פורסם: רביעי 31 יול',13 03:15
אני מעוניין לקנות את ה MINIBRUTE דרך JRR
יוצא 425 דולר + 99 דולר משלוח + 200 שקל שחרור ממכס על ידי הדואר - יוצא סך הכל כ 2350 שקל לעומת 3300 בפאנקי
האם צריך לשלם מיסים נוספים או שיש רק מע''מ ?
תודה
פורסם: רביעי 31 יול',13 06:48
הכללים הם כדלהלן (הבאתי מספר סינטים בייבוא אישי,כך שיש לי ניסיון מסוים):
סינטיסייזרים מסווגים כקוד 7059 בדרך כלל, מכיוון שמדובר בכלי נגינה - אבל אלקטרונים.
הבסיס הוא לשלם 12% מכס, ואז 18% על הסך הכל. הם מחשבים את הסכום על פי מה שכתוב במסמכים המצורפים לחבילה, ואם אין - הם שולחים למעריך שבודק ומחליט מה הסיווג.
ישנה אפשרות של פטור ממכס במקרה הבא:
אם אתה מתאם עם היצרן/מוכר מראש שייצרף דבר שנקרא "תעודת מקור / הצהרת מקור" (Certificate Of Origin \ Decleration Of Origin). זו הצהרה או מסמך רשמי המעיד שהסינטי מיוצר באירופה או ארה"ב, מחלקים שמקורם באירופה או ארה"ב. בגלל שיש הסכמי סחר בין ישראל למדינות הללו - אם מקורו של המוצר הוא באירופה או ארה"ב/קנדה אז הוא פטור ממכס - בתנאי שיש תעודת מקור.
במידה ואתה קונה מחנות כמו JRR - אין סיכוי שתקבל מהם תעודת מקור, מכיוון שהם לא היצרן, ארטוריה. כך שעליך לצפות למע"מ + מכס.
הפער בין חו"ל לראץ במקרה הספציפי הזה מצטמצם מאוד וכבר עדיף לך לקנות מחנות בארץ, עם אחריות.
יש מקרים שמשתלם לייבא באופן אישי (כשהפער במחירים משמעותי, או כשמדובר בסינטי שאין להשיג בארץ). זה לא המקרה.
פורסם: רביעי 31 יול',13 13:06
על סינטים שייבאת באישי ,ופרטים :כמה חסכת, מאייפה קנית ,זמן משלוח וכו
נראה לי שתהיה בזה תועלת גדולה לחברים פה !
תודה רבה :-)
פורסם: חמישי 01 אוג',13 05:16
במקרה שלי, השתמשתי בייבוא אישי רק במקרים בהם היה מדובר בסינטים שאי אפשר להשיג בארץ - כך שאני לא יכול לדבר על "חיסכון" לעומת המחירים בארץ. אין לי בסיס להשוואה.
לעומת זאת כשהתעניינתי בסינטים שכן ניתן להשי בארץ פשוט הגעתי למסקנה שהפער לא שווה את זה, ועדיף לקנות כאן.
בכל מקרה, את הסינטים שהבאתי בייבוא אישי קניתי מהיצרנים ישירות, ולא מחנות. גם לא ניתן היה לקנות מחנות מכיוון שמדובר בסינטים המיוצרים בכמויות קטנות.
פורסם: חמישי 01 אוג',13 10:35
הסינטים שהבאת היו עם קלידים? או רק מודולים?