פורסם: ראשון 24 נוב',13 16:58
שלום לכולם,
אני חדש בפורום ואני יחסית חדש במוסיקה באופן כללי.
ניגנתי הרבה שנים בפסנתר אבל לפני שנתיים וחצי עברתי לגיטרה קלאסית וגיטרה אקוסטית ועכשיו אני מחפש לקנות לשתיהן מיתרים באיכות יותר גבוהה מהסטנדרט הנמוך והמחירים הגבוהים שאני רואה בכלי זמר.
לפני פחות משנה חזרתי לארץ (חייתי בלונדון) ואני פשוט לא מכיר מספיק מה יש בישראל.
בדקתי את האפשרויות של לקנות חבילות של 10 או יותר דרך אי-ביי אבל גם קראתי על אנשים שמאד התאכזבו מהמצב שבו הגיעו המיתרים ומזמן המשלוח. וגם נתקלתי בהודאות עם סיפורים על אנשים שעברו מלחמות עם המכ"ס מה שממש לא בא לי בכלל.
בארץ, מצאתי אתרים רבים אבל חלק מהחברות אני פשוט לא מכיר ומחפש עצה טובה מאנשים בעלי ניסיון.
הסתכלתי באתר סטרינגר, יש שם כמה מאמרים מאד מעניינים אבל הסוג סאוונד שאני אוהב הוא מאד מוגדר - רך, עמוק, לא מתכתי.
ראיתי שיש להם בעיקר Augustine D'Addario (לקלאסית) שעד עכשיו פחות התנסיתי אתם (כן אני מבין שזה קצת מוזר). ו- Elixir לאקוסטיות אבל אני פשוט לא אוהב את החברה הזאת בכלל!
הסתכלתי באתר של אמיר פרלמן (www.ypstringshop.com) שאני מאד מעריך וראיתי שיש לו מיתרים של Lenzner ו- IQS ומכוון שהוא ממליץ עליהם אני משאר שמדובר במיתרים איכותיים.
זהו... בנוסף הסתכלתי קצת באתרים כמו FXP, music-talk וכו' ופושט לא מצאתי את הידיים והרגלים ואז מצאתי את הפורום הזה שנראה הרבה יותר מקצועי ואני מאד אודה לכל מי שיוכל לתת לי עצה.
רקע כללי: יש לי שתי גיטרות (כמו שנאמר, גם אקוסטית וגם קלאסית) מלוטייר פרטי שקניתי בזמן שטיילתי בספרד.
עצים דיי מובחרים (Exhibit grade +) שעלו לי כמה אלפים!
הא הא.
זהו...
תודה
מור
פורסם: שלישי 26 נוב',13 15:37
תודה על הרעיונות.
בקשר לאליקסיר, קשה להסביר... אני פשוט לא אוהב את המגע, אני מעדיף (בעיקר בקלאסיות) מתח גבוה יותר וחוץ מזה, זה עניין של סאוונד אבל אני לא ממש יודע להסביר מה אני לא אוהב. משהו אצלם פשוט נשמע פלסטי מידי.
טוב, אני אבדוק את האתרים