תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 03:18
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
כיצד להתחיל ליצור ולתקלט
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  tomerisrael  
כיצד להתחיל ליצור ולתקלט
הודעה פורסם: רביעי 30 אוק',13 00:39   
שלום רב!

אני מעוניין להתחיל ליצור רמיקסים/טראקים/האוסים/מוזיקה אלקטרונית /מיקסים
בנוסף גם למקסס ולתקלט ולהופיע בעתיד היותר מאוחר כדיג'יי אפילו במועדונים ולרכוש את המקצוע

הייתי מאוד רוצה לדעת: מהיכן ללמוד?איך מתחילים?מאיפה מתחילים?מה ללמוד?
איך ללמוד לתקלט ולמקסס?איך ליצור בתוכנות?
כל עצה וטיפ יתקבלו בשמחה.....

ובמידה וצריך ציוד כלשהוא, אני מעוניין שמישהוא אם תוכלו בבקשה יכוון אותי ויתן המלצה על ציוד טוב ואמין ואיזה ציוד לקנות וכמה תקציב להשקיע

בהתחלה אני רוצה להתחיל לבד ואולי יותר מאוחר אני ארצה ללמוד קורס וגם שיעורים פרטיים, ככה שעל הדרך אם מישהוא מכיר איזה מקום לימוד טוב לקורס ובנוסף מורה שמעביר שיעורים=אשמח לקבל המלצות ופרטים....
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 30 אוק',13 02:15   
תתחיל בזה שתקרא את כללי הפורום
ותנהג לפיהם,כלומר, אל תציף את הפורום באותה שאלה במדורים שונים !
רק כך תזכה ליחס הוגן ורצון להשיב לך
הודעה פורסם: רביעי 30 אוק',13 10:15   
אוקיי הבנתי סליחה מראש, תסלחו לי אני מתנצל על הטעות ,זה לא יחזור על עצמו
פשוט לא ידעתי איפה לכתוב(ויש המון פורמים מתאימים) וקראתי והפנמתי את חוקי הפורום

עכשיו השאלה היא לאן מה ששאלתי הכי מתאים(לאיזה פורום)?

ואם אפשר להתייחס לאשכול הזה לשרשור שלי המקורי בהודעה למעלה

בתודה מראש וסליחה:
תומר
  tomerisrael  
הודעה פורסם: חמישי 31 אוק',13 10:35   
אשמח בבקשה לטיפים/עצות והתייחסות לשרשור באשכול הזה
תודה וסוף שבוע נפלא:, תומר
mirib
הודעה פורסם: שישי 01 נוב',13 12:30   
תומר שלום ראשית ברוך הבא לפורום !

חשוב שתשמור על הכללים כאן כי זה המהות של הפורום הנפלא הזה וזה מה שהופך אותו לטוב כלכך...

לעניינך : קודם כל עליך להחליט עם איזה תוכנה אתה רוצה לעבוד - יש מספר תוכנות כאלו לדוגמא ableton live , cubase 7 המיועדות בעיקר ( אבל לא רק ) למשתמשי PC. באמצעות תוכנות אלו ניתן להקליט לערוך ולהפיק מוזיקה .

כמו כן אתה זקוק לחומרה בסיסית בדמות כרטיס קול , אתה יכול להשתמש עם הכרטיס קול שעל גבי המחשב שלך, כל עוד אינך הולך לבצע הקלטות אתה יכול עבוד דרייבר אסיו ( אתה יכול לקרוא עליו באינטרנט ) שאותו אתה יכול להוריד מפה והוא יתן לך יכולת עבודה בסיסית מול התוכנות שהוזכרו לעיל.

לשאר האינפורמציה אתה יכול להיעזר באינטרנט ובסרטוני הדרכה ביו טיוב ( ויש מאות ) הקשורים לתפעול ראשוני של התוכנה שבה תבחר לעבוד.

בהצלחה

אייל

"טיפטפת - תשגיח" - פרל אודי TAZ 2007
  tomerisrael  
הודעה פורסם: שבת 02 נוב',13 05:48   
אוקיי תודה רבה

אשמח לתגובות נוספות/טיפים והתייחסות לדברים נוספים שעדיין לא ענו לי לגביהם

בנוסף מה לגבי תוכנות טרקטור?

תודה מראש
AmitSegall
Expert
הודעה פורסם: שבת 02 נוב',13 15:39   
היי תומר,

השוק היום הולך ומשתנה עם כל יום שעובר ובשורה התחתונה נובע מהעדפות אישיות ולא מהבדלים מרחיקי לכת - בכל תוכנה ניתן לעשות רמיקס, או ליצור מוסיקה מקורית שלך מ- FL studio , cubase, ableton ועוד

בניגוד למה שאמר אייל - אין קשר אמיתי לסוג המחשב מלבד למס' תוכנות בודדות כמו לדוגמא העובדה שכיום תוכנת logic pro עובדת רק במק, ו FLstudio רק בפיסי .

קיובייס, אבלטון, פרוטולז, ריזן ואחרות עובדות בכיף על פיסי ומק כאחד. פשוט תבחר מה שיש לך אולי חברים שיוכלו לעזור לך - זאת הדרך הקלה ביותר להתחיל. כשתיכנס קצת יותר לעניינים תלמד מה חשוב לך ומה ההבדלים הקטנים שמיחדים כל אחת מהתוכנות השונות, ואם זה יעניין אותך תמיד תוכל לעבור - כמעט כל ידע שתרכוש בתהליך היצירה בתוכנה אחת יוכל לשמש אותך לכולן.

כל אלו הן תוכנות ליצירה - גם אם אתה רוצה לעשות רמיקס חשוב שתבין איך בכלל ליצור מההתחלה ומה השלבים הנכונים עבוריך - הפורום פה עמוס במידע בנושאים האלו ואני ממליץ לך פשוט לטייל ולקרוא מה שנראה לך מדבר אליך.

לגבי טרקטור - טרקטור היא תוכנה לתיקלוט - כלומר לא ממש ניתן ליצור בה - למרות שיש לה המון כלים ליצירת רמיקיסים בזמן אמת - בשורה התחתונה צריך להביא את המוסיקה מוכנה פחות או יותר - כמוהה יש גם את סראטו , וירטואל דיגי , דקדנס ועוד - אבל טרקטור כנראה המשוכללת והמקצועית ביותר מכולן - במידה ותתחיל ליצור מוסיקה משלך - מהר מאד ובקלות תוכל לתקלט אותה בעזרת כל אחת מהתוכנות האלו ולשלב אותה עם שירים שאתה אוהב או רק עם יצירות אחרות שלך.

תיקלוט ויצירה הם תחומים שונים שמחמיאים ומשלימים אחד את השני לא רע בדר"כ אבל אני ממליץ שתתחיל בלהתמקד באחד מהם - כל אחד מהם דורש מיומנות ונסיון. קודם תחליט מה יותר מתאים לך ואז אני בטוח שחברי הפורום יוכלו לעזור לך טוב יותר בהמלצות על ציוד וממי ואיפה ללמוד.

שיהיה בהצלחה
  tomerisrael  
הודעה פורסם: שבת 02 נוב',13 23:51   
אוקיי תודה רבה רבה, התשובות עזרו לי מאוד

עדיין אני מרגיש מבולבל ואין לי מושג איך להתחיל ומה לעשות ויש כאן עוד המון התלבטויות ששאלתי ועדיין אין לי מושג לגביהם=אם יש מישהוא עם טיפים/המלצות/דעות נוספות זה יעזור לי מאוד להרחיב

בתור התחלה אני רוצה להתחיל לבד, כדי לבדוק שאני באמת רוצה בזה ויתמיד ולא יבזבז סתם זמן וכסף על לימודים/קורס

ועוד משהוא אחרון
האם אני צריך להפנות את האשכול הזה לפורום אחר שיותר מתאים או שאני נמצא במקום הנכון?
  tomerisrael  
הודעה פורסם: רביעי 06 נוב',13 10:56   
האם יש עוד מה להוסיף: טיפים, המלצות, חוות דעת או שבגדול נתתם לי מה שצריך ואפשר לנעול? ולפני סגירת אשכול אשמח אם מישהוא יוכל להתייחס להודעה שלי האחרונה לפני זאת
shaul naim
Act Compatible
תומר יקר
הודעה פורסם: רביעי 06 נוב',13 12:27   
שלום לך תומר
קראתי את ההודעה שלך ולאורך השירשור , יש לי כמה שאלות מנחות בבקשה
1: מה גילך ?
2: האם יש לך ידע מוסיקלי כלומר נגינה על כלי ( גיטרה, פסנתר, וכו' )?
3: איזה סגנון מוסיקלי מושך אותך ?
4: האם זה בא לך מרצון , או מכשרון שאתה מודע שישי לך אותו ?

בגדול לפי השירשור גם אני הייתי יוצא מאוד מבולבל מכל רשימת התוכנות
המכללות למוסיקה וכו' , לדעתי אתה עדיין לא שם
לאחר שתשיב אשמח לתת לך המלצות מתאימות שייגרמו לך להתאהב ולהתגאות
בכל מה שיש בך
אני בתחום עשרות שנים וחויתי את המעבר מאנלוג לדיגיטל

בהצלחה שאול נעים
מוסיקאי #read
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון