרי לשים את השולחן בקיר שבו דלת הכניסה ודלת לאמבטיה כפי שרואים בתרשים..
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
ברשותי 3 "אמבטיות" צמר סלעים עטופות בד במידות 120*60*20 ס"מ ו 4 מפזרים מעץ 60*60*20 ס"מ ליחידה.. 4 קורנרים ספוג.
שאלתי, איך אוכל להשיג "ניצול מקסימלי" של פיזור וספיגה בהתחשב בנתונים?
אני מתלבט האם בקטע הקיר שמאחורי שולחן העבודה(109 ס"מ) לשים 2 דיפיוזרים או פנל סופג, (בקיר הקידמי חשבתי לשלב 2 דיפיוזרים ו2 פנלים).
האם בין דלת המטבח לארון (הקטע כ 85 ס"מ),2 דיפיוזר או פנל סופג?..
שכחתי להוסיף בתרשים .. היכן שהחלון נמצא ממוקמת המיטה
ממש לא אידיאלי. פתיחת החלון הורסת את הכל, אלא אם אפשר לשנות משהו ולהפך אותו לנפתח בשיפוע גם למעלה.
אם כבר, מדוע אתה לא יכול למרכז על הקיר הארוך? _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
היי ראובן, תודה על המענה..
רואים בתרשים שאם אמרכז באמצע הקיר הארוך מאחורי תהיה הדלת
כלומר, תקן אותי אם אני טועה, הנקודה שמאחורי הטכנאי רצוי שתספוג או תפזר
בצורה יעילה משאר חלקי החדר..
כנראה למזלי החלון אכן נפתח כלפי מעלה אבל מאחר ואני מעשן בחדר ישן בו ועובד בו קיוויתי לקצת יותר אויר מאשר מה ששיפוע 20 המעלות מציע.
כנראה שלבסוף אמקם מול החלון, הפכתי בזה כמה ימים
במידה ואמקם את העמדה מול החלון, היכן היית ממליץ לי למקם את המפזרים/ פנלים?
(קטע הקיר שעכשיו מאחורי קצת בעייתי להתקנות, בין דלת המטבח לארון יש לי רק 85 ס"מ שזה אומר או 2 דיפיוזרים לאורך או פנל אחד)
הנקודה שמאחורי הטכנאי רצוי שתהיה אינסופית, או לפחות כמה שיותר רחוקה, אך מוניטור עם תנאים סביבתיים סימטריים ובריאים לכל רמקול קצת יותר עדיפים, לא כך?
מוצרי בליעה ופיזור לא מתקינים מראש בתנאים של פשרה ומצוקה ואז אומרים לגלי הקול ללכת בכיוונם. הייתי מציע דרך הפוכה; למקם את הציוד במלואו, ובתלות למוסיקה והווליומים שלך להבין כיצד החדר מרגיש, ואז להתחיל לדכא, לרסן, לבלום, ו/או לרסק גלי קול.
הקרנות יוכלו לעזור לך כמובן, ספיגה אלמנטרית ממשטחים קרובים, ובלימה של החזרים - בתלות למה וכיצד ש/אתה עושה ב/מוסיקה, מרחק וסוג הרמקולים ביניהם ומהם אליך).
זה החדר, זה המצב. חשוב לרגע שזה הכי גרוע, ואז תגלה שזה עשוי להיות גם מעולה לכל בן אדם יוצר שמבין בפשרות ואילופן. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו