פורסם: חמישי 26 דצמ',13 17:06
לדעתי אל תתפשר. אם כבר יש לך פנלים תקדח ותשים אותם.
כשתעזוב תסתום את החורים עם גבס ותעביר וויש של צבע על התקרה- לא לוקח יותר משעה ושווה את הזמן בו יש לך אקוסטיקה יותר נורמלית בייחוד אם תישאר בדירה מספיק זמן (מתכנן לעבור בחצי שנה הקרובה? לא? מתכנן להקליט/למקסס בשנה הקרובה? כן? כמה פעמים?)
מה גם שבחדרים קטנים ההבדל עם פנלים על התקרה הוא משמעותי (יש יאמרו הכרחי)
פורסם: חמישי 26 דצמ',13 21:28
תקרה לא שונה מקיר.
מה ששונה זה המערך של שלושת הגורמים: מחוללי רעש (מוניטורים או כלי נגינה), גורמי קלט (האוזנים שלך או המיקרופונים) ומקדמי החזר/הקרנה/בליעה/פיזור וכ"ו (יאללה - ספוגים בלשון העם) לרבות הזוית של כל אלה ביחס לשנים האחרים.
ומאחר ושלושת הגורמים האלה, קצת טריקיים, אז מי בכלל אמר שצריך משהו על התקרה? או על הקירות?, או אולי רק על התקרה, או אולי על קיר אחד...
בקיצור - אם אין בעיה, אז אל תשים כלום.
ואם יש בעיה - שים רק מה שצריך.
Expert
פורסם: שישי 27 דצמ',13 01:17
גומי מסועים?
נסעתי למחצבה, ביקשתי בנימוס, ונתנו לי לקחת כמה שאני רוצה ממה שפירקו מהמסועים. באמת לא יקר (לא עלה לי שקל)
אני משתמש בזה להניח על כבלים (בכביש, לא איפה שעוברים רק אנשים אלא גם מכוניות)
זה כבד רצח. אם זה המוצר, אני לא מאמין שדלת רגילה (ובעיקר הצירים שלה) תשא את זה.
S.Supporter
פורסם: שישי 27 דצמ',13 11:35
אני מנסה לחשוב ממה עשויים המסועים בבית האריזה שבקיבוץ.
זה מין PVC כזה, לא?
אני חושב שצריך קצת להרגיע את האניגמה סביב איטום אקוסטי:
העיקרון פשוט ואכזרי: כערך המאסה השקולה, כך מקדם הזליגה.
קודם כל חריצים - כמו מניאק, עם פנס של משגיח כשרות.
גם אם הדלת שלך תשקול שני טון, כל זה לא שווה אם יש לך סדק של מילימטר במשקוף או רווח זעיר בין המשקוף לדלת.
שנית, לכל חומר יש מסה (משקל חלקי נפח).
אתה מחפש חומר שמצד אחד ישקול הרבה (אפילו הרבה מאד) ומצד שני תוכל ליישם אותו (טוב, נו, להדביק אותו) בלי שכל הבנין ייקרוס. (יש עוד כל מיני ענינים פורוזיים וכ"ו אבל אני מעדיף לעשות לך את זה פשוט).
יש חומר מצוין - קוראים לו ברייר מאט'. (Acoustic Barrier mat)
יש בעוביים שונים ובמשקלים שונים.
הוא נותן את התמורה הטובה ביותר ביחס למשקלו.
חסרונו, שבד"כ אתה חייב לקנות גליל או לפחות מינימום מסויים.
כדאי אולי לנסות לפנות לאקוסטיקאי ולקנות ממנו שאריות (לי אין כרגע, תבדוק אצל היורם השני, כאילו הראשון).
יכול להיות שחומרים נוספים יהיו אפקטיביים אבל ייכול להיות שלא. אל תבקש ממני להעריך את זה כי אני פשוט מאד לא אהב לעשות טעויות אז אני עובד רק עם חומרים שעל האריזה שלהם כתובים מספרים.
בכל מקרה, בשביל גודל של דלת, לא הייתי הופך את העולם וממציא לעצמי חומרים חדשים.
זכור, בהמשך להערתו של נמרוד, שאם אתה מעלה את משקל הדלת, זה יכול (זה בטוח יעשה, סמוך עלי) דפומציה במשקוף ובצירים שמן הסתם לא תוכננו להחזיק כזה משקל, ואז מה שהרווחת בפינה הזו, הפסדת באיטום וחריצים.
מנסיוני, אם תאטום מאד מאד את כל הסביבה של הדלת, חצי מהבעיה תעלם. אתה תגלה שהמון רעש מגיע מכל מיני מקומות שלא הכרת...
נגיד מהחלון ומשם למרפסת וכ"ו.
אני חושב שההמלצה הזו ניתנה פה מתישהו - אני אחזור עליה:
אנחנו מדברים על השקעה מסוג שונה, אבל בשביל לקבל קצת השראה ביחס למה זה יסודיות ועבודה ללא פשרות, קודם כל בהקשר של החלל האקוסטי (איטומו וייטובו), גלוש לשרשרת שבה ארן לביא תיאר באריכות ונדיבות את התהליך של בניית אולפן המיקס החדש שלו.
עד שלא תזחל קצת כמו שהוא זוחל שם על הרצפה, לא תבין מה זה חריץ.