תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 08:39
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
התקנת פיקאפ piezo בגיטרה חשמלית
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  roip  
התקנת פיקאפ piezo בגיטרה חשמלית
הודעה פורסם: רביעי 07 מאי,14 09:15   
היי,
השתעשעתי לאחרונה ברעיון של בנית והתקנת מערכת piezo על גשר הגיטרה החשמלית שלי (Wilkinson VS401) . חקרתי קצת את המוצרים הקיימים בשוק, וממה שהצלחתי להבין הם מבוססים על חיישנים שיושבים בתוך האוכפים של הגשר, ומשם בתצורה כלשהי לפראמפ שגם מטפל בשילוב אות הפיאזו עם הפיקאפים המגנטיים. למשל - graph tech או פישמן

רציתי לשאול אם מישהו התנסה בבניה של משהו דומה? איזה סוג חיישנים מומלץ לכך? האם אפשר להשתמש בחיישנים הארוכים שמיועדים להתקנה מתחת לגשר של גיטרה קלאסית\אקוסטית? איזה פראמפ כדאי לשדך למטרה הזו, האם כדאי לבנות או לקנות מוצר קיים?
האם כדי לערבל את אות הפיאזו והפיקאפים המגנטיים יש צורך להעביר את שניהם דרך פראמפ לפני המגבר?

אשמח לכל תובנה שיש לכם בעניין.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 07 מאי,14 11:37   
בשורה התחתונה ? אתה צריך מוצר מוגמר של טרמולו חדש שכולל כבר את החיישנים ומצויד באוכפים מתאימים שמכילים את אותם החיישנים + כל האלקטרוניקה הנילוות.
תתכונן לשים $$$$ !

לשאלותיך:

ציטוט:
איזה סוג חיישנים מומלץ לכך?

אל תחשוב על לקנות כל חלק בניפרד, יש פה עניין של תאימות מכאנית ואלקטרונית.

ציטוט:
האם אפשר להשתמש בחיישנים הארוכים שמיועדים להתקנה מתחת לגשר של גיטרה קלאסית\אקוסטית?

לא עד כמה שידוע לי.
צלם תמונה ותעלה לפה לראות מה יש לך.
שוב אני מזכיר, תאימות חשמלית ומכאנית.

ציטוט:
איזה פראמפ כדאי לשדך למטרה הזו, האם כדאי לבנות או לקנות מוצר קיים?

לקנות מוצר מושלם!

ציטוט:
האם כדי לערבל את אות הפיאזו והפיקאפים המגנטיים יש צורך להעביר את שניהם דרך פראמפ לפני המגבר?

יש גיטרות שמגיעות עם סויץ' בורר 3 מצבים של מגנטי, מגנטי + פיאזו, פיאזו. בכל מקרה יש ווליום נפרד לכל פיקאפ כך שאתה יכול לבצע בלנד בינהם.

שוב אני אומר, אם זה לא פתרון מושלם של היצרן, חבל על הזמן.
  roip  
הודעה פורסם: שישי 09 מאי,14 09:19   
אוקיי, תודה על התשובה המפורטת. #thumbsup חשבתי להשתמש במוצר מהסוג הזה או הזה
ולהנות על הדרך גם מחווית הבניה. אולי לחתוך את החיישון ולהתאים לאוכפים או משהו כזה. אם זה לא שווה את המאמץ, מניח שאוותר...
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שישי 09 מאי,14 09:28   
מה שצרפת פה זה סנסור אחד לכל הגשר עבור אקוסטיות, זה לא עובד ככה בחשמליות, שם יש סנסור אחד קטן ונפרד לכל מיתר.
שוב, אם אתה לא הולך על המוצר המוגמר והשלם (טרמולו קומפלט או לפחות אוכפים עם סנסור מובנה) אתה סתם מבזבז זמן וכסף.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון