פורסם: שבת 07 דצמ',13 16:43
שלום חברים!
עברתי דירה לאחרונה ולאחר שהרכבתי מחדש את האולפן גיליתי שכנראה במהלך ההעמסה או השינוע אחד הנובים במוניטור שלי נפל. החזרתי אותו למקומו אבל גיליתי שהוא לא מגיב בצורה נכונה בכלל. טווח העוצמה ירד. והוא לא מתאפס במקום הנכון...
האחריות פגה ולכן אני מתכנן לנסות ולתקן אותו בעצמי.
הייתי שמח לשמוע עצות או הערות.. במיוחד מאנשים שנתקלו בבעיה הספציפית הזאת.
תודה מראש ושבוע מצויין!
פורסם: שבת 07 דצמ',13 18:17
העניין הוא שגם בלי הנוב (מכסה הפלסטיק) הפוטנציומטר עצמו לא מתאפס ולא נעצר בעוד נקודה (קליק) שהיה עוצר בו לפני כן ( +4dB ). ככה שלא נראה לי שזה קשור לאיך שהחזרי את הפקק... מה גם ששיחקתי עם זה והתייחסתי לנקודות איפוס כששמתי אותו..
פורסם: שני 09 דצמ',13 16:57
היי nimrod!
פתחתי את המוניטור, ניתן היה להבחין כי הצ'יפ שבתוכו מחובר הנגד המשתנה לא לגמרי במקום... ניסיתי להשיב אותו למקומו הקודם, שיחקתי עם המגעים והצלחתי להגיע למצב שהנוב כבר לא מסתובב סביב עצמו וכן נע בין min ל max ונעצר באמצע. אבלללל הוא מגביר רק בין המינימום לאמצע (+4dB). וברגע שמנסים להגביר עוד לא קורה כלום. בכל מקרה.. מה שבעצם רציתי לשאול את חברי הפורום זה אם יש לכם המלצה על מעבדת תיקונים או בחור שידע לעזור לי באזור פרדס חנה... בין זכרון לנתניה:)
תודה בכל מקרה!
פורסם: שני 09 דצמ',13 17:01
אני יודע את המספר פריט. באינטרנט מצאתי רק אפשרות אחת להזמנה.. והיא הייתה ב50 דולר כולל משלוח עד ישראל... כש30 דולר הולכים על המשלוח.
מישהו מכיר או השיג בעבר חלקי חילוף למוניטורים של yamaha? עד כמה חשוב שהחלק יהיה מקורי?
A 10K XVB12111NPD2 זה תיאור החלק שאני צריך לפי הסכמטיקס של המוניטורים.
גוגול לא מצא דבר כזה. גם לא אחרי שהפרדתי בין המספר לאותיות. אני יכול להשתמש בכל נגד משתנה של 10k?