S.Supporter
פורסם: שלישי 24 דצמ',13 17:03
להתחיל בהצבה נכונה ולהמשיך עם הגדרות היצרן של הרמקולים.
אחכ להקשיב ולנסות להבין בדיוק מה הבעיה שאתה חווה
S.Supporter
פורסם: רביעי 25 דצמ',13 19:44
מה גורם לך לחשוב שזו בעית איקיו?
אם מוזיקה מדיסק מתנגנת נכון, הייתי חושד קודם כל בבעיה אקוסטית:
הכלי, המיק׳, הצבת מיק׳,פרה, איקיו בערוץ ועיבוד דינמי עליו, אינטראקציה עם מיקרופונים אחרים, ורק אח״כ מסיק שמדובר בגוון מערכת. אלה הם הדברים שמבדילים נגינה ממדיה ולהקה חיה.
אם הבעיה חוזרת בכלים שונים ומיקרופונים שונים(עם גוון אחר כמו 57 מול 112) וגם במקורות ישירים הייתי ניגש לאיקיו מערכת, וגם אז רק אם ברור לי בוודאות שמדובר בבעיה כללית שאני לא מצליח לתקן בערוץ.
נסה להקשיב לערוץ בסולו באוזניות כדי לקבל מושג טוב יותר של מה הולך.
איקיו מיועד לתקן את הצבע או להתאים אותו להעדפה שלך כטכנאי ולתקן פידבקים בצורה זמינה.
איקיו יכול גם לסרס מערכת וליצור בעיות פייזינג.
גם עם פרוססור דיגיטלי מומלץ שתהיה גישה ישירה לאיקיו הפנימי (שליטת מחשב) או חיצוני.
בייסדראם ממסך יכול לנבוע מכמה סיבות:
עורות לא מכוונים נכון או לא מתאימים לסגנון מוזיקלי, אובאיכות נמוכה/ישנים(אם מדובר בסט קבוע)
הצבת מיק לא נכונה או מיק לאמתאים. גם אם זה מיק ״בייסדראם״
חיתוך לא נכון בסאבים- סאב שעולה גבוה מדי, או מיד שיורד נמוך מדי- וכך הסאב ינגן את הטווח שמוזכר בסעיף הבא למרות שהוא לא צריך, ובצורה לא יעילה, או שהמיד ינגן סאב במקום לשמר אנרגיה לשירה/גיטרות
איקיו לא נכון בערוץ- נסה לחתוך באיזור שמתחיל מעל 100 ועד 400 בערך. זה איזור שהביססדראם יכול להוסיף בו הרבה לכלוך, ולמסך על הרבה כלים כמו גיטרות, באס ושירה גברית.
*זו אגב סיבה טובה למה לא לחנוק את האזור הזה במערכת אלא בערוץ, כי סרוס שלו יוביל לאובדן בכלים האלה, אם הבעיה אכן הייתה במערכת, סביר להניח שכל הכלים האלה היו מוגזמים בטווח הנ״ל, ולא רק הבייסדראם.
גייט על הבייסדראם-אם עוד אין, או להוריד סף או לקצר רליס מהמצב הקיים.
קומפרסור- להאריך רליס כדי להקטין את הזנב ובאופן כללי לשמור את הבייסדרדראם ״בתוך המיקס״
נסה את כל אלה, ותוכל להבין יותר טוב מה מקור הבעיה, או סתם לפצות עליה בלי לחתוך מערכת בצורה גורפת
S.Supporter
פורסם: רביעי 25 דצמ',13 20:45
נשמע כמו נקודת פתיחה טובה לרוב הסאבים.
אם תכתוב את הדגמים של הרמקולים, זה יכול לעזור (גם מגברים רצוי בד"כ כשמדברים על כיוון מערכת)