פורסם: חמישי 24 אוק',13 18:07
אני מעוניין לבנות אולפן הקלטות ביתי, ואין לי מושג מה צריך ומאיפה להתחיל, אין לי חדר אקוסטי התקציב שלי הוא 6000 שקלים כולל מחשב, הרצונות שלי זה להקליט שירה גיטרה אולי פסנתר, לבצע שירים בסגנון. האוס היפ הופ רוק קל קאברים ושירים מקוריים שלי, לא מחפש להיות מסחרי או מיקצועי, יותר בשביל הכיף, אבל עדיין חשוב לי להגיע לאיכות מסויימת, אשמח להכוונה כלשהי ולכל הצעה שתעזור לי, תודה רבה אחים יקרים.
פורסם: חמישי 24 אוק',13 19:25
תודה רבה על העזרה, רק רציתי לדעת חדר אקוסטי לא דבר מחייב. בשביל האולפן?, ומאיפה ואיזה מחשב ממליץ. מה צריך להכיל, חוץ מזה איזה תקציב לדעתך באמת צריך בשביל להוציא משהו באיכות טובה? על איזה מוניטורים וכרטיס קול ממליץ?
פורסם: חמישי 24 אוק',13 19:56
לדעתי:אקוסטיקה לפני הכל.
למה למהר להוציא את כל הסכום על מוצרים בינוננים ומטה ולהתאכזב מהתוצאה הסופית ?
טיפול אקוסטי זה חובה להקלטות אודיו,שום מוניטור/מחשב/כרטיס/מיקרופון לא יוכלו ״לסדר״ את החלל בו אתה מקליט.
צעד צעד.
4x1TB WD HD
RME Fireface 400
Logic 9.1.6
Pro Tools 11
פורסם: חמישי 24 אוק',13 20:17
אז איך זה שאני רואה בהמון סירטונים מהיוטיוב חברה שמקליטים בחדר שלהם ללא אקוסטיקה עם הציוד הנכון ומוצאים איכות שלא נופלת משיר שמתנגן ברדיו?
S.Supporter
פורסם: חמישי 24 אוק',13 20:33
כל מקרה לגופו. יש חדרים שצריכים יותר טיפול וחדרים שצריכים פחות טיפול.
מצד שני, אפשר להקליט בלי ״טיפול אקוסטי״, אבל אי אפשר להקליט בלי מיקרופון...
פורסם: חמישי 24 אוק',13 20:45
אתה מתכוון לקונדנסר כי אני יודע שיש גם כרטיסי קול שמגיעים כבר עם קונדנס בתוכם, אני טועה?
תומך
פורסם: חמישי 24 אוק',13 22:35
מחלק את התגובה שלי לשניים:
1. כן, השרשרת היא כמובן בסיסית: מחשב, כרטיס קול, מיקרופון (כולל סטנד ופופר), מוניטורים, אוזניות.
אקוסטיקה היא דבר הכרחי, אבל הכוונה כמו שכבר נאמר כאן היא לטיפול אקוסטי.
חדר שהתנאים הבסיסיים שלו טובים מבחינה אקוסטית לא ידרוש טיפול מאסיבי.
אל תתחיל עם רמת מחירים גבוהה מדי. תהיה בראש של להתנסות ולהכיר. משם תתקדם הלאה לפי הצרכים שלך.
ומכאן אני עובר לחלק השני של התגובה:
2. ממליץ לך בחום שני דברים:
האחד הוא להיכנס לאתר של עודד רז חבר הפורום (בלנד סטודיו). - מקווה מאד שאני לא מערבב סתם בין שני אנשים...
יש שם אסופת מאמרים שמיועדים במיוחד בשבילך.
השני: וזה הכלל הבסיסי שלי בנוגע לציוד בכלל (אני עושה כמה וכמה דברים כך שהפיתוי לקנות עוד ועוד הוא אינסופי) - תעבוד עם מה שיש עד שאתה מגיע לנקודה בה אתה צריך משהו ואין לך.
אתה חייב להקליט שיר? אין לך מיקרופון? קנה מיקרופון. עדיף בהתחלה פשוט. אתה מגלה שאתה מקליט אחת לשנתיים, אל תתקדם הלאה. מקליט אחת ליומיים. מרגיש שאתה צריך לעלות רמה , תעבור הלאה...
זה ברמת העיקרון.
וככל שתתקדם תגלה באמת מה אתה צריך.
ואת כל זה תעשה בבקשה לפני שאתה נכנס לחנות כלי נגינה ומשכנעים אותך שאתה חייב את כל מה שהם מוכרים.
פורסם: שישי 25 אוק',13 07:53
תודה רבה יש לך קישור של האתר שלו?