תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:55
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אבק
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (185) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  VooDoo  
Act Compatible
אבק
הודעה פורסם: שבת 21 דצמ',02 01:12   
שלום חברים.
לאחר שבתקופה האחרונה ביקרתי במספר "מוסדות" מוסיקלים באיזור גוש דן,
כאלו פרטיים,שנמצאים בבתי מגורים,ואולפנים אחרים משוכללים וטובים,וטובים פחות.

שמתי לב שישנה בעיה,שאף אחד לא מעלה אותה ולא מדבר עליה,משהו שמחביאים מתחת לשולחן,אף אחד איננו יודע בעצם איך להתמודד עם הבעיה הזאת,אף אחד אינו רוצה לדבר עליה. #smile
והבעיה היא אבק..
האולפן שלי לדוגמא הוא בן שבועיים,ולמרות שאני מכסה את רוב הציוד לאחר שאני מסיים להשתמש בו,עדיין כל פעם כמות האבק ממשיכה להצטבר.
ממה שהבנתי ושאלתי,באולפנים גדולים וטובים פשוט לוקחים מטלית לחה או מברשת נוצות ומנקים(חארטה) את האבק.
העבודה הזאת לא שווה כלום,במקום שהאבק יעלם,אנחנו פשוט מעבירים אותו לחריצים הקטנים של הציוד,ומשם הדרך קצרה לתוככי המכשיר,מה שגורם בחלוף הזמן לבעיות\תקלות ולבזבוז זמן וכסף על תיקונים יקרים.
המברשת מפזרת את האבק לכל החדר,ובמקום שיהיה אבק במקום אחד היא דואגת לפזר אותו בצורה שווה, שלא יהיו אפליות #ugh

תחשבו על הזמן היקר והארוך המבוזבז כל שבוע על ניקיון האולפן,מחשב,מסך,מוניטורים,מקלדות,ריהוט,שטיחים,וכל שאר הציוד YOU NAME IT.
בזמן הזה אפשר היה לשבת ולעבוד על המוסיקה.

אין טעם להרבות במילים.
צאו למסע,
תקנו
ותחסכו מעצמכם אבק מיותר,
מזגן הוא לא פיתרון.

גם בארץ

אפשר גם פה

ועוד אחד פה

האתר שלי
www.mrgreen.us
UV
Supporter
הודעה פורסם: שבת 21 דצמ',02 12:54   
שלום וודו,
נדמה לי שראובן התייחס פעם לנושא מטהרי האוויר למיניהם ואמר שהם יוצרים בעיה עם ציוד אולפן מכיוון שהם מיננים(מלשון יונים) את האוויר ונותנים מטען חשמלי לגרגרי האבק. גרגרי האבק הטעונים במטען חשמלי מגיעים עמוק יותר לתוך המכשירים... את ההסבר המלא תמצא בתשובה המקורית של ראובן שהייתה, אם אני זוכר נכון תחת "מטהרי אוויר לאולפן". חוץ מזה, נראה שלחלק מהמכשירים שתיארת יש מאווררים - תוספת מאד בלתי רצויה לאולפן. נקודה אחרונה - כאשר מנקים אבק במטלית לחה אפשר לסלק חלק נכבד ממנו לכיור שבו שוטפים את הסמרטוט ואם עובדים בזהירות הפיזור מסביב הוא מועט. אפשר גם להשתמש בשואב אבק שבקצהו מברשת.
צנובר
הודעה פורסם: שבת 21 דצמ',02 13:19   
היי חברים , תרשו לי להצטרף לשרשרת הזאת שמדברת על אבק אבל מכיוון שונה קצת...
אולפנים הם בדרך כלל חדרים חסרי פתחים (חלונות) ומבודדים בחומרים כמו צמר סלעים , שטיחים ובדים לסוגיהם מה שביחד גורם להצטברות של אבק...
עכשיו מה הנקודה פה?
באבק יש יצור קטן שנקרא קרדיט האבק , היצור הזה גורם לתגובות אלרגיות אצל הרבה אנשים למשל כמו אצלי ואם אני אהיה באולפן מאובק באופן קיצוני אני עלול לקבל התקפי אסטמה...
אני בטוח שאני לא מדבר פה רק בשם עצמי...
אז למען הנגנים האלרגיים... נקו את האולפן שלכם מאבק ותרוויחו עוד כמה לקוחות...
#smile :razz:
  VooDoo  
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 21 דצמ',02 23:57   
ערב טוב UV
תרשה לי לתקן אותך,
מטהרי אויר אינם מיננים את האבק.אני חושב שראובן היקר התכוון למכשיר אחר.יוניזטור הלא כך ראובן?
מטהרי אויר רצויים באולפן,אתה יכול להפעיל אותם בזמן שאתה יוצא החוצה ממנו וסוגר את האור ולמשך כל שעותך מחוצה לו ובזמן שאינך מקליט.

שואב אבק?
האם אתה מספיק אמיץ כדי להשתמש בשואב אבק על המוניטורים שעלו לך כל כך הרבה כסף?.....(נזק בלתי הפיך)
אני לא..אין מצב.
אני אשאר עם המטהר אויר.

האתר שלי
www.mrgreen.us
yochay
הודעה פורסם: ראשון 22 דצמ',02 00:11   
ציטוט:
שואב אבק?
האם אתה מספיק אמיץ כדי להשתמש בשואב אבק על המוניטורים שעלו לך כל כך הרבה כסף?.....(נזק בלתי הפיך)

אז לא על המוניטורים אבל על שאר הציוד.
מה יכול להשאב לך חוץ מזה? המיקסר? #biggrin

סימן קריאה בסנטרוניקס יש קיר אחד מצופה ספוגים אקוסטיים רוויי אבק, לא יזיק להם שם לשאוב אותו קצת...... :razz: (כן כן, נשענתי עליו כשהייתי עם חולצה לבנה....)

:wink: , יוחאי.
Span^kinG
הודעה פורסם: ראשון 22 דצמ',02 15:22   
לאחר חיפוש בחנויות, שאילת אנשים ונסיונות די מכוערים ליצירת\מציאת פקקי גומי או פלסטיק לאטימת החורים הלא מאויישים במיקסר היקר שלי (עם דיבלים לא הלך לי. מצטער T-KOL), באו לי אתמול כמה רעיונות ואני רוצה לחלוק אותם איתכם:

הנושא הוא:
מניעת חדירת אבק לתוך חורי PL, -זכר ונקבהXLR ו-RCA.
(אני רוצה כבר עכשיו להגיד שאני לא מכיר את כל המיקסרים\קונסולות בעולם ולכן אני לא מבטיח שהשיטות האלה יעבדו 100% אצל כולם)

מצרכים:
* קפיצים של PLים שאנחנו כבר לא צריכים. כמה שיותר, יותר טוב.
* מכסה הפלסטיק הרך הזה שבעצם מתברג על המחבר XLR וסוגר אותו אחרי שהלחמנו. (מי שלא הבין התמונות בדרך)
* זוג מחברי XLR שאנחנו לא צריכים יותר לאטימת יציאות המיין מיקס מאחורי המיקסר. - רק למי שלא משתמש בהן.
* כמה מכסי פלסטיק של מחברי RCA.
* קצת נייר טואלט. (למי שאין בבית גם נייר רגיל טוב) #biggrin

נתחיל בקפיצים של ה-PL:
אם נהפוך את הקפיץ שהצד המתרחב יהיה למטה, נגלה שהוא מתלבש בול ואפילו נתפס על ההברגה הקטנטונת שיש בכל פתחי הליין אין PL במיקסר. וגם בפתחי הINSERT.
אם ננצל את התכונה הזאת לצורך אטימת החור זה יהיה נהדר. הרבה יותר אסטטי מפשוט להניח PL בתוך החור.
אבל בעיה! הקפיץ הוא חור בפני עצמו. אבק יכנס בכל מקרה... #ugh
הפיתרון: לוקחים חתיכת נייר טואלט קטנה, מקווצ'צ'ים אותה ודוחפים אותה לתוך הקפיץ בכוח. את האצבע המורה של יד שמאל (אם אתם ימניים) מניחים חזק על הצד הצר של הקפיץ (הצד שלא מתרחב) ועם מברג או עט או PL כלשהו דוחסים את כדור הנייר פנימה חזק ולא נותנים לו לצאת מהצד השני.
עכשיו אחרי שיצרנו את ה"פקק" נלך ופשוט נשים אותו עם טיפה הפעלת כוח שייתפס על העיגול עם ההברגה שיש מסביב לחור.
90% מהקפיצים מתאימים די טוב: יש כאלה שנתפסים מצויין ויש כאלה שנתפסים לא רע. ה-10% הנותרים לא שווים כלום.

תמונה:
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
עוד תמונה:
ותראו איך זה תקוע מאחורה ( #biggrin ) בחורים של האינסרט: (ככה בטורקיה אוטמים כניסות אינסרט...)

נמשיך ברעיונות לאטימת XLR זכר ונקבה:
בקשר לחור של ה-XLR זכר אין לי הרבה מה להציע, פשוט לוקחים XLR נקבה, ומכניסים לתוך החור. אני אישית לא מכניס הרבה, בטח שלא מגיע לקליק של הנעילה.
בקשר לכניסות של המיקרופונים במיקסר:
כאן זה הופך להיות מעניין!
לוקחים את המכסה פלסטיק שבדר"כ שחור ורך של מחבר XLR שאנחנו לא צריכים, תוקעים לו באותה שיטה כמו של הקפיץ נייר טואלט מקווצ'ץ חזק עד הסוף לתוכו ועם זה הולכים למיקסר.
במיקסר, שימו לב שיש מין שקע\חריץ עגול מסביב לשלושת החורים של ה-XLR. לשם תכניסו את המכסה החדש שבמו ידכם יצרתם. זהו!
הנה תמונה של כניסות מיקרופון מכוסות וכניסות ליין מכוסות ביחד: (למעלה, בתמונה השנייה רואים את זה יותר טוב ומקרוב)
והנה תמונה של סתימת XLR זכר של מיין אאוט מאחורי המיקסר:

עכשיו נתמקד בסתימת כניסות ויציאות של RCA:
לוקחים את מכסה הפלסטיק המתברג על המחבר עצמו וגם אותו מפחלצים בחתיכת נייק טואלט. את השיטה אתם כבר מכירים.
את זה לוקחים והולכים לתקוע את זה על הנקבה של המחבר שיוצאת מהמיקסר החוצה לאויר המאובק.
הנה תמונה: (רואים ארבעה שם בפנים. כבר מכוסים באדום ושחור)

עד כאן בקשר לאיטום בשיטה הספאנקינגית...
#biggrin

בקשר לסליידרים. במיקסר שלי אין סליידרים ( #ugh ) אבל למי שיש, נראה לי ששואב אבק עם ראש שאיבה קטן כלשהו יעשה עבודה יפה בשאיבת האבק, השערות והאפר של הג'ויינ.. אאאםםם.. הסיגריות משם...

בקשר למוניטורים, עוד שיטה שלא אני המצאתי, מברשות איפור עדינות (קניתי סט בשני שקלים בחנות בקינג ג'ורג של כל דבר בשני שקלים....) המברשות הקטנה והגדולה לא היו בסט. שלא תלכו סתם... הקטנה טובה לטוו'יטרים, ניקוי עדין בתנועות אלכסוניות. עדיף כמה שפחות. הענקית טובה למשטחים גדולים כמו הלמעלה של הרמקולים.
הנה תמונות:

זהו!

מקווה שנהינתם כי עבדתי על ההודעה הזאת בערך שעתיים וחצי רצופות. (בלי להחשיב את עשיית הפקקים אתמול בערב שגם לקחה זמן)
יהיו כאלה שישאלו "אז מה אתה רוצה? פרס?" אז לא, לא צריך. ...מממ בעצם כן, למה לא?
#biggrin #biggrin #biggrin
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 22 דצמ',02 17:47   
ספאנקינג זכית ב- :popcorn: וגם ב- #banana
וגם במדליה ב- :olympic:
האמת שההודעה שלך הזכירה לי את מדור הטיפים בידיעות אחרונות במדור "זמנים מודרניים" כל יום רביעי.... הזוי למדי.
קבל זאת בהומור.
רק לא הבנתי דבר אחד, למה לא פשוט לשים איזו מפה על המיקסר ושאר הציוד בזמן שאתה לא עובד?
ובקשר למברשות איפור? מאוד שימושי, וטוב גם לניקוי אבק מגיטרות ושאר ציוד רגיש.
וגם למריחת פודרה וסומק... :painting:

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
AMIT
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 22 דצמ',02 18:02   
פעם בשבוע אני פשוט מנקה את כל הציוד עם מטלית לחה ומברשת, כזאת שאין לה נשירה. תקופה הייתי מכסה את הציוד בחתיכות ניילון ארוכות , כל יום הייתי מקפל את הניילון וזורק לפח. מכיוון שאולפני האישי ממוקם ממש באמצע מדבר (ואני לא ציני) סתמתי כל חריץ אפשרי בדלת הכניסה בעזרת חומר צמיגי (ששכחתי את שמו) ומסגרתי איתו את כל הדלת. ממש לא אסתטי- אבל בהחלט יעיל. ניתן לעשות זאת עם כל חומר קשיח- פשוט להבריג על הדלת.
הודעה פורסם: ראשון 22 דצמ',02 18:36   
Span^kinG כתב:
ציטוט:
לאחר חיפוש בחנויות, שאילת אנשים ונסיונות די מכוערים ליצירת\מציאת פקקי גומי או פלסטיק לאטימת החורים הלא מאויישים במיקסר היקר שלי (עם דיבלים לא הלך לי. מצטער T-KOL),

קבל את "ה"דיבל לכניסות הPL, מתאים בול:
ומי שמתבכיין על החריץ לאורך הדיבל יכול ללפף אותו בסלוטייפ.

:wink: , יוחאי.

[ד"א, את הדיבל סרקתי בסורק (וזה יצא אפילו דיי נחמד #smile )]
Span^kinG
הודעה פורסם: ראשון 22 דצמ',02 19:04   
אתם רואים את התמונות?

משום מה אני וחבר אחד לא רואים אותן.

דיברתי עם צופיפניק ובערב הוא יעלה לי את התמונות אליו לאתר (אצלי כמו שאתם רואים/לא רואים זה לא פועל) משם אני אמשוך קישורים לכאן וכולם בטוח יראו.

בקשר לדיבל הזה, נראה לי שאני אלך לחפש בטמבור קצת יותר טוב מפעם. זה יראה יותר טוב על המיקסר. את רוב הדיבל אני אחתוך ואשאיר רק את הראש + סנטימטר אחד.
דרך אגב, זה רופף על החור או בול במקום ואם אני אהפוך את המיקסר הוא לא יישמט על הרצפה?
ביציאות אינסרט אני מעדיף להשאיר את הקפיצים כי א. גם ככה לא רואים את זה ב. את אלה יהיה הכי קל למשוך החוצה בעת הצורך. למשוך דיבל החוצה לא נשמע לי נעים. עוד יהרסו לי הציפורניים בזמן הניסיונות... #biggrin ג. הדיבל נכנס לבפנוכו של החור ומעקם את המתכת שמתלבשת על ה"גומה" של ה-PL. עם הזמן המתכת יכולה להתעייף, לאבד את הגמישות ואולי אפילו להישאר "מוזזת" כשתוציא את הדיבל ותרצה לחבר PL וזה מאד לא בריא למיקסר היקר שלך.

בקשר לכניסות המיקרופון (XLR), אני חושב שהשיטה שלי הכי גאונית וטבעית. לא יודע אם ראיתם ( :razz: ) אבל זה כאילו נוצר בשביל זה...
גם הפקקים ל-RCA שלי גאוניים...
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון