תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 01:08
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מחשבים - תוכנה ואינטרנט
  vito  
סנכרון קבצים בין שני חדרי הקלטה באולפן אחד, איך? ומה?
הודעה פורסם: שלישי 18 פבר',14 23:35   
שלום חברים,

אני מחפש פתרון לסינכרון קבצים בין חדר הקלטה א' לחדר הקלטה ב' שבאותו אולפן. למעשה שכל מה שנמצא על ההרד דיסק בחדר א' יהיה זמין לעבודה בחדר ב'.

מה הכיוון שאני אמור לחפש? כיוון של שירותי ענן? או אולי חיבור איכשהו להרד דיסק משותף?

אני לא יודע מאיפה להתחיל לחפש, מי שיכול לשפוך אור בנושא אודה לו מאוד.

תודה.
retrolabel
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 19 פבר',14 02:03   
הכיוון הוא רשת פנימית.
לא מומחה לרשתות אבל אני יודע שזו אחת הדרכים..
למעשה אם שני המחשבים מחוברים לאוטו ראוטר אז בווינדווס זה פשוט עניין של הגדרות.
נדמה לי שבקטע הזה במק זה אפילו פשוט עוד יותר.

עוד שיטה קצת יותר מורכבת היא מחשב שלישי שיהיה כמו השרת שעליו יהיו כל הקבצים.. זה בעצם כמו הענן רק שזה פנימי ולכן יעבוד הרבה יותר מהר.

בכל מקרה אלה כיוונים כללים, צריך למצוא מישהו שיכול לסדר לך את זה בפועל.

www.retrolabel.co.il
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 19 פבר',14 07:23   
הכל תלוי במהירות הזרימה.
מבחינה תשתיתית - האם יש לך אפשרות לחיבור קווי בין החדרים או שאתה מסתמך על רשת אלחוטית?
כמו כן, האם העבודה בין החדרים היא אונליין, או רק אפשרות למשיכת קבצים?

retrolebel די כיסה את האפשרויות - אני אחדד:

ענן אפשרי אבל מסורבל.
שרות כמו גוגל-דרייב יוצר תיקייה מסתנכרנת על המחשב המקומי (כל אחד מהמחשבים המקומיים). יש לשיטה הזו הרבה חסרונות משום שנפח התיקיה הזה מוגבל בתצורתו החינמית ולהגדיל אותה זה כבר עלות לא קטנה.
כמו כן, אתה בשום מקרה לא מסתמך על מזג האוויר (עננים ורוחות). אתה עובד על הדיסק המקומי ובסוף העבודה מסנכרן עם הענן - כאמור, מסורבל.
ייתר על כן, עננים גוזלים די הרבה תשומת לב מהמחשב, ובכלל אמורים להיות כבויים בשלב העבודה (לעניות דעתי לא צריכים להיות בכלל במחשב אולפן ולכן אישית, אני פוסל את האופציה הזו).

אופציה ב' היא רשת פנימית אמיתית, כלומר שרת והכל. זה לא מחשב שלישי אלא שרת. (שהוא מחשב לכל דבר וענין). זו האופציה הכי מהירה במידה והיא קווית. היא גם הכי מאובטחת.

תכלס, בהגדרות share נכונות, כל שני מחשבים יכולים לדבר אחד עם השני. הופכים את הדיסק לדיסק share ואתה רואה אותו מהמחשב השני.
אם יש אופציה לחיבור קווי בין מחשבים נייחים אז אתה לא צריך יותר מזה, שוב, רק בשביל למשוך קבצים אחד מהשני - לא בשביל לעבוד אונליין.
אבל זה כבר מאובטח יחסית (בתצורתו הקווית), לא קשור לנפח ולא גוזל משאבי מערכת מהמחשב.

אופציה ג', כפי שנאמר - ראוטר. כל ראוטר בהגדרה הוא רשת פנימית, אבל העיקרון הוא אלחוטי. לאלחוט יש את הייתרונות שלו (במיוחד מול סמארטפונים וטאבלטים) אבל מי שהאולפן שלו מבוסס גם ככה על מחשב ניד, זו אופציה זמינה שסביר שכבר קיימת ממש עכשיו באולפן שלך. רק ענין של הגדרות.
jam.sensation
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 19 פבר',14 08:25   
לגבי אופציית הענן - יש שירות שנקרא גובלר (<--לינק) שמיועד ל"עינון" פרו-אודיו.
והנה סרטון הסבר

הודעה פורסם: רביעי 19 פבר',14 13:17   
יש לא מעט פתרונות ולכל אחד מהם את היתרונות והחסרונות שלו (אין לי נסיון עם גובלר, נראה פיתרון מגניב).

הדרך הכי פשוטה (ועם הכי פחות בעיות ביצועים) לעבודה על פרוייקטים בשני חדרים (לסירוגין) היא לעבוד על HD חיצוניים שעוברים מחדר לחדר לפי הצורך (עם גיבויים כמובן).

פתרונות אחרים עלולים לעלות לך בביצועים.
אם אתה רוצה ממש לחלוק ספריות וכאלה שקול לקנות משהו כמו הפיתרון של WD (גם מתוך שיקול אבטחה).

בהצלחה.
הודעה פורסם: רביעי 19 פבר',14 20:58   
תודה על התשובות.

לפי מה שיורם כתב ופירט ( #thumbsup ) כל הפתרונות שמבוססים על אינטרנט/ענן הם הפחות נוחים. במיוחד שאני רוצה להמנע מסנכרונים ומכפילויות של פרוייקטים, פשוט כל מה שנמצא על ההרד דיסק שלי זמין לעבודה גם אצלו.

לגבי HD שעובר מחדר לחדר, זה יהיה בעייתי אם בחדר א' עובדים על פרוייקט X ובחדר ב' רוצים לעבוד על פרוייקט Y שנמצא על ה HD שבשימוש בחדר א', אני לא יכול להחזיק הרד דיסק ספציפי לכל פרוייקט.

חיבור קווי יהיה הפתרון הכי טוב, רק שאין אפשרות פיזית להעביר קו בין החדרים.

נשארנו אם אופציה ג': המחשבים אצלנו אכן יושבים אל אותו ראוטר, רק לא הבנתי האם כדי לעבוד על פרוייקט שנמצא על הראוטר אני צריך להעתיק אותו אליי למחשב? או שאני יכול לעבוד עליו גם אם הפרוייקט לא יושב על המחשב שלי?

תודה על העזרה.
M0r3GuN
הודעה פורסם: רביעי 19 פבר',14 21:47   
תלוי במהירות של הראוטר, של המתאמים האלחוטיים, של המחשב שמשמש כשרת...
בעיקרון אם הראוטר הוא רציני, והמחשבים טובים, תוכל לעבוד ONLINE ישר מהשרת.
אם אתה עובד על PT עם CPTK או HD, תוכל לטעון את החומר על הRAM של אותו מחשב, ואז זה לא משנה ממש מה מהירות הגישה לHD (כמובן שבהקלטה זה קצת שונה..). לגבי CB אני מניח שיש שם את האופציה הזאת הרבה לפני, אבל לא ממש מכיר..

האם המחשבים הם מק או PC? ניידים?

לדעתי האידאל יהיה כזה: (עפי המידע שהבנתי עד כה)
ראוטר שמחובר ל3 עמדות:
1. עמדה ראשית (אולפן A נניח) - בכבל רשת
2. שרת\הרד דיסק עם חיבור ETHERNET - מחובר בכבל רשת
3. עמדה שנייה (אולפן B) - אלחוטי

לא הייתי ממליץ לעשות שיתוף של תיקייה מאחד המחשבים (בשביל לחסוך על מחשב שרת\הרד דיסק רשת), מכיוון שאם על אותו מחשב בדיוק מישהו מקליט, ובאולפן השני מישהו מנסה לגשת לקבצים, זה יכול לתקוע לו את ההקלטה...

http://www.yokosound.co.il
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 20 פבר',14 00:16   
הפתרון הנכון הוא שרת איחסון, עם תוכנה מיוחדת אשר מסנכרנת בין תיקיות נבחרות לבין תוכן השרת באופן אוטומטי (חפש Network Assisted Storage, או NAS).

הרעיון להקליט\לקרוא כמויות גדולות של מידע על הארד דיסק שמחובר ברשת LAN בזמן אמת, גם אם ברשת חוטית מקומית, הוא בלתי ישים (כ-10 מ"ב לשנייה) ולא מתקרב למהירות תעבורת מידע טיפוסית של הארד דיסק (עד מאות מ"ב לשנייה) שדרושה בפרויקטים של אודיו.
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 20 פבר',14 10:11   
האמת, זה הכל תלוי מה השאיפות שלך.
אבל בכל מקרה, בסיטואציות שדורשות אמינות מול לקוחות, לא היתי ממליץ לעבוד על תיקיה מרוחקת.
הפיתרון המסורבל הוא הפיתרון האמין והוא להוריד את התיקיה למחשב שעליו עובדים, לעבוד באופן מסודר, ולהחזיר את התיקיה לשרת המרכזי.
אם על אותו פרויקט עובדים בשני החדרים (שזה רעיון שמניסיוני, מאד מבלגן, והוא נפוץ בתעשית הקולנוע שטכנאים שונים עובדים על אזורים שוני בסרט), אז כל אחד עם התיקייה שלו ובסוף מסנכרנים את המידע.
מיקס ופוסט - רק בחדר אחד כי התנאים האקוסטים לעולם יהיו שונים.
orenrot
Expert
הודעה פורסם: חמישי 20 פבר',14 10:29   
כפי שנאמר כבר -

דיסק קשיח חיצוני עם חיבור רשת.

משהו כזה http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=13426&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap

אם תדאג שכל המחשבים (והדיסק קשיח) יהיו מחוברים לרכזת שתומכת ב 1000Mbps, תהנה מקצבים מהירים.

מוסיקה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מחשבים - תוכנה ואינטרנט

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון