תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 00:11
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
סט אפ חדש לאולפן ביתי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  green_hobeza  
סט אפ חדש לאולפן ביתי
הודעה פורסם: שבת 18 ינו',14 18:16   
אהלן
אני מקווה שזה הפורום הנכון לפרסם את זה..
יש לי חבר שמתכנן לשנות את אופן העבודה טיפה באולפן שלו ורציתי להתייעץ אתכם לגבי השינויים.

הרעיון הוא לעבוד פחות עם המחשב(יותר לכיון האנאלוגי) למרות שכרגע עדיין יהיה שימוש עיקרי בלוג'יק כמערכת הקלטה. הרעיון הוא כרגע יותר בכוון של נוחות עבודה ועבודה מול ברזלים ופחות הסאונד כי בכל מקרה הכול יוקלט דרך המחשב.

הציוד שיש כרגע הוא: מוניטורין ימאהה hs80. סינטי אנאלוגי אורטוריה minibrute
מאשין של נייטיב אינסטורמנט, ועוד מספר אפקטים אנאלוגיים.

בדרך בהקלטות יש שימוש בכל הציוד שרשמתי למעלה פלוס הקלטה של שני מיקרופונים (אחד שירה ואחד כלי (גיטרה באס) לפעמים יש עוד מיקרופון אחד.
בנוסף. לעיתים יש גם די ג'י שמנגן בלייב עם פטיפון.

הצורך הוא להקליט את כל אלה בערוצים נפרדים. ובעצם הוא לפניי קנייה של כרטיס קול ומיקסר אנאלוגי חדש או יד שניה. התקציב לא גדול במיוחד בסביבות 4000/5000 שקל לשניהם.
רציתי לדעת אם מישהו יכול לייעץ איזה פרמטרים ומפרט יהיה הכי טוב. לא מחפש בדיוק דגם ספציפי למרות שאם למישהו יש ניסיון זה יהיה מעולה אלא יותר ברמת המיפרט.
הרעיון הוא שיהיה אפשר לשחק לדוגמא אם האי קיו במיקסר ולהקליט אחרי השינווים ישר לערוץ בלוג'יק. (מזכיר המיקסר הוא אנאלוגי)
אני לא יודע אם עדיף לקנות רק מיקסר שיתפקד גם ככרטיס קול או לקנות אתשניהם. ואיך בדיוק יחווט כל העסק ברמת כניסות ויציאות.

כל עזרה תבורך....
מצטער על החפירה #thumbsup
shtik
תומך
הודעה פורסם: שבת 18 ינו',14 19:40   
יכול להיות שבתקציב הזה הוא יוכל להשיג ביד שניה מיקסר בסיסי וכרטיס עם מספיק כניסות בו זמנית... חשוב שלמיקסר יהיו יציאות DIRECT OUT כדי שיהיה אפשר להקליט אחרי האי קיו המובנה במיקסר.

למאקי יש פיתרון לא רע קצת חורג מהתקציב וצריך לראות אם יש לו מספיק כניסות בשביל הצרכים.. אבל זה כיוון שיכול לעבוד.
הודעה פורסם: שבת 18 ינו',14 20:22   
כן.. ראיתי את הדגם הזה.. אבל הוא באמת קצת חורג מהתקציב וגם ממשק firewire וחבר שלי משתמש במק בלי פיירוויר.
אז אם הבנתי נכון אני פשוט צריך מיקסר עם מספר הערוצים שאני רוצה ( כפול שתיים? ) כלומר ערוץ אחד בשביל הכניסה של הכלי וערוץ נוסף מקביל שבעצם יקבל חזרה מהמחשב?
ועוד כרטיס קול עם אותו מספר כניסות?
shtik
תומך
הודעה פורסם: שבת 18 ינו',14 21:14   
אתה צריך מיקסר וכרטיס קול עם כמות הכניסות שאתה רוצה... לגבי כמות היציאות חזרה למיקסר, תלוי מה אתה רוצה.. אפשר לשמוע את החזרה בשני ערוצים לתוך TAPE RETURN.. ואפשר להוציא למיקסר יותר ערוצים בנפרד. בכל מקרה אם יש יותר ערוצים מוקלטים במחשב מאשר יציאות, אז צריך להתחיל לשלוח סטמים (STEMS) של כמה ערוצים ביחד החוצה מהמחשב. אפשר גם לשמוע את החזרה של המחשב משני ערוצים ואת הכלי שמוקלט באותו רגע דרך ערוצים אחרים.. אבל גם אז לנתב כל פעם את הערוץ זה טרטור. אם רוצים לגמרי עבודה עם מיקסר צריך מיקסר עם הרבה כניסות וכרטיס עם הרבה יציאות. מינימום 24. בייחוד במוסיקה אלקטרונית איפה שאוהבים לתת לכל זבוב ערוץ משלו ובקלות מגיעים ל 100 ערוצים.. ואת זה קשה לי להאמין שאפשר למצוא בתקציב שנתת.

ציטוט:
וחבר שלי משתמש במק בלי פיירוויר

להוסיף כרטיס פירווייר לא עולה מיליונים....
הודעה פורסם: ראשון 19 ינו',14 13:00   
תודה רבה.. #thumbsup
אין לי ספק שבשלב הזה יהיה קשה לעבוד על כל הפרויקט דרך המיקסר. ובטוח לא עם פרויקטים מרובי ערוצים כמו שאמרת..
זה בדיוק מה שרציתי לדעת.. כלומר איך יהיה אפשר לעבוד עם המיקסר והכרטיס בזמן ג'אם עם הקלטות ופלייבקים
הרעיון הוא לעבוד עם כמות ערוצים יחסית נמוכה..
אני מסתכל עם יש דגמים נוספים בסגנון המיקסר שהצעת מקודם
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון