תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 16:17
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
כמעט לכל גיטריסט יהיה בין 5 ל 528 פדלים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  tomshir  
Expert
כמעט לכל גיטריסט יהיה בין 5 ל 528 פדלים
הודעה פורסם: ראשון 11 מאי,14 23:32   
אני לא מקנא במי שמנקה שם אבק #confused

salmonela
הודעה פורסם: ראשון 11 מאי,14 23:44   
אני דווקא כן מקנא
ItayJ
הודעה פורסם: שני 12 מאי,14 00:14   
גם לי, בתור אחד שמעדיף לקנות איזה מיקרופון חדש מאשר להעביר לילה עם בר רפאלי, קשה לי לראות את המקרה הזה של קדושת הציוד במקום קדושת המוסיקה... בשביל מה צריך מאתיים סוגים של EQ, דיסטורשנים, קומפרסורים, דיליים, ריוורבים... מה זה נותן?
אוהב גיוון? קח 2-3 מכל סוג. הרי ברור שלכל ציוד יש אופי שונה, אין בזה ספק. אבל עדיין - איפה האופי שלך בתור נגן שיביא את הסאונד שאתה מחפש לידיי ביטוי? למה אתה צריך פדאלים על פדאלים על פדאלים? אתה גיטריסט מוסיקאי או אספן חולני?
nimrod_wagner
Expert
הודעה פורסם: שני 12 מאי,14 02:00   
ציטוט:
בשביל מה צריך

מי אמר שצריך? זה אוסף. ראיתי כבר אוספים יותר "שערורייתיים..."
  tomshir  
Expert
הודעה פורסם: שני 12 מאי,14 02:07   
הייתי רוצה לחבר את כולם בו זמנית וללחוץ על הפוטסוויטצ'...

במקרה שלו אתה רוצה לנגן, מגיע למדפים: "ובכן, על מה ננגן היום, מממ מה בא לי? "
kimchy
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 12 מאי,14 05:43   
Less is more בעיני. קחו את אנגוס יאנג - SG לדיסט' של המגבר, הכל על 11 וסאלאמאת.
העושר הזה, בעיני משול לבחורה שמכסה את פניה בטונות של איפור.
מרוב צבעים ושכבות, היא הולכת לאיבוד שם, מאחורי כל השפכטל הזה.
ככה גם עם יותר מדי אפקטים - זה הופך את הצליל שלך לגדוש ורווי ופחות ייחודי ופחות מאפיין אותך כנגן.
אני לגמרי במיעוט בקטע הזה, אני יודע... #biggrin
C172
Expert
הודעה פורסם: שני 12 מאי,14 06:02   
אני עם קמחי #smile

אם פרק הזמן בין פרץ היצירתיות ליציאת סאונד מהרמקולים עולה על דקה (שזה גם מוגזם קצת), יש בעייה....

לי זה נשמע קצת כמו לעשות שיחת "יחסינו לאן" בדיוק כשעומד הז.......
כן, לדבר זה כיף, אין ויכוח, אבל עכשיו?!?!?
הודעה פורסם: שני 12 מאי,14 07:31   
מתגעגע לצליל ה CLEAN של B.B , ולא זה שלנו שטס במיליון דולר אלא לשחור של הגויים, למלך.
http://astroforum.org.il
sheepz
הודעה פורסם: שני 12 מאי,14 09:06   
בתור מישהו שהיה לו 17 פדאלים, ציוד ראק וכד' אני מחזק את דברי חברי למעלה less is more היום אני מתחבר ישירות למגבר מנורות, דיילי בלופ ו.. זהו #smile
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שני 12 מאי,14 09:19   
אף אחד לא מנגן עם טונות של אפקטים כאלה בו זמנית, זה עניין של גיוון ומתן האפשרות לבחור.
דווקא בפדאלים, הקטע של "אוסף" מאוד מוצדק לדעתי כי אחרי הכל פדאל הינו אפקט יחסית מוגבל ולכן זה מאוד הגיוני להחזיק כמה מכל דבר.

האם מנגנים עם 5 דרייבים + 4 דיליים + 8 קורוסים בו זמנית? ממש לא, אבל ככה יש אפשרות כאמור לבחור מה רוצים, לאיזה סאונד להגיע.
אני מוצא את השימוש באפקטים חלק בלתי נפרד מהיצירה, זה תמיד פתח בפני עוד עולמות וסגנונות ומעל לכל תאבון לנגן.

אני אתן כדוגמא את ה AxeII (הריג העיקרי שלי כיום), המכשיר בתצורה שלו נכון להיום (גרסת תוכנה נוכחית) מכיל כ 180 סוגי מגברים, מבחינת IR לרמקולים (קבינט) יש מקום ל 100 אבל זה בלתי נגמר כי תמיד אפשר להחליף IR, אפקטים? ואללה אבדתי ספירה מזמן, יש כ 30 בסיסים כאשר לכל אחד יש בין 5 ל 20 סוגים שונים, אני מעריך בסה"כ כמה מאות.
האם אני מנגן עם "הכל"? ממש לא, הפריסטים שלי הם ברובם מגבר, רמקול, אולי דרייב לחיזוק (אם צריך) ריורב (לא תמיד) אולי קצת דיליי (לא תמיד)....אולי קורוס (גם לא תמיד)....זה הרעיון בגדול, יש את האפשרות לגוון ויש לי ברוך השם תשובה (סאונד) מתאים לכל סיטואציה / סגנון (כמעט #smile ).

ציטוט:
Less is more בעיני. קחו את אנגוס יאנג - SG לדיסט' של המגבר, הכל על 11 וסאלאמאת.

יש בזה משהו אבל מצד שני, צריך לזכור שמר יאנג החליף בימי חייו מגברים ורמקולים וגיטרות ופיקאפים (ובמיוחד מגברים ורמקולים) בקצב רציני ביותר.
הוא היה מזוהה הרבה שנים עם מרשלים אבל בדרך עברו מסה בוגי וגם דיימונד (הנוכחי) ועוד.
החלפת המגברים / רמקולים וכו באה לתת מענה לחקירת הסאונד, הרצון לגוון, לשנות.
אם היה עובד עם פדאלים, אולי היה מחליף רק פדאלים #smile
זה שהוא מתחבר ישר למגבר והכל על 11, זו צורת עבודה אבל הסאונד שלו השתנה, אוהו כמה הוא השתנה במשך השנים.

חזרה לנושא הטופיק, ברור שהסרטון מראה אוסף, האם הוא עושה שימוש בהכל? ואללה אני לא יודע אבל אני יכול להעיד על עצמי כאחד שעבר הרבה מאוד ציוד, ומעולם לא החזקתי בבית משהוא שלא ניגנתי / השתמשתי בו בשוטף.
אם ציוד עומד תקופה הוא פשוט מפנה את מקומו, אני לא אוגר.

אגב ה"דוושת אוטובוס" שמבליחה ב 01:03, בתחילת דרכי הייתה לי אחת כזו, זה מין פאז משולב עם ווליום וואה.....אחת הזוועות אם לא הא #biggrin
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון