תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:29
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך מבודדים פסנתר מהעולם החיצון.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  GCmusic  
איך מבודדים פסנתר מהעולם החיצון.
הודעה פורסם: חמישי 05 דצמ',13 18:37   
אני בעלים של פסנתר חזק. גר בתל אביב ויש לי שכן בעיתי שלא מפסיק להתלונן. אני די אוהב את הדירה שלי, ורוצה להקטין את הרעש כמה שיותר.

מה ניתן לעשות במקרה שאני רוצה למנוע זליגת רעש (החוצה) כמה שניתן.
החלום הוא לנגן בלילה בלי שישמעו.

אבל גם אם אצליח לבודד בקצת את הרעש אשמח.

החדר הוא מרפסת מקורה, 3 פתחי חלונות +תריס שמכסים 2/3 מהחדר + קיר שבסופו יציאה (דלת בכל צד).
השאלות שלי:

קראתי פעם על וילון אקוסטי והתברר לי שזה חתיכת בד עבה שניתן לתלות. כמה זה יעיל? בעיקרון מצאתי את החנות שתתאים לי במחיר רק נשאלת שאלת היעילות.

לגבי הדלת, היא דלת עץ שאחת מהם עץ מלא (דלת הזזה) והשניה היא דלת עץ דקה וישנה עם פלסטיק למעלה.

מה יעיל לדלתות ( פסי גומי יעזרו? מה לגבי דלת הזזה)

בקיצור אשמח לשמוע ממכם

http://www.giladchatsav.com
UV
Supporter
הודעה פורסם: שישי 06 דצמ',13 13:35   
לא ציינת איפה נמצא השכן יחסית אליך ומה מפריד ביניכם. חוץ מזה, לדעתי הצפת הפסנתר, כלומר ניתוק מגע קשיח בינו לבין הרצפה והקירות יכולים לעזור.
JS
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שישי 06 דצמ',13 14:00   
היכן נמצא השכן המתלונן יחסית לפסנתר.
פרט קטן ומאוד חשוב ששכחת לציין.
קח בחשבון שחוק הרעש החדש יכול למגר אותך בקלות ולתמיד. לשמחתך השכן עדין לא הבין את זה.
הודעה פורסם: רביעי 11 דצמ',13 00:23   
בעיקרון זה נוגע לאקוסטיקה.
בידוד רעש הוא עניין כבד בדרך כלל, אז אני אתייחס לזה באופן כללי כי אתה בטח לא מעוניין להשקיע יותר מידי.
בעיקרון החוקיות היא שזליגת רעש מבפנים החוצה תהיה שווה פחות או יותר לזליגת רעש מהחוץ פנימה.
גלי קול עוברים בעזרת אויר. מספיק להם חרכים ממש קטנים של אויר כדי לעבור בין חדרים.
הפיתרון הוא אטימה.
קירות גבס לדוגמא יעבירו ימבה של אויר דרכם, ולכן יהיו חשופים לרעש, בניגוד לבטון למשל
במקרה הזול, אפשרי גם להדביק סלילים של גומי על דפנות של דלתות וחלונות שנראים לך חשופים.
mozizo
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 11 דצמ',13 02:46   
קניית אטמים לשכן.במידה ולא עוזר חיסולו המיידי #biggrin
UV
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 11 דצמ',13 08:17   
קירות גבס לא מעבירים אוויר אם בונים אותם נכון. הם יכולים גם לבודד, שוב, אם בונים נכון. בטון לעומת זאת מבודד טוב מרעש העובר באוויר אבל יכול להרע את המצב אם מעבר הקול הוא דרך המבנה (קול הולם). לכן אתה צריך קודם לבדוק איך וכמה רעש מגיע לשכן ולפי זה לבחור את הפתרון.
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 11 דצמ',13 11:02   
ציטוט:
קירות גבס לדוגמא יעבירו ימבה של אויר דרכם, ולכן יהיו חשופים לרעש, בניגוד לבטון למשל

גם קירות גבס אטומים לחלוטין (ואין בעיה לבנות אותם כך) יעבירו קול, והסיבה לכך היא מסתם הנמוכה יחסית (בהשוואה לבטון למשל).

ישנן טכניקות ל-״סופר בידוד״ באמצעות גבס, אך אלה בעיקר רלוונטיות למצבים בהם המבנה לא יכול לשאת בניה כבדה, ולאו דווקא כדי לחסוך בהוצאות.
recorder
Act Compatible
ממליץ לך
הודעה פורסם: רביעי 11 דצמ',13 11:30   
לקחת השראה מהפרויקט מהשרשור הזה (דפדף לתמונה של הסיליקון בי שתי משטחי עץ), במידה ולא יצא לך כבר לראות את השרשור הזה ממליץ לכולם בחום לקרוא מתחילתו = מעלף #faint .
אני לא יועץ אקוסטי מוסמך לכן לא אומר לך לבצע בדרך ת הרצפה למשל אלא ממליץ לראות ולייסם לפי ההבנה שלך.
אפשר ליסם למשל את הרעיון שחוזר שם כל הזמן בבנית הרצפה למשל: סתימת חריצים בחיבור בין החלקים, ע"י כך לגרום למשטח להיות "מאסה אחת".
*הייתי מיסם את השיטה הנל בכל קיר גבס שהייתי בונה עכשיו או בעתיד.
עוד אפשר לקראו שם על חמרי הבידוד בהם השתמשו, שזה בכלל #thumbsup
הודעה פורסם: רביעי 11 דצמ',13 11:49   
שלום ותודה.

המצב הוא כזה:

דמיינו מסדרון. השכן יושב מצד אחד שלו, במין קוביה (חדר שינה)
בסוף המסדרון יש כניסה למטבח ומהמטבח ישנה דלת (הזזה) למרפסת סגורה, שם יושב הפסנתר עם "הפנים" למסדרון. בין חדר הפסנתר למסדרון שוכן חדר נוסף (אמבטיה) שגם מכיל חלון.

בקיצור הסדר הוא כזה:

שכן -------------
מסדרון -------------
מקלחת -------------
חדר -------------

ברצוני להתיחס למה שכתבתם

אני מחפש להקטין את כמות הרעש בצורה האפקטיבית ביותר ושוקל כרגע את הדברים הבאים:

איטום הדלת המובילה למטבח שם כנראה המפגע הרציני יותר מבחינת רעש. הפיתרונות שהציעו לי: בנית קיר גבס (יקר, לא ממש פרקטי מבחיתי בדירה שכורה)
איטום גומי/ספוג על החריצים ואיטום סטייל ה"חדר האטום" (להדביק בחרכים חומרים סופגים)
איטום החלל של הדלת בעזרת ספוג/מלמין שיותאם במידות (מחפשים פיתרון בשלב זה זה חייב להתאים בול)
מזרון /חומר סופג אחר חתוך לפי מידות והדבקה סקוטש להדבקה נוחה משני צידי הדלת.

הגבהה לא לקחתי בחשבון כי אין לי מושג בדבר הזה, ממה הוא עשוי ומה עלול להיות המחיר.
הרחקת הפסנתר מהקיר אפשרית, אבל קצת יוצרת מצב לא נוח. הקיר בכל אופן לא משיק בישירות לשכן.

קיר גבס אין לי מושג מה העלות וכמה זה קל לבנות לבד. מכיון שזו דירה שכורה אין לי מושג אם בעל הבית יסכים, וגם אין לי מושג אם קיר שכזה ניתן להריסה בקלות לאחר בניה.

קנית אטמים לשכן, לא הבנתי איזה סוג אטמים אתה ממליץ (@mozizo) איך בידיוק הם אמורים להיתלות באיזה אופן.

השאלה המקורית מתיחסת לחלונות למרות שהבעיה כנראה היא דלת ההזזה שמלאה בחריכים מהם יוצא אויר/סאונד.

השאלה שלי שואלת האם וילון כבד מבד דחוס ובכמה שכבות, יצליחו לבודד את כמות הרעש היוצאת בנוסף לפעולת החלון, ולפעולת התריס. והאם באופן דומה ניתן לתלות מעל כל דלת ההזזה מתקן בצורת וילון/שטיח/בד כבד.

http://www.giladchatsav.com
UV
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 11 דצמ',13 11:58   
לא הבנתי אם בין המסדרון לפסנתר מפריד חדר אחד (מטבח / אמבטיה) או שני חדרים (מטבח ואמבטיה).

אולי שרטוט?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון