S.Supporter
פורסם: שלישי 10 נוב',15 21:55
יצאת מ-די הרבה נקודות הנחה שלא הבנתי מנין הבאת.
נניח שאתה באמת צריך פאנלים על התקרה, ונניח שהחלטת בצדק ש" 5 פאנלים של צמר סלעים 90-60 ס"מ 150ק"ג לממ"ר עובי 5ס"מ " הוא החומר הנכון לבעיה לכאורה שאיתה אתה מתמודד.
אין עדיפות או אי-עדיפות לנושא הגב.
פאנל/אלמנט צמר סלעים עם גב ובלי גב הם פשוט מוצרים אחרים מבחינת המענה בהיבט האקוסטי.
אין לי מושג איזה בעיה אתה מנסה לפתור אז אני לא יכול לקבוע מה האלמנט הנכון.
רק דע, שאני מרבה מאד לייצר את האלמנטים שלי עם גב מדיקט 4 מילימטר מכל מיני סיבות - בעיקר פונקציונאליות.
כאמור, תלוי מה אתה רוצה להשיג.
לגבי הבד - אנחנו עוטפים ב-בד ע"מ לצמצם למינימום התפזרות של חלקיקי החומר באוויר וגם מטעמים אסתטיים.
עליך להשתמש בבד נושם מאד (כזה שאם תנשום דרכו, תרגיש מעבר חופשי של אויר), מאידך, עליו להיות חזק, אלמסטי במידה מסויימת, והחשוב מכל - בלתי בעיר.
אתה כנראה לא כל כך סומך על תקינות החומר שאותו ברצונך ליישם, אחרת אני מתקשה להבין את עודף אמצעי הזהירות.
בשום מקרה לא מרססים דבק על חומר פורוזיבי משום שאז הוא... מפסיק להיות פורוזיבי,או לפחות, מאבד לחלוטין את תכונותיו כפי שאותן תכנן היצרן.
אם לדעתך מדובר בחומר מסוכן, אל תשתמש בו עד שתבדוק היטב שהוא בעל תו תקן. ואם הוא בעל תו תקן, אז כל אמצעי הזהירות הללו מיותרים.
S.Supporter
פורסם: רביעי 11 נוב',15 18:45
אז, שוב, בהנחה שיש בעיה אקוסטית מסוימת בחדר, ובהנחה שהטיפול הנכון בה יהיה דרך התקרה.
פאנלים על התקרה פחות אפקטיבים לתדר סורר או "גל עומד" כזה או אחר, ויותר יעילים בספיגה כללית.
ככלל, מכל מיני סיבות, לתקרה מאפייני הקרנה שונים מלקיר, בעיקר בגלל מיקום האזנים, ועל כן, בד"כ, אני מטפל בתקרה באופן אחיד (שתכליתו בעיקר בלימה והנחתה כללית של ההיענות בחדר) ומשתמש בה כפלטפורמה לפעולה ההפוכה (פיזור).
הסכנה בטיפול לא נכון בתקרה הוא שיבוש חוויית הסטריאו ויצירת אשלית הדהוד שגויה.
באופן עקרוני מאד, מהבחינה הקונסטרוקטיבית, אין שום הבדל בין פאנל על הקיר לפאנל על התקרה.
יש הרבה מאד דרכים ליצר אותם והרבה אופציות במיקום ובתליה שלהם.
אישית, אינני עובד עם צמר סלעים בדחיסות 150 כמעט בכלל (אני מבין שיש לך את החומר וזה נתון).
בוודאי לא בתקרה.
החומר עשוי להיות אפקטיבי כבר ב אזור ה LM. הרחקה של הפאנל מהתקרה כ-5 ס"מ יכולה לשפר את האפקטיביות בעוד כ-20%.
אתה בהחלט מסתכן בשיבוש מסוים של האיזון בחדר.
תחשוב טוב מה אתה עושה.
קיר/תקרה חשופה אינו קיר בלתי מטופל. הוא פשוט קיר חשוף.