היי, חיפשתי את המילה שטיח ולא מצאתי תשובה למה שאני מחפש אז אני אשאל פה, קודם כל קצת נתונים יבשים:
יש לי אולפן ביתי, מידות החדר: 4 מ' אורך, 3 מ' רוחב, 2.5 מ' גובה.
מטרת החדר היא הקלטות ומיקס ביחד (לא אידיאלי אבל זה מה יש). הקירות מטופלים ע"י "תמונות אקוסטיות" שבניתי בעצמי ועובדות טוב. בנוסף יש בחדר ספה מחשב והרבה כלים(גיטרות, סט תופים וכו'..) כך שיש עוד הרבה אלמנטים שמשפיעם על האקוסטיקה.
הכל עבד טוב עד שהתחלתי להקליט את התופים. הם יוצרים יותר מדי הדהודים בחדר וזה נכנס להקלטה.. אני רוצה לייבש את החדר ולכן כרגע אני בתהליכים לטפל גם בתקרה, התכנון הוא לבנות מסגרות מעץ שבתוכן ישבו מזרונים אקוסטיים ולתלות אותן מהתקרה, הן אמורות לכסות בסוף כ80% מהשטח שלה.
ממה שקראתי פה הבנתי ששטיח יכול לגרום לבעיות כי הוא עלול לספוג רק תדרים גבוהים ולא נמוכים.. אני רוצה להביא שטיח מקיר לקיר (שזה יוצא 12 מר') בשביל היופי בלבד. האם מישהו יכול בבקשה להמליץ על מקום שאוכל לקנות שטיח זול שישפיע כמה שפחות על האקוסטיקה? או לפחות לתת לי קווים מנחים לסוג חומר מומלץ ועובי שטיח שישפיעו כמה שפחות על האקוסטיקה?
אני מציע לך להמנע משטיח , בטח לא על כל החדר
אולי רק היכן שהתופים יושבים.
הבנת נכון, שטיח יגנוב את התדרים המאד גבוהים
וגם כך עם התמונות האקוסטיות ועוד תוספת לתקרה
החדר יהיה "מת". _________________ יורם לב - יעוץ אקוסטי, ציוד אנלוגי, 050-4295458