פורסם: שני 04 נוב',13 15:45
ברצוני לשתף כאן את כל חברי הפורום בעלי אולפני הקלטה בסוגייה : האם נדרש רשיון עסק לאולפן הקלטות, ומה הדין לגבי אולפן הקלטות שנמצא בתוך דירת מגורים, מתוך חיפוש בפורומים שונים, הסוגייה אינה חד משמעית, אשמח לקבל עזרה ממי שנתקלו בבעיה זו ואיך הם התמודדו איתה, נכון להיום עירית אשדוד הגישה נגדי תביעה בבית משפט על הפעלת אולפן הקלטות (שבתוך מרתף הבית) ללא רשיון עסק שזה בא כמובן מצרות עין של שכנים חסרי לב שאף התלננו על רעש ואף הגיעו בודקים מטעם איכות הסביבה שממדו את הרעש בביתם עם תוצאות מגוחכות של 41 די בי בקומת הסלון ו45 די בי בקיר המשותף - במרתף עצמו - וזה כשהפעלתי פול ווליום - מוניטורים adam a7 אני הייתי שם ולא שומעים כלום !.
פורסם: שני 04 נוב',13 17:55
תודה יובל
כן ברור שאני לוקח עורך דין
וגם עברתי על הרבה מאמרים בנושא
רציתי רק לקבל מושג מה קורה עם אחרים
וזה יכול לעזור.
S.Supporter
פורסם: שני 04 נוב',13 18:55
אנימניח שהעירייה תבעה אותך על עצם הפעלת העסק ולא רעש נכון?
נטל ההוכחה הוא עליהם, שאכן הפעלת עסק במקום.
האם יש להם סיבה ממשית לחשוב ככה? האם יש לך למשל כניסה נפרדת ומסומנת לאולפן? האם הוצאת חשבוניות לאנשים שבאו לקבל שירות באולפן הביתי? ( אל תענה, אבל זו רוח הדברים)
אין שום מניעה ״לקחת עבודה הביתה״, אם אתה בעל אולפן של ממש, וביצעת מיקסים בבית, לא מדובר במצב שונה בו מתכנת מקבל לפטופ מהעבודה וכותב קוד בערב., או עוסק בפרויקט אישי.
אפשר גם להראות שיש הפרדה בין העבודות האישיות שלך(תחביב לכל דבר כמו ציור), אפשר להוכיח למשל שמאדם פלוני קיבלת כסף והוצאת חשבונית עבור שימוש באולפן החיצוני, ובבית ביקר אצלך חבר שעבדת יחד איתו על הקלטה (זהירות, שלא תפיל את עצמך אם הבנאדם שילם לך מתחת לשולחן).
אפשר להראות שמדובר בתחביב ובמקצוע גם יחד, ושאולפן ביתי לא מסחרי הוא תחביב נפוץ מאוד בכל העולם
אני לא עו״ד וזה לא יעוץ.
תמצא עו״ד שמתמחה בזה. וכמו תמיד עם ו״ד, תמצא אחד שהוא שועל וחריף. תן לו כמה שיותר מידע ותסביר לו כמה שיותר לגבי איך הדברים פועלים בעולם הזה.
תומך
פורסם: שלישי 05 נוב',13 20:56
היי יעקב.
שני הסנט שלי.
א. הייתי אצלך בבית פעם, במרתף אולפן למטה. נורא התפעלתי מהבידוד דווקא והעובדה שבזמן שהייתי שם, גם רצה הקלטה ברקע, גם ניהלנו שיחה ממש ליד שלא לדבר שלא יכולתי לדעת שקיים אולפן בכלל אם לא הייתי ממש צריך לחפש אותו.
ב. אני עובד עם לא מעט פרילנסרים, חלקם עורכי וידאו, חלקם עורכי סאונד, חלקם עושים כל מיני..
לאף אחד לא תלוי רישיון עסק מעל הראש. האם כל איש מקצוע שהוא עוסק מורשה צריך גם רישיון עסק?
אם לא, אז מבחינתך האולפן בבית זה סוג של חדר עבודה. האולפן בחוץ זה העסק.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
פורסם: רביעי 06 נוב',13 02:47
וואוו תודה דרור ! אבל אני לא זוכר אותך (?) תזכיר לי מה היו הנסיבות...
Act Compatible
פורסם: רביעי 06 נוב',13 09:24
מתי זה נחשב אולפן הקלטות? לעריכת וידאו לא צריך רשיון עסק, למרות שמטפלים גם בסאונד...