פורסם: שני 29 יול',13 15:46
שלום לכולם,
לפני כשנה רכשתי את ה- shure sm57 הדינאמי, מכיוון שאני מקליט הרבה חשמלית עם דיסטורשן. (אני עובד עם קיובייס ו m-audio pro)
הקנייה הזאת התבררה כטעות מכיוון שבחודשים האחרונים ישנם רעשים בזמן ההקלטה (נשמע כמו כאילו משהו זז בתוך המיקרופון) ולא הצלחתי לפתור זאת, וכמו כן גם הוא התגלה כמקרופון לא מתאים להקלטה של גיטרה אקוסטית/קלאסית, עקב הווליום הנמוך שהוא מוציא, וכן גם הטווח הקלטה שלו קטן יחסית מכדי לתפוס את כל הצליל שמוציאות הגיטרות.
החלטתי לרכוש קונדנסר, ועשיתי חיפושים פה וכן גם בגוגל, העצה הכי טובה שקיבלתי היא לרכוש אחד עם small diaphragm מכיוון שהאקוסטיקה בחדר היא לא יותר מידי טובה, ולא הייתי רוצה שהמיקרופון יקלוט יותר מידי רעשים.
המלצות למיקרופונים שמצאתי הם:
Oktava MK-012
AKG Perception 150/170
AKG C1000
אלה שציינתי לאו דווקא הבולטים שהמליצו, פשוט היו ממש הרבה שמצאתי, אבל בעיקר ראיתי הרבה המלצות ל AKG.
התקציב שלי הוא בערך 200$, אבל כמובן שאני מתגמש למעלה אם יש משהו ששווה את זה.
חשוב לציין שני דברים:
1. אני עדיין דיי חובבן בתחום, אז אם טעיתי לגביי איזשהו פרט תרגישו חופשי לתקן אותי.
2. הקנייה תתבצע בארצות הברית, לכן אם יש דגם שאתם מציעים, לכו לפי המחיר שם ולא בארץ.
תודה רבה,
דור.
Act Compatible
פורסם: שני 29 יול',13 16:46
האוקטבה נהדר.
אם אתה רוצה ללכת על הקלאסי - AKG 451. עם קצת סבלנות אפשר למצוא אותו ב-eBay ביד שנייה מתחת ל-300$, ואתה מקבל מיקרופון שישמש אותך לכל החיים.
אם אתה רוצה קצת פחות, אבל לדעתי נותן תמורה הגונה למחיר, חפש Shure SM81
כמובן שיש גם את הנוימן KM184 הנהדר, אבל תצטרך להכפיל את התקציב שלך בשתיים לפחות.
פורסם: שני 29 יול',13 20:16
Blueberry יד שניה,מדהים על אקוסטיות.
4x1TB WD HD
RME Fireface 400
Logic 9.1.6
Pro Tools 11
S.Supporter
פורסם: שני 29 יול',13 21:00
איזה פרה-אמפים יש לך?
ה-sm-57 לא אמור "להתברר כטעות" ובוודאי לא "עקב הווליום החלש שהוא מוציא..." או מה שרשמת.
אני חושש שרוכבים לך על שרשרת ההקלטה עוד כמה כשלים, שגם הגורם האנושי משחק תפקיד