תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:18
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
קביעת דיליי בין רמקולים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  green_hobeza  
קביעת דיליי בין רמקולים
הודעה פורסם: שישי 04 יול',14 12:17   
אהלן
לצורך מסיבה אנחנו רוצים לחזק את המערכת הקיימת שלנו היום במקום בעוד זוג רמקולים. כרגע יש לנו זוג רמקולים 8" וזוג סאבים. הטופים אמנם קטנים אבל הם חזקים מאוד כמו רמקולים פי שתיים בגודל. בכל מקרה הרחבה היא בגודל של בערך 8 מטר אורך ו-4.5 רוחב.
הרמקולים הקיימים תלויים בצד אחד והרמקולים הנוספים ימוקמו בדיוק מולם כלומר במרחק 8 מטר מהם.
בנוסף הרמקולים שכבר יש לנו עוברים דרך מגבר ופרוססיה והרמקולים שיתווספו יהיו מוגברים. הרמקולים המוגברים יוזנו דרך המיקסר ועכשיו אני צריך לקבוע דיללי לרמקולים שכבר יש לנו על מנת שיתיאמו למוגברים בצד השני.
יש איזהשהוא חישוב הוא דרך חוץ מפשוט לשמוע איך לקבוע תדיליי?
תודה
nimrod
Supporter
אין צורך בדיליי...
הודעה פורסם: שישי 04 יול',14 13:15   
אם הבנתי נכון את הסטאפ, הרמקולים החדשים/נוספים פונים אל אותה רחבה שאליה פונים הרמקולים הקיימים (מהצד השני)
במקרה כזה אין צורך ולא נכון להוסיף דיליי מאחר ומרחק כל הרמקולים מהרחבה (מרכזה, לצורך העניין) הוא זהה
ולכן גם זמן ההגעה של הקול יהיה זהה.

דיליי נכון להוסיף רק כאשר יש הבדל במרחק בין רמקולים ביחס לנקודת האזנה מסויימת.
בעיקרון, מהירות הקול בגובה פני הים היא כ 340 מ' בשניה. ז"א 0.34 מ' במילישניה (34 ס"מ במילישניה).
כך שאם לדוגמא היה צריך להכניס דיליי עבור 20 מטר, מחלקים 20 ב 0.34 ומתקבל דיליי של כ 60 מילישניות.

#smile
avig70
הודעה פורסם: שישי 04 יול',14 16:00   
רחבה של 4.5 על 8 נשמע לי לא גדול במיוחד, אשמח גם אם נמרוד יתקן אותי אם אני טועה אבל אני לא בטוח שאתה צריך עוד זוג רמקולים. אם אתה רק רוצה לחזק אז הדרך הנכונה היא להביא רמקולים יותר גדולים (עם יותר SPL) ולא להוסיף אלמנטים שיגרום לך לביטולים וירידה באיכות הסאונד.

בנוסף אני מבין שאתה מזין את הרמקולים המוגברים הנוספים ישירות מהמיקסר, זה אומר שהסיגנל שהם מקבלים הוא Full Range, עדיף להוציא להם סיגנל מהפרוססור שאני מניח שמשמש רק בתור Crossover?

אם תפרט יותר על איזה רכיבים יש לך במערכת, דגמים ספציפיים של הרמקולים, הפרוססור, המגבר, המיקסר ועוד כל מה שיש לך, בנוסף קצת יותר על המקום (שטח פתוח? סגור? גובה ומיקום הרמקולים ומיקום הסאב) זה יעזור יותר להבין מה יעבוד לך נכון.
הודעה פורסם: שישי 04 יול',14 20:30   
המסיבה כבר היום.. בכל מקרה אני יודע שבאמצע הגלים יגיעו ביחד אבל היה מוזר להתהלך ברחבה . שמתי דיילי ממש קטן על הרמקולים שלנו ועכשיו זה נשמע הרבה יותר "במקום".
בכל מקרה תודה רבה על התגובות #thumbsup
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון