פורסם: שישי 12 יונ',15 07:53
אנחנו להקת Fאנק שכוללת גיטרה, בס, תופים, קלידים, סולן, חצוצרה וסקסופון.
מצאנו מקלט של 6 מטר על 5 מטר והקירות והתקרה מכוסים במין כזה לוחות גבס (כמו תקרות בבתי ספר) והסאונד הוא יותר טוב ממה שציפינו ויחסית יבש.
בכניסה לחדר יש דלת ברוחב תשעים ס''מ ובצד השני של אותו קיר יש עוד דלת קטנה של 78 ס''מ. בנוסף בגלל שזה בכל זאת מקלט יש שני פתחים של יציאות חירום של מטר על מטר בקירות אחד מול השני.
השאלות שלי הן כאלה:
*איך כדי לסדר את המקלט מבחינת המיקום של התופים מגברים וכו'
*כמה הגברה נצטרך? (צריך להגביר גם את הסקסופון והחצוצרה) כמה מגברים/מוניטורים ושל איזה הספק
*איפה כדי להשקיע באקוסטיקה ובאיזה צורה
בנוסף כמובם שאשמח לעוד טיפים, אנחנו ממש חדשים בזה ואשמח להפניות למקורות לעוד מידע, ניסיתי לקרוא קצת באינטרנט אבל לא הצלחתי למצוא תשובות מספקות למצב שלנו. תודה מראש
פורסם: שישי 12 יונ',15 08:28
הבהרה, התקרה בגבובה 2.5 מטר
א. איך היית מציע לטפל אקוסטית? הבנתי שחשוב לטפל בפינת החדר.
ב. אנחנו עכשיו קונים את רוב הציוד כולל מגברים ותופים, אז אני מנסה להבין ביחס לגודל החדר איזה רמת עוצמה צריך, ואת הכלי נשיפה אנחנו נגביר בודאות. התקציב לנגברה ואקוסטיקה הוא בערך 25
ג. יש לך הפניות יותר ספציפיות לפתרונות בשבילי?
S.Supporter
פורסם: שבת 13 יונ',15 23:38
חדר חזרות צריך לסדר ככה שיהיה נוח לנגן.
ברגע שנכנס ענין של מערכות הגברה ומיקרופונים נכנס גם הנתון של פידבקים ופיזור כזה שכולם ישמעו טוב.
כלל האצבע אומר שמי שלא שומע את עצמו, מנגן יותר חזק ויוצר כדור שלג של הרמת ווליום.
מאחר ולא מדובר בדירת מגורים או חדר שינה, אלא בחדר יעודי לנגינה, הייתי מציע לבחון את מידת ההדהוד של החלל (לא צריך בשביל זה את כולם, מספיק המתופף, ומשם לקבוע את אופי הטיפול.
יעוץ אקוסטי... כבר אמרנו.
אם יש לכם ידים טובות ואנרגיה ל-DIY - נסו לקבל תכנון טוב ולבנות את ההמלצות של האקוסטיקאי בעצמכם.
זו פעילות מגבשת!
ייעוץ אקוסטי לא יכול ולא ראוי שיעשה בהתכתבות.
אם תרצה המלצות לאנשים שאני מעריך את דעתם ונסיונם - אשמח להעביר בהודעה פרטית.