תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
DIY פאנלים אקוסטיים לתקרה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  gusti  
Act Compatible
DIY פאנלים אקוסטיים לתקרה
הודעה פורסם: שלישי 10 נוב',15 15:16   
שלום אנשים , יש לי 5 פאנלים של צמר סלעים 90-60 ס"מ 150ק"ג לממ"ר עובי 5ס"מ ..

2 מהם אמורים להפוך לפאנלים אקוסטיים לתקרה והשאלה שלי היא איך הכי יעיל לעשות את הפאנלים ככה שאני יתלה אותך לתקרה בלי שאני ינשום צמר סלעים כמובן ..

לפי מה שהבנתי מחיפוש בנושא כאן אז עדיף לא להדביק בגב של הפאנל דיקט (עץ דק) כי זה מוריד מהאפקט ..
כמובן שלעטוף אותם בבד ואיזה בד מומלץ ?

בנוסף קניתי ספריי דבק שאני מתכוון לרסס איתו את הפאנלים בשכבה מאוד דקה כדי למנוע מקסימום חלקיקי צמר סלעים מרחפים באולפן ..

החלק שהכי חשוב לי זה מה לשים בגב של הפאנלים כדי להחזיק אותם לתקרה ..

אם יש לכם רעיונות ועצות אשמח מאוד לשמוע !

תודה רבה
ויום מצויין לכולכם #thumbsup
הודעה פורסם: שלישי 10 נוב',15 21:55   
יצאת מ-די הרבה נקודות הנחה שלא הבנתי מנין הבאת.

נניח שאתה באמת צריך פאנלים על התקרה, ונניח שהחלטת בצדק ש" 5 פאנלים של צמר סלעים 90-60 ס"מ 150ק"ג לממ"ר עובי 5ס"מ " הוא החומר הנכון לבעיה לכאורה שאיתה אתה מתמודד.

אין עדיפות או אי-עדיפות לנושא הגב.
פאנל/אלמנט צמר סלעים עם גב ובלי גב הם פשוט מוצרים אחרים מבחינת המענה בהיבט האקוסטי.
אין לי מושג איזה בעיה אתה מנסה לפתור אז אני לא יכול לקבוע מה האלמנט הנכון.
רק דע, שאני מרבה מאד לייצר את האלמנטים שלי עם גב מדיקט 4 מילימטר מכל מיני סיבות - בעיקר פונקציונאליות.
כאמור, תלוי מה אתה רוצה להשיג.

לגבי הבד - אנחנו עוטפים ב-בד ע"מ לצמצם למינימום התפזרות של חלקיקי החומר באוויר וגם מטעמים אסתטיים.
עליך להשתמש בבד נושם מאד (כזה שאם תנשום דרכו, תרגיש מעבר חופשי של אויר), מאידך, עליו להיות חזק, אלמסטי במידה מסויימת, והחשוב מכל - בלתי בעיר.

אתה כנראה לא כל כך סומך על תקינות החומר שאותו ברצונך ליישם, אחרת אני מתקשה להבין את עודף אמצעי הזהירות.
בשום מקרה לא מרססים דבק על חומר פורוזיבי משום שאז הוא... מפסיק להיות פורוזיבי,או לפחות, מאבד לחלוטין את תכונותיו כפי שאותן תכנן היצרן.
אם לדעתך מדובר בחומר מסוכן, אל תשתמש בו עד שתבדוק היטב שהוא בעל תו תקן. ואם הוא בעל תו תקן, אז כל אמצעי הזהירות הללו מיותרים.
  gusti  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 11 נוב',15 12:49   
קודם כל תודה רבה על התשובה המופרטת יורם !

אז ככה אני מתכוון לשים 2 פאנלים בתקרה ולא 5

הפאנלים הם מצמר סלעים רגיל כמו שאתה מכיר ויש להם תקן כמו שרשום באריזה , והתקנים כאן מאוד מחמירים .

אני לא מנסה לפתור בעיה ספציפית אלה לשדרג את האקוסטיקה באולפן שלי , ואחד האלמנטים שחסרים בו טיפול בתקרה ..

החדר יחסית קטן ולא טיפלתי בו באופן מיקצועי כי אין פה אנשי אקוסטיקה מקצועיים בהישג של טלפון , אז חרשתי בנושא האינטרנט ופה ולפי זה עשיתי אקוסטיקה בחדר ..
אני כבר כמה 3 שנים באולפן הזה והתרגלתי גם לבעיות האקוסטיות שלו ..
אני רק מעריך ש 2 פאנלים בתקרה ישפרו עוד קצת את האקוסטיקה פה אז לא מדובר פה במהלך מקצועי אבל נראה לי שזה נדרש.

שאלה נוספת האם זה נכון להתקין את הפאנלים במרחק של 5סמ" מהתקרה (שכן העובי שלהם 5סמ") ?
ושוב תודה רבה יורם #thumbsup
הודעה פורסם: רביעי 11 נוב',15 18:45   
אז, שוב, בהנחה שיש בעיה אקוסטית מסוימת בחדר, ובהנחה שהטיפול הנכון בה יהיה דרך התקרה.
פאנלים על התקרה פחות אפקטיבים לתדר סורר או "גל עומד" כזה או אחר, ויותר יעילים בספיגה כללית.
ככלל, מכל מיני סיבות, לתקרה מאפייני הקרנה שונים מלקיר, בעיקר בגלל מיקום האזנים, ועל כן, בד"כ, אני מטפל בתקרה באופן אחיד (שתכליתו בעיקר בלימה והנחתה כללית של ההיענות בחדר) ומשתמש בה כפלטפורמה לפעולה ההפוכה (פיזור).
הסכנה בטיפול לא נכון בתקרה הוא שיבוש חוויית הסטריאו ויצירת אשלית הדהוד שגויה.

באופן עקרוני מאד, מהבחינה הקונסטרוקטיבית, אין שום הבדל בין פאנל על הקיר לפאנל על התקרה.
יש הרבה מאד דרכים ליצר אותם והרבה אופציות במיקום ובתליה שלהם.

אישית, אינני עובד עם צמר סלעים בדחיסות 150 כמעט בכלל (אני מבין שיש לך את החומר וזה נתון).
בוודאי לא בתקרה.
החומר עשוי להיות אפקטיבי כבר ב אזור ה LM. הרחקה של הפאנל מהתקרה כ-5 ס"מ יכולה לשפר את האפקטיביות בעוד כ-20%.
אתה בהחלט מסתכן בשיבוש מסוים של האיזון בחדר.
תחשוב טוב מה אתה עושה.
קיר/תקרה חשופה אינו קיר בלתי מטופל. הוא פשוט קיר חשוף.
  gusti  
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 12 נוב',15 12:49   
שוב תודה על העצה יורם !

נכון לעכשיו שינית לי קצת את התועיניות חח ..
שכן יש לי "קיר" אחד שהוא כולו חלון (כמעט עד התקרה אז אולי עדיף לי לבנות איתם מחיצה שגם שתפחית במידת מה את הרעש שבא מבחוץ ..
ותתן עזרה ללוכדי באסים בפינות (לוכדי באס של AURALEX) .

לתקרה אני יקנה ספוגים של 5סמ" , את הפאנלים חשבתי להציב מעל המוניטורים .
החדר קטן ואם יש בו בעיה אקוסטית אז לדעתי היא באיזור הנמוכים למרות הלוכדי באסים שמוצבים בפינות ..
בקירות יש לי ספוגים אקוסטיים .

תודה על העזרה יורם ! #thankyou
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון