פורסם: שני 16 ספט',13 12:27
חשוב לי:
1. שהמקלדת תהיה אמינה וכמה שיותר כמו פיל של פסנתר - אני הולך לחבוט בה בין היתר גם עם הרבה תרגילי טכניקה, אז רצוי שתהיה עמידה לאורך זמן.
2. שיהיה לה כמה שיותר קונטרולרים - במיוחד פיצ' בנד וגלגל מודולציה/סטיק
3. שיהיו לה סאונדים מובנים - לא הייתי רוצה להסתמך על מחשב כל זמן שאני רוצה לנגן.
4. שתהיה כמה שיותר קלה במשקל אם אפשר. אני כנראה לא הולך להוציא אותה הרבה מהבית, אבל כאשר אני ארצה אני יודע שיהיה לי קשה לסחוב משקל כבד, גם אם זה מהבית לאוטו, ויש גם את המשקל של הקייס - אולי בקייס עם גלגלים זה יותר קל?
היה לי בעבר k2500x של קורזווייל ומאוד אהבתי אותה מינוס מנגנון קלידים מדגם מסוים הידוע לשימצה של פטאר - בדגם הספציפי הקלידים נשחקו מאוד מהר, והמשקל שלה.
אני יודע שיש גם מקלדת שליטה אבל הניסיון שלי עם תוכנות DAW הוא עדיין קטן מאוד ויש את התלות במחשב שאני לא אוהב...
אופציות שנראות לי מעניינות:
yamaha MOX8 חדשה - נראת כמו אחלה מקלדת - הסאונדים לקוחים מה XS קלה - 14 קילו, אבל יהיה במלאי רק בפברואר ולא ברור על כמה המקלדת שלה כמו פסנתר ועד כמה היא עמידה, לא היה אפילו בתצוגה.
yamaha motif XS8 משומש - ניגנתי עליה בכלי זמר ואהבתי את המגע, סאונדים, יש בה הכל, החסרון זה כמובן המשקל... אבל אולי בעצם צריך היום שתי מקלדות, אחת שאפשר להקליט איתה בבית שיש בה הכל והשניה בגירסה קלה (עדיין 88 קלידים אבל בסיגנון ה MOX8) שאפשר להוציא אותה מהבית בקלות מבלי לשבור את הגב. מה דעתכם?
מישהו נתן המלצה ל yamaha kx-8 אבל לא מצאתי איפה מוכרים אותה בארץ.
חוץ מזה לא מצאתי משהו יותר טוב שחברות אחרות מציעות במחירים שפויים, ימהה גם ידועים באמינות של המקלדות שלהם... אולי אני טועה? נראה שהיום שווה לקנות רק מקלדות משומשות...
פורסם: שלישי 17 ספט',13 07:27
אני כבר כמעט 7 שנים עם הימאה p-140 .
חוץ ממשקל לא סימפטי זה חיה רעה סאונד מדהים וסטנדרט בשוק היום.
בגלל שאני עובד בעיקר עם מחשב יוצא לי להשכיר אותו לבמות שבהם אני עושה pa ולא היה עד עכשיו אומן אחד (ואלה אומנים מהשורה הראשונה בישראל) שלא שמח לקבל את הכלי.
ממליץ בחום
פורסם: שלישי 17 ספט',13 12:02
Kurzeil k2500 אם אתה מוצא אחד.
יופי של סינטיסיזר עם יופי של טאצ׳.
4x1TB WD HD
RME Fireface 400
Logic 9.1.6
Pro Tools 11
פורסם: שלישי 17 ספט',13 17:08
תודה למגיבים.
טוב, בדקתי היום motif XS8 משומש, המקלדת מגיבה טוב למגע, אבל היא מרגישה קצת קלה יותר מאותה מקלדת משומשת בתצוגה מכלי זמר, טוב, כנראה שהנגינה לאורך זמן משחררת קצת את המנגנון, אבל לא היו קליקים ולא הרגשתי מגע לא תקין,
מה שלא אהבתי זה שהיא די מאובקת ויש כמה שריטות בפרונט שלה ובצד, שריטות בצד אני יכול לסלוח - כתוצאה מהכנסה לאוטו וגם פחות שמים לב כי זה בצד אבל בפרונט זה קצת כואב ויזואלית. בגדול לא נראה שהבחור הנחמד מנקה אותה מאבק, למרות שהוא ציין שהיא שמורה מאוד ולא יצאה כמעט מהבית שלו. שמתי לב גם שהכפתור "למעלה" זה שלמשל מעבור מסאונד אחד לשני טיפה פחות מגיב בהשוואה לאותו סינטי המשומש בכלי זמר. הוא רוצה 8 אלף, הוא לא רצה להוריד במחיר, אבל לא ציינתי בפניו את האבק, השריטות והכפתור שטיפה פחות מגיב כי סה"כ המקלדת "משומשת", הגיבה טוב למגע ושאר הכפתורים מגיבים והמסך המאובק נראה תקין. מצד שני אני לא רוצה לקנות סינטי שאחרי תקופה לא ארוכה אני אצטרך לבקר בכלי זמר לתיקון. אני מצפה ליותר מידי? אני לא שלם לשים 8 אלף על זה. מה אתם אומרים?
לגבי סינטים אחרים שציינתם כמו הנורד סטייג', לא מצאתי אותם משומשים, לגבי RD-300NX לא הייתי בחלילית אבל נראה שהיתרון הבולט, אולי היחיד שיש לו על פני המוטיף זה במשקל - 17 קילו לעומת 28.
מחר אני אבקר אדם נוסף שמוכר את אותו סינטי (motif XS8), אני מקווה שהוא שומר על הסינטי יותר טוב. הייתי שמח אם מישהו שיש לו ניסיון עם סינטים יותר ממני היה מגיע איתי לבדיקה.
פורסם: חמישי 26 ספט',13 13:31
אני גם מחפש מקלדת באורך 88, אבל עקרוני לי שיהיה לה אפטרטאצ', וגם pitch & modwheel. בדקתי בחלילית את האקאי mpk88 והקלידים ממש קשים. יותר מפסנתר ממוצע.
האם אין מקלדת שליטה אחרת טובה? או אולי פסנתר דיגיטלי או משהו אחר שיכול לשמש כמקלדת שליטה? לא אכפת לי גם לחפש משהו משומש, אבל לא דברים ישנים מדי. נניח משהו מהחמש שנים אחרונות. תקציב - כ-5000 ש"ח.