תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:59
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רעשים בקונדנסרים ישנים (+מיקרופון שהתקלקל)
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  מנדי אור  
רעשים בקונדנסרים ישנים (+מיקרופון שהתקלקל)
הודעה פורסם: חמישי 05 יונ',14 23:20   
שלום.. הרבה זמן לא ביקרתי במתחם הפורומים הזה...

עשיתי קצת סדר בארון במקום עבודתי ומצאתי שני קונדנסרים ישנים מדגם C48 של סוני. שאלתי את עצמי, למה לא משתמשים בהם? אז נכנסתי לאולפן חיברתי את המיקרופון לקונסולה, ופתחתי את הערוץ. ה"חת שתיים" היה נשמע פשוט מדהים. ואז שמתי לב, שהקונדנסר שופך רעש רקע בתדרים נמוכים... מעין רעש נשימה רצוף (רעש שנשמע דומה לנשימה על מיקרופון ללא פופר.. רעש שבא בגלים אבל קיים כל הזמן...). הבעייה חזרה על עצמה גם באח התאום שלו.

ואז נזכרתי שחבר הביא לי לפני חצי שנה שור 87 בטא C ישן ומרוט שגם לו יש את אותה המחלה.

מישהו יודע מה צריך לעשות כדי להשמיש את שלושת המיקרופונים האלה?

ושאלה נוספת...

היה בעבודה שלי מיקרופון של סנהייזר מדגם MD421 בן 18 שנים. גם כן מיקרופון מעולה. על המיקרופון הזה דיבר שדר בשבוע שעבר, ולפתע, באמצע מילה - הונחת המיקרופון ב20db בערך.. הטכנאי שהיה אז פתח גיין פול ופיידר פול ועוד איכשהו סחב איתו כמה דקות.. אבל ברגע שהוצאנו אותו וחיברנו בחדר אחר - כלום. אין קול.
היום היה אצלינו איש התחזוקה הטכנית שפתח את המיקרופון (הוא לא מכיר אותו מבפנים.. אגב המיקרופון בנוי בצורה יפה ומסודרת. אין דברים כאלה..) הוא בדק מוליכות על הכבלים בפנים ואמר (אני לא מבין בזה..) שיש מוליכות אבל אין התנגדות שהייתה צריכה להיות ולהערכתו יש נתק במימברנה - מה שהוא לא יודע ולא ניסה מעולם לתקן.

אולי אתם מכירים מישהו שכן?

תודה על הסיוע!
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 06 יונ',14 13:54   
הרעש הזה זו תופעה מוכרת בקונדנסרים / אלקטרט ישנים
ונובעת מהתישנות / חדירת לחות לקפסולה,
הפיתרון היחיד שאני מכיר זה החלפת הקפסולה.........
הודעה פורסם: ראשון 08 יונ',14 03:22   
אין אף פתרון אחר מלבד להחליף את הקפסולה/ממברנה? והאם שווה להחליף לשני אלו? כמה זה יכול לעלות?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 08 יונ',14 07:03   
תקלות נפוצות מהתיישנות שגורמות להנחתה, ירידה באיכות או רעשים הן דיאפרגמה, רכיב הגברת ראש אקטיבי (לרוב טרנזיסטור מסוג FET), שינוי ערכים/נתק של נגדים בעלי התנגדות גבוהה (לרוב באזור אותו טרנזיסטור) והספקת מתח פאנטום לא תקינה/יציבה אם מהמקור (מיקסר) או בעקבות בעיה ברכיבים פאסיביים במיקרופון.
לעתים נדירות גם נקיון עדין ואחראי(!) עשוי לפתור בעיה.

טכנאי מיומן יכיר את הבעיה לפי הסימפטומים וסוג הרעש. השגת חלפים עשויה לעתים להיות קשה. טכנאי עם ידיים נקיות דרוש כאן. חפש בפורום על תיקון מיקרופון.
הודעה פורסם: ראשון 08 יונ',14 08:22   
נשמע ונראה כמו בעיה קלאסית של זיהום הממברנה ו/או חדירת לחות. המקום הטוב ביותר לתקן את המיקרופונים הללו הוא בסוני USA. יש להם מרכז שירות עם חלפים מקוריים וידע. הבעיה ה"יחידה" שלך תהיה שעלות התיקון עומדת להיות גבוהה יותר ממחירו של המיקרופון בשוק הפתוח.
תשקול הא אתה אוהב את המיקרופונים מספיק כדי להכנס להשקעה הזו.
הודעה פורסם: ראשון 08 יונ',14 15:15   
אם מה שיואב מתאר נכון,
אני ממליץ לבדוק בסוני USA אבל גם בישפאר מחירה של הקפסולה,
כבר לפחות שני עשורים שאין כל קשר עם סוני, והזיכרון שלי היה
מחירי מעבדה יקרים מאד, אבל מחירי חלפים שפויים ושירות לקוחות מדהים,
ואם זה כך גם היום, אז כדאי לבדוק !
האמת שגם לי יש כמה מיקרופונים של סוני עם דיאפרגמה בינונית וקטנה, והם באמת נשמעים מעולה. (עד כמה שאלקטרט יכול להיות מעולה .........)
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון