פורסם: שני 26 אוק',15 17:58
<הקדמה...>
נתוני החדר שלי הם -
אורך החדר: 4.14 מטר
רוחב החדר: 2.65 מטר
גובה החדר: 2.76 מטר
מטרה (חדר בקרה, סטודיו, וכו'): חדר בקרה: סטודיו ליצירה אלקטרונית ללא צורך בהקלטה
מערכת שמע (רמקולים): Dynaudio BM6p
סביבת החדר (מגורים, כפרי, מסחרי כו'): מגורים
האם החדר טופל? איך? ספוגים אקוסטיים + מלכודות בס של סונקס נמצאים בחדר אך לא מודבקים על הקירות עדיין
כרגע עמדת העבודה צמודה (מרחק של כחצי מטר) לאחד הקירות הקצרים כאשר מאחוריה ישנו חלון ומעליו מזגן קומפקטי. כמו כן מיקמתי ספה קטנה בקיר הנגדי.
שלום רב לחברי הפורום!
אז ככה, עברתי לדירה חדשה משלי. מתוך חדרי השינה, בחרתי בחדר בעל מידות 4.14 על 2.65 - גובה התקרה 2.76 מטר על מנת להקים בו את הסטודיו הביתי שלי (החדרים האחרים שניהם בגודל 3x3 מטר בקירוב.) מדובר בסטודיו ליצירה/מיקס של מוזיקה אלקטרונית ללא שום צורך בהקלטת חומר.
לאחר חיבור המחשב והרמקולים בחדר, לצערי הרב (אם כי לא לפתעתי...) הבחנתי בבעייה חמורה של גל עומד בתדרים שסביבות 119-120 הרץ. כאשר עוברים עם test signal generator על התדרים הנמוכים התוצאה המתקבלת היא שבתדרים הקרובים (לדוגמא 110) האות נשמע די חלש וכאשר מגיעים לתדר הבעייתי מתקבל צליל מהדהד וצורם בעוצמה גובהה משמעותית.
להבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה) סביר שמקור הבעיה בכך שמידות רוחב וגובה החדר קרובות מאוד האחת לשניה. (אגב - מחשבון שמצאתי ברשת טוען כי אורך הגל של 120 הרץ הוא 2.881 מטר). ניסיתי להביא את הספוגים האקוסטיים שלי ולמקם אותם לאורך הקירות בחדר כאשר הם מונחים על הרצפה (אני עוד לא סגור על מיקומים סופיים עבורם) כמו כן הנחתי לוכדי באסים באורך מטר וחצי גם כן על הרצפה בפינות החדר מאחורי הרמקולים - ולא הרגשתי בשיפור רציני.
אי לכך חשבתי לנסות "לקצר" את גובה החדר על ידי תליית לוחות עץ, ועליהם ספוגים, על שרשראות מהתקרה. בקשר לכך יש לי מספר שאלות:
1. האם ניתן להסתפק בתליית ספוגים המחוברים למסגרות עץ בלבד? (כנראה שלא...)
2. מה עדיף מבין שתי האפשרויות הבאות: בניית פלטת עץ אחת גדולה, או שימוש ב2 או 3 פלטות נפרדות עם מרווח ביניהן?
3. הבנתי שעדיף לתת לקונסטרוקציה הזו זווית כך שמעל עמדת העבודה ה"תקרה" תהיה גבוהה יותר - האם זה נכון ומה הזווית המומלצת
4. באיזה מרחק מהתקרה רצוי לתלות?
אשמח לקבל תשובות, דעות ועצות!
בתודה רבה מראש....
פורסם: שבת 14 נוב',15 05:42
באופן מפתיע יש לי חדד במידות כמעט כמו שלך .
ויש לי גם אותה בעיה , תדרי באס שונים מונחתים מדי ותדרי באס אחרים מובלטים מדי . ובחלק מהשירים מרגישים ממש הידהוד חזקים וגלים עומדים .
אני שוקל איזה טיפול אקוסטי גם , אם מישהו יכול לתת איזה הכוונה נשמח לשמוע .