תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 04:46
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רשיון עסק
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  jbs  
רשיון עסק
הודעה פורסם: שני 04 נוב',13 15:45   
ברצוני לשתף כאן את כל חברי הפורום בעלי אולפני הקלטה בסוגייה : האם נדרש רשיון עסק לאולפן הקלטות, ומה הדין לגבי אולפן הקלטות שנמצא בתוך דירת מגורים, מתוך חיפוש בפורומים שונים, הסוגייה אינה חד משמעית, אשמח לקבל עזרה ממי שנתקלו בבעיה זו ואיך הם התמודדו איתה, נכון להיום עירית אשדוד הגישה נגדי תביעה בבית משפט על הפעלת אולפן הקלטות (שבתוך מרתף הבית) ללא רשיון עסק שזה בא כמובן מצרות עין של שכנים חסרי לב שאף התלננו על רעש ואף הגיעו בודקים מטעם איכות הסביבה שממדו את הרעש בביתם עם תוצאות מגוחכות של 41 די בי בקומת הסלון ו45 די בי בקיר המשותף - במרתף עצמו - וזה כשהפעלתי פול ווליום - מוניטורים adam a7 אני הייתי שם ולא שומעים כלום !.
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 04 נוב',13 16:14   
יעקב היקר,
לגבי החוק של רשיון העסק - כדאי להתיעץ עם איש מקצוע - עורך דין,
ולדעתי האישית - כיוון שהקמת אולפן מסחרי נוסף הנמצא באיזור מסחרי,
תמיד תוכל לטעון שהאולפן בבית משמש ליצירה עצמית ולא לעסק .
*
לגבי הרעש אשר נמדד אצל השכנים
שים לב לתקנות הרעש, שכן ע"פ החוק אתה זכאי !
ציטוט:

חוק הרעש, תקנות רעש תקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר), התש"ן 1990:
בתקנות למניעת רעש התש"ן מופיעים הדרך והאמצעים למדידת רעש עפ' החוק, וכן הסברים על אופן ביצוע בדיקת
רעש ואקוסטיקה.
בחוקי רעש אלו מופיעים רמות הרעש המותרות במהלך שעות היממה השונות.
כמו כן ישנה התייחסות בתקנות למניעת רעש אלו לגבי סוג המבנה המוטרד מהרעש (ביתי, ציבורי, תעשייתי וכו')
ופרקי הזמן שהמבנה סובל מאותו רעש.
לדוגמא:
בשעות הלילה הרעש המקסימאלי המותר בבית מגורים לפרק זמן של עד 30 דקות הינו 45dB. ולפרק זמן מעל 30 דקות הוא 40dB.
בשעות היום, הרעש המקסימאלי המותר בבית מגורים עד 2 דקות הינו 80dB. בפרק זמן של עד 3 שעות: 60dB.

תקנות הרעש במלואן

בנוסף לזה, אני סבור שיעוץ של אנשי מקצוע בתחום האקוסטיקה (למשל מי מחברי הפורום : יונתן, יורם , וכו' ) יאפשר מציאת פיתרון להפחתה של עוד כמה דציבלים
הודעה פורסם: שני 04 נוב',13 17:55   
תודה יובל
כן ברור שאני לוקח עורך דין
וגם עברתי על הרבה מאמרים בנושא
רציתי רק לקבל מושג מה קורה עם אחרים
וזה יכול לעזור.
nimrod_wagner
Expert
הודעה פורסם: שני 04 נוב',13 18:51   
לפי הטבלה הזאת (ס' 6.13)
אולפן הקלטות זקוק לרשיון עסק.
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 04 נוב',13 18:55   
אנימניח שהעירייה תבעה אותך על עצם הפעלת העסק ולא רעש נכון?

נטל ההוכחה הוא עליהם, שאכן הפעלת עסק במקום.
האם יש להם סיבה ממשית לחשוב ככה? האם יש לך למשל כניסה נפרדת ומסומנת לאולפן? האם הוצאת חשבוניות לאנשים שבאו לקבל שירות באולפן הביתי? ( אל תענה, אבל זו רוח הדברים)

אין שום מניעה ״לקחת עבודה הביתה״, אם אתה בעל אולפן של ממש, וביצעת מיקסים בבית, לא מדובר במצב שונה בו מתכנת מקבל לפטופ מהעבודה וכותב קוד בערב., או עוסק בפרויקט אישי.

אפשר גם להראות שיש הפרדה בין העבודות האישיות שלך(תחביב לכל דבר כמו ציור), אפשר להוכיח למשל שמאדם פלוני קיבלת כסף והוצאת חשבונית עבור שימוש באולפן החיצוני, ובבית ביקר אצלך חבר שעבדת יחד איתו על הקלטה (זהירות, שלא תפיל את עצמך אם הבנאדם שילם לך מתחת לשולחן).

אפשר להראות שמדובר בתחביב ובמקצוע גם יחד, ושאולפן ביתי לא מסחרי הוא תחביב נפוץ מאוד בכל העולם

אני לא עו״ד וזה לא יעוץ.
תמצא עו״ד שמתמחה בזה. וכמו תמיד עם ו״ד, תמצא אחד שהוא שועל וחריף. תן לו כמה שיותר מידע ותסביר לו כמה שיותר לגבי איך הדברים פועלים בעולם הזה.
  jbs  
הודעה פורסם: שני 04 נוב',13 22:38   
תודה שחר.
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: שלישי 05 נוב',13 20:56   
היי יעקב.

שני הסנט שלי.

א. הייתי אצלך בבית פעם, במרתף אולפן למטה. נורא התפעלתי מהבידוד דווקא והעובדה שבזמן שהייתי שם, גם רצה הקלטה ברקע, גם ניהלנו שיחה ממש ליד שלא לדבר שלא יכולתי לדעת שקיים אולפן בכלל אם לא הייתי ממש צריך לחפש אותו.

ב. אני עובד עם לא מעט פרילנסרים, חלקם עורכי וידאו, חלקם עורכי סאונד, חלקם עושים כל מיני..
לאף אחד לא תלוי רישיון עסק מעל הראש. האם כל איש מקצוע שהוא עוסק מורשה צריך גם רישיון עסק?

אם לא, אז מבחינתך האולפן בבית זה סוג של חדר עבודה. האולפן בחוץ זה העסק.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
  jbs  
הודעה פורסם: רביעי 06 נוב',13 02:47   
וואוו תודה דרור ! אבל אני לא זוכר אותך (?) תזכיר לי מה היו הנסיבות...
nimrod_wagner
Expert
הודעה פורסם: רביעי 06 נוב',13 08:48   
ציטוט:
האם כל איש מקצוע שהוא עוסק מורשה צריך גם רישיון עסק?
מובן שלא. הרשיון הוא לעסק, וגם לא כל עסק צריך רשיון אבל אולפן הקלטות כן.

השאלה (לדעתי...) היא אם חדר עבודה (אולפן) זה הוא חלק מדירת המגורים של הבעלים. אבל בהחלט יתכן שיש אפשרות להגדיר מקום כ"חדר עבודה" גם אם הוא נפרד, למשל, האם סופר (או סופרת, ע"ע וירג'יניה וולף) ששוכר חדר לכתוב בו צריך רשיון עסק? ויתכן שיש פרמטרים נוספים. בקיצור, צריך יעוץ מקצועי.

אגב, jbs, אם תרצה לשתף במסקנות שתגיע אליהן בהמשך זה יכול לעזור לכולנו פה...
ehudk
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 06 נוב',13 09:24   
מתי זה נחשב אולפן הקלטות? לעריכת וידאו לא צריך רשיון עסק, למרות שמטפלים גם בסאונד...

וינסטון צ'רצ'יל
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון