תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 14:51
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה על קונטרולרים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  zahush76  
שאלה על קונטרולרים
הודעה פורסם: שישי 26 יול',13 00:09   
(סוג של) בהמשך לפוסט הקודם על המכס - כאמור רכשתי את הברינגר BCR2000. יש גם את "אח" שלו - ה BCF2000. למי שלא מכיר:

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

וגם:

האחד עוד במכס... והשני בדרך. אבל תוך כדי התחלתי לחשוב עד כמה אני צריך קונטרולרים, עד כמה הם ממש תורמים לרצף העבודה? האם הם חשובים? האם הם פינוק מיותר?
במקרה הספציפי הזה מדובר בשני קונטרולרים זולים יחסית, כאשר אחר יכול לדאוג לשליטה בפלאגינים, אפקטים, סינטים וכולי - והשני לעבודה עם המיקסר של קיובייס, כאשר יש שליטה על הפיידרים דרך פיידרים פיזיים - במקום להתעסק עם עכבר.

השאלה שלי היא:

1) עד כמה אנשים כאן משתמשים בקונטרולרים באופן כללי (ויש כל מיני, של כל מיני חברות: Livid, novation, akai וכולי. ואני לא מדבר על מקלדות שליטה)? עד כמה זה נחוץ - ועד כמה זה "פינוק" שאפשר להתסדר גם בלעדיו.

2) אם כבר שני הברינגרים בדרך אליי - כדאי לי להשתמש בהם, או שאולי עדיף להשאיר אותם באריזה, למכור, ולקנות משהו "יותר מעניין" (כמו x0xb0x או מכונת תופים חמודה וכן הלאה)?
תם
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 26 יול',13 03:26   
נראה לי שזה מאוד תלוי בהרגלי עבודה קודמים. אני גדלתי לתוך העולם הדיגיטלי וחסר נסיון על קונסולות אנלוגיות כמו הרבה מהחברה כאן.
בתקופה מסויימת היה ברשותי Korg microKontrol. כמו עם כל צעצוע, אני נוטה "לא להרפות" עד שאני מכיר כל אפשרות וכל פינה אליה אפשר להגיע עם המכשיר, ככה שאחרי יומיים עבודה הקונטרולר דיבר "קיובייסית" שוטף.
למרות זאת, מעבר לקצת נסיונות ומשחקים אף פעם לא השתמשתי בו באמת כקונטרולר והוא נמכר אחרי תקופה קצרה יחסית.

בהצלחה עם המכס...
הודעה פורסם: שישי 26 יול',13 17:26   
כמו שתם כתב, אני גדלתי לעולם הדיגיטלי לגמרי, וכשהתחלתי לעבוד עם ה Comand8 של Avid, הרגשתי שזה מאט לי את הקצב של העבודה, ומסרבל לי את החיים.

היום אני לא יכול בלעדיו, אני מרגיש הרבה יותר כיף וזורם עם הקונטרולר.

עניין של הרגל והסתגלות.
AmitSegall
Expert
הודעה פורסם: שישי 26 יול',13 18:35   
בתור אחד עם המון קונטרולרים וצעצועים אני חושב שבשורה התחתונה - לעבודה באולפן בצורה הפקתית, אין תחליף למקלדת ועכבר - כמו שהחברה לפני אמרו - כנראה גם שאתה אינך מגיע מנסיון עבודה עם קונסולות גדולות והדבר יהווה ממש הבדל מהותי בנוחות או תוצאות העבודה שלך.

מצד שני, כנגן שעולה על במה - קונטרולר הוא הדבר הכי טוב שיכול לקרות שכן הוא מאפשר לי גישה מהירה ונוחה לכל דבר ועניין... אין ספק שמקומם של הקונטרולרים היום לדעתי הוא על במה הרבה יותר מאשר באולפן - זה גם מאד מדויק לדעתי בעניין מקלדות השליטה המפנקות יותר ופחות - רק על הבמה השליטה בדברים הרבים באה לידי ביטוי, באולפן נוח יותר עכבר.

כאמור - זה מאד אישי וזה עניין של הרגל - איך שלא יהיה זה כיף #smile
תתחדש ! #thumbsup
  zahush76  
הודעה פורסם: שבת 27 יול',13 07:19   
מצאתי ביוטיוב כל מיני שימושים לקונטרולרים של ברינגר. הם יכולים להיות קונטרולרים לשימושים "שוטפים", והם גם יכולים לשמש לדברים פחות קונבנציונאליים. כנראה תלוי בעיקר בסבלנות שיש למשתמש לתפור את הקונטרולר למידותיו וצרכיו, ועד כמה המשתמש חופר וחופר במכשיר וסוחט ממנו את המקסימום.

AmitSegall
Expert
הודעה פורסם: שבת 27 יול',13 18:10   
אין ספק שטים אקסייל הוא אחד הגאונים ביותר בתחום, ומשתמש מדהים בברינגרים האלו, אבל הוא כנראה משתמש בהם בדרך שרק הוא יודע #smile מכיוון שהוא כותב את הכלים בהם הוא משתמש בריאקטור של נייטיב אינסטרומנטס (וחלקם גם ניתן לרכוש כמו the finger / mouth ) - הוא דוגמא קצת קיצונית לשימוש - מעורר השראה לחלוטין אבל לא הייתי חולם לעבוד ככה #smile
Isak.MOE
תומך
הודעה פורסם: שבת 27 יול',13 22:17   
The finger אחד האפקטים #thumbsup

IsakE.MOE@gmail.com - drop me a line
My YouTube Channel
facebook
  zahush76  
הודעה פורסם: שני 29 יול',13 14:18   
בהמשך להתלבטויות שלי - החלטתי בסופו של דבר למכור את הברינגרים. הם כאמור חדשים באריזה ללא שימוש, עדיין בניילון (רק קיבלתי אותם ואפילו לא פתחתי #thumbsup ).
הפרטים במודעות שפירסמתי בבזאר (כולל מקלדת שליטה שאני מעוניין למכור).
  zahush76  
הודעה פורסם: שלישי 30 יול',13 00:05   
אחחח. החיים מסובכים. אני רוצה למכור את הברנגרים - ואז אני נתקל בהדגמות נוספות. הפעם - לא דברים "הרפתקניים" כמו טים אקסייל, אלא הדגמות שמראות את הצדדים היותר שימושיים/שוטפים של הברינגרים.

סרט אחד מראה הדגמה של מישהו שיכול מpreset אחד ב BCR2000 לשלוט במיקסר של אבלטון, כולל אי-קיו, שליחות, חזרות, ווליום, פאנינג, mute, solo, אפקטים ועוד. עקבתי אחרי הסרטון,ואפשר לראות כל הזמן שהפריסט עצמו נשאר אותו פריסט. פשוט הוא משתמש בכפתורים כדי "לדפדף" באבלטון לייב (רק שאני לא בטוח שיש כזה טמפלייט מוכן לקיובייס):

והדגמה נוספת של שימוש כבד בברינגר לצורך אי-קיו בקיובייס. האנקודרים למעלה משמשים כ mute\solo, וגם שימוש בסיסי באי-קיו.
החלק המעניין מגיע לאחר מכן כאשר הוא משתמש בכפתורים על מנת לבחור כמה נקודות אי-קיו הוא רוצה, ואז שאר האנקודרים משמשים אותו בעבודת החיתוך:

נראה שבשני המקרים כמעט ולא משתמשים בעכבר (אם בכלל). נראה שימושי מאוד. השאלה היא עד כמה קשה להגיע למצב בו יש לך template שממופה באופן מושלם כזה, המתייחס לכל פרמטר ופרמטר.

והשאלה השנייה - שאלת השאלות - מה יותר אפקטיבי ומה יותר כיפי בשביל סכום הכסף הזה?
- צמד הברינגרים היכולים להפוך את עבודת ההפקה לנעימה יותר?
- או ללכת על משהו כמו מאשין, כדי ליצור ביטים קצת יותר בכיף מאשר להקליק עם עכבר על מכונת תופים ווירטואלית?

בכל אחד מהמקרים - יש "שטח" שמכוסה על ידי קונטרולר פיזי שהופך את העבודה לכיפית יותר, אבל משאיר את התחום השני ל"עבודת עכבר" סטנדרטית.

מה עדיף יותר בעיניכם - ולמה?
shatrix
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 30 יול',13 06:51   
בעיניי קונטרולר יכול להוסיף אבל כדי להגיע למצב שבו אתה באמת מרגיש את הערך המוסף שלו, הוא דורש הרבה עבודה מבחינת ההתאמה שלו והמיפוי, עד שהוא באמת שולט לך באפקטים.
אני אתן דוגמא לשימושים שאני כן רוצה לעשות עם קונטרולרים אך מעולם עוד לא השקעתי כדי לעשות כך : הקלטות אוטומציה, לדוגמא, של פתיחת \ סגירת פילטר, במקביל לשליטה ב release של הסינתי המתנגן. עם מקלדת ועכבר - זו עבודה סזיפית, כאשר זה מוקלט אונליין אין דרך אחת לעשות את 2 התנועות יחד...כאשר זה אופליין (כלומר, "ציור" של האוטומציה) - זה לא יישמע אותנטי כמו ההקלטה.
מה שכן, אם אתה באמת רוצה להתאים לקיובייס ואין לך זמן \ כוח להתעסק עם ההתאמה של הקונטרולר, יש לסטיינברג קונטרולרים מותאמים ב 100%.
להמליץ עליהם אני לא יכול כי הם יקרים מדי מכדי שאפילו אגע בהם בחנות #smile
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון