תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 16:31
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מיידאס M32 כאן והפורום שותק
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  yoramilan  
S.Supporter
מיידאס M32 כאן והפורום שותק
הודעה פורסם: שלישי 28 אוק',14 07:41   
פורומים וקבוצות פייסבוק ברחבי העולם גועשים/ות מאז הפציעה הקונסולה הדיגיטלית החדשה של קונצרן בהרינגר-מיידאס לעולמנו.

עיקר הרעש נסוב על ההבדלים בין ה M32 של מיידס (שמכונה "האחות הגדולה") ובין ה X32 של בהרינגר, שכזכור מיוצרות שתיהן באותו מפעל.

הזדמן לי השבוע להתקין את ה- M32 באולם מופעים חדש. לא "הרמתי מופע" אבל כן יכולתי להעביר דרכה תדרי מדידה וכיול, קצת מוזיקה מוקלטת וכמובן, להתרשם ברמה התפעולית.

אי אפשר לקרוא לזה "לעשות סאונד" ולא היה לי זמן באמת לחוות אותה. בקטנה. אני ממש לא מרגיש שיש לי מספיק שעות עבודה עליה ובמיוחד, מעולם לא עבדתי על "האחות הקטנה" של בהרינגר אז אין לי שום בסיס להשוואה.

שאלותי:
1. האם מישהו עובד עליה והריץ עליה כבר שני מופעים לפחות ויכול לספק חוות דעת?
2. והיה וכן, אבקש לדעת אם הקונסולה נרכשה באופן פרטי ושייכת לסוקר או שמישהו אחר קנה אותה והוא רק מפעיל (חשוב לצורך מידת תחושת ה-"קניתי נכון" שיש במידע).
3. אשמח לדעת גם/במיוחד ביחס ל- X32.
4. אשמח לדעת כמה עלתה (אם אפשר פירוט לגבי קופסאות במה, ארגז וכ"ו).

אני לא מאד מצוי בעולם ה-PA העדכני. מדי פעם מתנסה באופן חפוז בקונסולה זו או אחרת, לא תמיד מצוי במחירים וכ"ו.
בתוך סד התקציב שנע בין 20,000 ש"ח ל55,000 ש"ח, איזה קונסולות 32 ערוצים ומעלה באות בחשבון? (אשמח אם מישהו יוכל לנדב רשימת מכולת של כל הקונסולות הדיגיטליות פחות או יותר שנכנסות בתקציב הזה ושיש להם יבוא מסודר לישראל).
הכוונה ל:
- מחירי ישראל ולקניה בארץ (שהסכום הנקוב כולל מע"מ).
- כוללל קופסת במה, ספק כוח, חיווט ושני לדים קטנים וחמודים... בקיצור, הכל בלי כוכביות..
- כאמור, 32 ערוצים מינימום, ומערכת OUT שמקבילה ללפחות 16 יציאות Post, pre, sub, group, main, וכ"ו.

בעצם, יצאו לי שני פוסטים.
אז בבקשה, שמי שעונה ינשום רגע ויחשוב איך הוא מנסח את התשובה שלו באופן בהיר ומפורט.
תודה
UV
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 28 אוק',14 08:20   
היא הגיעה ממש לאחרונה כך שלדעתי זה ייקח עוד קצת זמן עד שתקבל התרשמויות רציניות. החברה בה אני עובד שוקלת להחליף את ה-X32 ולקנות אותה, אם וכאשר זה יקרה אני מבטיח לעדכן.

ממה שהבנתי הקרביים "התוכנתיים" זהים או כמעט זהים, כלומר זו למעשה X-32 עם חומרה משופרת, סביר להניח שבסאונד של הפראמפים ובאיכות הבנייה, אבל ייתכן שיש הבדלים נוספים.

ה-X32 בעיני בהחלט טובה, לדעתי האישית אם מישהו מתקשה להוציא ממנה תוצאה טובה ברוב המכריע של משימות ההגברה הנפוצות זה לא בגלל המיקסר. לכן במחיר שלה ה-M32 אמורה להיות עסקה מצויינת.

לגבי קונסולות אחרות בטווח מחיר דומה אני יכול להעיד רק על משפחת ה-Expression של סאונדקרפט שלעומת ה-32 לדעתי עדיפה אולי במעט מבחינת צליל, נחותה משמעותית מבחינת פיצ'רים (אבל עדיין יש בה כל או כמעט כל מה שצריך), ונוחה יותר לתפעול בעיקר למפעיל הלא מנוסה. יש גם סדרה מעט יותר יקרה, ה-Performer שבנויה על אותו בסיס עם תוספת כמה פיצ'רים חשובים + יכולת שליטה בתאורה.

אני הייתי בודק גם את ה-QL החדשה של ימאהה, למרות שאני לא בטוח אם זה בתקציב או מעט מעל.
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 28 אוק',14 09:38   
יורם יקירי,
אפילו לא נגעתי ב M32
אבל , כבעליו הגאה והמרוצה מאד מה X32 (למרות כמה מגרעות)
אני חושב שמיידס עשו את הדבר החכם מכל,
רכשו ניסיון תפעולי, למדו על באגים ותקלות , תיקנו ועידכנו תוכנה במשך יותר משנתיים,
הם החברה הראשונה והיחידה שהוציעה לשוק מוצר חדש אשר נבחן ע"י עשרות אלפי נסיינים בכל העולם, נלמד ושופר,
אפילו אם השינויים הם חיצוניים מכניים וקוסמטיים בלבד, ובתג המחיר של בהרינגר
זו הקניה הנבונה ביותר לדעתי המשוחדת
Act Compatible
אז מה מציע שננפנף בבלונים ?
הודעה פורסם: שלישי 28 אוק',14 11:13   
נו אז הופיע עוד מיקסר לשוק,
שננפנף בבלונים,?
וכל משתמשי הבהרינגר ירוצו למכור את 32X
ויציפו את השוק ביד 2 ויביאו לנפילת מחיר
הרי זו כל המטרה של חברות הענק האלו,
להוציא תמיד מוצר חדש שהוא בסך הכל עוד 10%
במקרה הטוב יותר פיצ'רים,
איפה השנים היפות שרצנו עם מיקסר אנלוגי 10 ו 15 שנים
עם יומן עמוס באירועים, ואף אחד לא רץ כל שני חמישי להחליף מיקסר
רק בגלל שינוי השם ועוד כמה תוספות דיגיטליות
הרי אין סוף בתחום הזה
היום כשאתה רוכש את המיקסר הדיגיטלי הכי חדיש ומוציא אותו
מהדלת הקדמית של החנות, בו זמנית פורקת משאית את המיקסר החדיש הבא !
לדלת האחורית של החנות,
שכל אחד יעשה את החשבון שלו, יפעיל תבונה אישית ואחריות לפרנסה שלו .

שאול נעים #read
  yoramilan  
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 28 אוק',14 12:04   
סליחה.... בואו רגע נעצור כי יתכן שהשאלה שלי לא הובנה.

יש כמה פורומים וקבוצות פייסבוק שמעלות עשן כבר חודש בהקשר להשוואה בין ה M וה X.

כזכור, התקנתי שלשום את ה M-32. אני יודע מה יש בה. לא שמעתי אותה מספיק אבל ידע יש לי.

קיבלתי גם ממידאס וגם מטקטופ את כל החומר הברושורי, אני יודע הייטב מה ההבדלים על הניר.
הפוסט הזה יהיה נטו מידע מקצועי ולא הערכות קונספירטיביות. מי שהתנסה, שיגיב, מי שרוצה לענות ענינית על השאלות ששאלתי, אדרבא.

כל השאר, מיותר מבחינתי.
יובל, יובל - תודה.
אשמח לעוד מידע.
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 28 אוק',14 13:04   
אין לי מושג במחירים, יש לי הרגשה אבל שהמחירים בארץ גמישים וכל פרסום של "כמה שילמתי" יהיה לא רלוונטי.

לקונפיגורציה שביקשת יש לך:
אלן אנד הית', GLD או iLIVE
מיידאס M32 (קופסאת במה כתוספת)
בהרינגר X32 (כנ"ל)
סאונדקראפט SI (אחד המיקסרים השנואים עלי, אורות יפים אבל איכות בניה מחפירה, פרוססיה בינונית ומטה, קופסת במה נפרדת)
פרסונוס (הרבה פיצ'רים אבל אין פיידרים ממונעים או גראפים או קופסאות במה למיטב ידיעתי)
וכמובן סוסי העבודה הותיקים של ימהה הLS9 שאולי יש כרגע במחירי חיסול (קופסת במה בנפרד)

קומפקטיות (קצה עליון) קצת מעל לתקציב שלך:
אוויד SL3, תוכנה מוכרת להרבה טכנאים אבל קונטרולר שמזכיר לוח פיקוד תאורה פרימיטיבי (כולל קופסאת במה)
דיג'יקו SD11 - מיקסר נהדר לדעתי אבל להגיע לקונפיגורציה שביקשת מצריך קופסה חיצונית שמביאה אותו רחוק מהטווח מחירים שלך)
ימהה CL1 - כנ"ל, על הלוח יש 8 כניסות ויציאות, לקונפיגורציה של 32 תצטרך לשלם עוד.
מידאס פרו 1 - באותה קטגוריה כמו השתיים הקודמות, אולי נכנס לך בתקציב, אבל רק 24 ערוצים על הלוח עצמו, הרחבות/קופסת במה בתוספת משמעותית.
שי
Supporter
שאול אתה קצת נסחף
הודעה פורסם: רביעי 29 אוק',14 01:09   
קח לדוגמא את ה ls9,יצאה ב 2007 קיבלה מחליפה רק ב 2014 (ימאה ql)
חברות לא נוטות להחליף סוסים מנצחים כל כך מהר

אני חושב שלרשימה של שחר כדאי לצרף את ה qlֿ(אין לי מושג אם היא בסדר גודל של המחירים)
אחת היציאות היותר טובות של ימאה לאחרונה

מסך טאץ,32 און בורד,יודעת לדבר עם הקופסאות במה של סדרת ה cl
דוגן אוטומיקסר מובנה
ועוד
הודעה פורסם: רביעי 29 אוק',14 13:00   
יש היום המון מיקסרים שיש להם וותק של כמה וכמה שנים בשוק, החל מימהה וסוסי העבודה שלהם, אביד שעדיין מוכרת את הוניו שיצאה ב2005, ולא הוציאה מחליפות בנתיים אלא רק גרסאות קומפקטיות יותר.
גם את הD5 של דיג'יקו אפשר עדיין לראות למרות שהיא כבר לא מיוצרת והוחלפה בD7.
גם המיידאס הזאת לא מחליפה את סדרת הפרו, ולא את הבהרינגר X32.

ואל תדאג שאול, יש כאלה שעדיין דואגים לפרנסה שלהם ולא משקיעים בלהתקדם קצת, וכשטכנאי מבקש 5 שליחות מוניטור ו3 אפקטים הם נותנים לו אנאלוגית מצועצעת עם 2 אפקטים און בורד ו4מוניטור, ואז עפים על עצמם שזה "מיקסר 32 ערוץ" #think

הQL הקטנה עולה 17000 דולר עם קופסת במה (אין 32 כניסות פיזיות על הבורד, רק 16), הגדולה היא 16000 אלף בלי קופסת במה (אבל 32 כניסות מקומיות)
מחירי ארה"ב כמובן, בלי הלד הקטן שיורם ביקש #biggrin
  yoramilan  
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 29 אוק',14 21:43   
קשים חייו של היועץ האקוסטי.

אני מגיע לתת תכנון אקוסטי לאולם קונצרטים (בשלב שעוד אפילו לא העלו טרקטור אחד על השטח) וכבר מבקשים ממני לספק גם מפרט הגברה.
אתה מסביר לפרוייקטור שאתה לא מספיק מבין בזה, ואתה לא מרגיש מעודכן, אז הוא מחייך אליך ואומר לך להפסיק להצטנע ושאני בטוח מבין יותר ממנו...

טוב שאתם פה.

שי, שחר - מדוייקים ותמציתיים.
תודה

ותתחילו לעבוד.
לפי הפורומים בעולם, המיידס M32 מגניבה לגמרי.
#smile

נ.ב. אין סיכוי שאני אתן מפרט הגברה ל PA.
אני באמת לא מספיק מעודכן.
אבל זה טוב לשיחות בסיור קבלנים.
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 29 אוק',14 23:49   
עכשיו אני סקרן
ע"פ אותם פורומים,
מה היתרונות של הM על הX ?
למעט העיצוב והלוגו
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון