פורסם: רביעי 05 נוב',14 23:24
שלום חברים,
הייתי שמח לקבל כמה טיפים בנושא מיקס תופים שיעזרו לי להבין איך להגיע לסאונד גדול ופאנצ'י,
ועם זאת ופה הקושי - טבעי.
העניין הוא שכשאני מנסה לייצר סאונד תופים גדול ופאנצ'י מהר מאוד מגיע אצלי השלב שהזליגות הופכות להיות חלק מהסאונד.
אני משתמש בגייטים ואקספנדרים על מיקרופונים קרובים, אבל כדי לשמור על המעטפת הטבעית של התוף אני מתפשר על זליגה ברמה מסויימת.
הזליגות מלכתחילה לא ברמה מטרידה, אבל כשאני מקמפרס הן עולות למעלה ומלכלכות את הסאונד הטבעי של התופים, במיוחד של הסנר.
בנוסף למיקרופונים קרובים אני עשוי לרצות להשתמש גם בקומפרסיה על האוברהד'ס, אולי קומפרסיה אלימה יותר על החדר לאפקט כוחני, קומפרסיה מקבילית על כל הסט... בקיצור אני מנסה ליצור כח ופאנצ' של סאונד רוק מודרני אבל מקבל עם זה גם סלט מצילות.
ואז מגיע המאבק של לנסות לנקות את המצילות שנדבקו למיקרופונים הקרובים מבלי להרוג אותם,
שזה די ללכת סביב הזנב וגם אם הצלחת אחרי שעות להגיע למשהו זה פשרה ואין לזה באמת
סאונד רשת בריא של סנר או נקישה נקייה ופאנצ'ית של בייס דראם, אלא תססססס מתסכל שנצמד להכל
מה אפשר לעשות כדי להמנע מזה ולשמור על טבעיות ונקיון גם כשרוצים לייצר את הסאונד הזה של הענק הירוק?
עריכה: אני מדבר בעיקר על שירי רוק עם היהאט ססטייני חצי פתוח שנמצא שם רוב הזמן, אבל לא רק.
תודה למי שיעזור :thumbsup:
פורסם: חמישי 06 נוב',14 09:58
shtik תודה על התשובה, אין ספק שהבאלאנס של המתופף הוא המון מהעניין.
ניסיתי בעבר להשתמש בדגימה של סנר ובייס דראם ולהחליף איתן את הקיק והסנר המקוריים ונתקלתי עם זה בכמה בעיות.
הראשונה והפחות מטרידה כי אפשר להסתדר איתה בסוף, זה לייצר סאונד של סט הומוגני וטבעי
עם הדגימות, שהן סאונד שלא הוקלט במיקרופונים של החדר ובאוברהד'ס.
הבעיה השניה והמתסכלת הרבה יותר מבחינתי, היא להעתיק את הדינאמיקה הטבעית כולל הגוסט נואוט'ס הרולים והמעברים הלפעמים סופר מהירים, באופן משכנע לערוץ הדגימה.
ההיט פוינט'ס (אני משתמש קיובייס) כמובן לבדו לא מספיק לזה ומאפשר לתפוס או רק את הסנרים של ה 2 וה 4 בתיבה (לדוגמא), או את כל הקטנות אבל גם את כל הזליגות.
אומנם לאחר שעות רבות של עבודה ידנית על כל מכה וסידור של הדינאמיקה התוצאה התקרבה למשהו טבעי יותר, אבל אלה היו שעות עריכה רבות ומסוייטות שאני לא יודע אם אני רוצה לחוות שוב.
אולי יש דרך נורמלית יותר לעשות את זה ואני לא מודע לה?