פורסם: חמישי 05 יונ',14 23:20
שלום.. הרבה זמן לא ביקרתי במתחם הפורומים הזה...
עשיתי קצת סדר בארון במקום עבודתי ומצאתי שני קונדנסרים ישנים מדגם C48 של סוני. שאלתי את עצמי, למה לא משתמשים בהם? אז נכנסתי לאולפן חיברתי את המיקרופון לקונסולה, ופתחתי את הערוץ. ה"חת שתיים" היה נשמע פשוט מדהים. ואז שמתי לב, שהקונדנסר שופך רעש רקע בתדרים נמוכים... מעין רעש נשימה רצוף (רעש שנשמע דומה לנשימה על מיקרופון ללא פופר.. רעש שבא בגלים אבל קיים כל הזמן...). הבעייה חזרה על עצמה גם באח התאום שלו.
ואז נזכרתי שחבר הביא לי לפני חצי שנה שור 87 בטא C ישן ומרוט שגם לו יש את אותה המחלה.
מישהו יודע מה צריך לעשות כדי להשמיש את שלושת המיקרופונים האלה?
ושאלה נוספת...
היה בעבודה שלי מיקרופון של סנהייזר מדגם MD421 בן 18 שנים. גם כן מיקרופון מעולה. על המיקרופון הזה דיבר שדר בשבוע שעבר, ולפתע, באמצע מילה - הונחת המיקרופון ב20db בערך.. הטכנאי שהיה אז פתח גיין פול ופיידר פול ועוד איכשהו סחב איתו כמה דקות.. אבל ברגע שהוצאנו אותו וחיברנו בחדר אחר - כלום. אין קול.
היום היה אצלינו איש התחזוקה הטכנית שפתח את המיקרופון (הוא לא מכיר אותו מבפנים.. אגב המיקרופון בנוי בצורה יפה ומסודרת. אין דברים כאלה..) הוא בדק מוליכות על הכבלים בפנים ואמר (אני לא מבין בזה..) שיש מוליכות אבל אין התנגדות שהייתה צריכה להיות ולהערכתו יש נתק במימברנה - מה שהוא לא יודע ולא ניסה מעולם לתקן.
אולי אתם מכירים מישהו שכן?
תודה על הסיוע!
פורסם: ראשון 08 יונ',14 03:22
אין אף פתרון אחר מלבד להחליף את הקפסולה/ממברנה? והאם שווה להחליף לשני אלו? כמה זה יכול לעלות?
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: ראשון 08 יונ',14 08:22
נשמע ונראה כמו בעיה קלאסית של זיהום הממברנה ו/או חדירת לחות. המקום הטוב ביותר לתקן את המיקרופונים הללו הוא בסוני USA. יש להם מרכז שירות עם חלפים מקוריים וידע. הבעיה ה"יחידה" שלך תהיה שעלות התיקון עומדת להיות גבוהה יותר ממחירו של המיקרופון בשוק הפתוח.
תשקול הא אתה אוהב את המיקרופונים מספיק כדי להכנס להשקעה הזו.