פורסם: שלישי 18 פבר',14 23:35
שלום חברים,
אני מחפש פתרון לסינכרון קבצים בין חדר הקלטה א' לחדר הקלטה ב' שבאותו אולפן. למעשה שכל מה שנמצא על ההרד דיסק בחדר א' יהיה זמין לעבודה בחדר ב'.
מה הכיוון שאני אמור לחפש? כיוון של שירותי ענן? או אולי חיבור איכשהו להרד דיסק משותף?
אני לא יודע מאיפה להתחיל לחפש, מי שיכול לשפוך אור בנושא אודה לו מאוד.
תודה.
S.Supporter
פורסם: רביעי 19 פבר',14 07:23
הכל תלוי במהירות הזרימה.
מבחינה תשתיתית - האם יש לך אפשרות לחיבור קווי בין החדרים או שאתה מסתמך על רשת אלחוטית?
כמו כן, האם העבודה בין החדרים היא אונליין, או רק אפשרות למשיכת קבצים?
retrolebel די כיסה את האפשרויות - אני אחדד:
ענן אפשרי אבל מסורבל.
שרות כמו גוגל-דרייב יוצר תיקייה מסתנכרנת על המחשב המקומי (כל אחד מהמחשבים המקומיים). יש לשיטה הזו הרבה חסרונות משום שנפח התיקיה הזה מוגבל בתצורתו החינמית ולהגדיל אותה זה כבר עלות לא קטנה.
כמו כן, אתה בשום מקרה לא מסתמך על מזג האוויר (עננים ורוחות). אתה עובד על הדיסק המקומי ובסוף העבודה מסנכרן עם הענן - כאמור, מסורבל.
ייתר על כן, עננים גוזלים די הרבה תשומת לב מהמחשב, ובכלל אמורים להיות כבויים בשלב העבודה (לעניות דעתי לא צריכים להיות בכלל במחשב אולפן ולכן אישית, אני פוסל את האופציה הזו).
אופציה ב' היא רשת פנימית אמיתית, כלומר שרת והכל. זה לא מחשב שלישי אלא שרת. (שהוא מחשב לכל דבר וענין). זו האופציה הכי מהירה במידה והיא קווית. היא גם הכי מאובטחת.
תכלס, בהגדרות share נכונות, כל שני מחשבים יכולים לדבר אחד עם השני. הופכים את הדיסק לדיסק share ואתה רואה אותו מהמחשב השני.
אם יש אופציה לחיבור קווי בין מחשבים נייחים אז אתה לא צריך יותר מזה, שוב, רק בשביל למשוך קבצים אחד מהשני - לא בשביל לעבוד אונליין.
אבל זה כבר מאובטח יחסית (בתצורתו הקווית), לא קשור לנפח ולא גוזל משאבי מערכת מהמחשב.
אופציה ג', כפי שנאמר - ראוטר. כל ראוטר בהגדרה הוא רשת פנימית, אבל העיקרון הוא אלחוטי. לאלחוט יש את הייתרונות שלו (במיוחד מול סמארטפונים וטאבלטים) אבל מי שהאולפן שלו מבוסס גם ככה על מחשב ניד, זו אופציה זמינה שסביר שכבר קיימת ממש עכשיו באולפן שלך. רק ענין של הגדרות.
S.Supporter
פורסם: חמישי 20 פבר',14 10:11
האמת, זה הכל תלוי מה השאיפות שלך.
אבל בכל מקרה, בסיטואציות שדורשות אמינות מול לקוחות, לא היתי ממליץ לעבוד על תיקיה מרוחקת.
הפיתרון המסורבל הוא הפיתרון האמין והוא להוריד את התיקיה למחשב שעליו עובדים, לעבוד באופן מסודר, ולהחזיר את התיקיה לשרת המרכזי.
אם על אותו פרויקט עובדים בשני החדרים (שזה רעיון שמניסיוני, מאד מבלגן, והוא נפוץ בתעשית הקולנוע שטכנאים שונים עובדים על אזורים שוני בסרט), אז כל אחד עם התיקייה שלו ובסוף מסנכרנים את המידע.
מיקס ופוסט - רק בחדר אחד כי התנאים האקוסטים לעולם יהיו שונים.