תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 03:16
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
חיבור midi ללא יציאה thru
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  jambo7  
חיבור midi ללא יציאה thru
הודעה פורסם: שבת 02 יול',16 01:50   
יש לי 2 כלים האחד הוא אורגן והשני הוא סינטיסייזר .לשניהם יש חיבורי מידי ללא היציאה thru .. ז"א רק 2 חיבורים MIDI IN ו OUT MIDI
יש לי כרטיס קול חיצני 18I6 של פקוסרייט וגם לו יש רק 2 חיבורים של MIDI IN ו OUT MIDI .

אני רוצה שהם יהיו עצמאים מול המחשב , למשל יש לי שיר עם 6 ערוצים בתוכנת סונאר או קיובס , אני רוצה שכל כלי ינגן 3 ערוצים.

ניסיתי לחבר בעצמי אבל כשניגנתי על כלי אחד שמעתי גם את השני כאילו אני מנגו על שניהם ביחד. אני רוצה להפריד בניהם שלא יעבדו במקביל אלה בטור.
הודעה פורסם: שבת 02 יול',16 02:26   
ציטוט:
אבל כשניגנתי על כלי אחד שמעתי גם את השני

ניגנת מהתוכנה או מהמקלדת של אחד מהם?

אם תוכנה ושניהם פועלים ( וטוב שכך ) אני מניח שחיברת יציאה של אחד לכניסה של השני והראשון שולח ליציאה את מה שהוא מקבל, זאת אומרת שהוא פועל כמו thru.

כוון ערוצי midi שונים לכל תפקיד בכל כלי וערוצי midi נפרדים בתוכנה בהתאמה. זאת במידה וזה אפשרי בכלים. מה שנקרא תמיכה ב multitimbral. אם לא, זה פשוט לא אפשרי.

כעיקרון כבל midi מוביל 16 ערוצים אותם אתה יכול לשייך לעד 16 תפקידים במידה והכלים תומכים בנ"ל.

אם ניגנת מהמקלדת של אחד מהם זאת לא הדרך, בדוק אם לאחד מהכלים יש חיבור usb שמעביר midi, תוכל להשתמש בוא במקום לשרשר חיבורי midi.

אם הכלים תומכים ב multitimbral אבל לא מסוגלים להעביר ליציאה את מה שהם מקבלים או שאתה משתמש באחד כמקלדת שליטה אתה צריך ממשק midi פשוט בחיבור usb.
barazani
הפתרון....
הודעה פורסם: שבת 02 יול',16 22:36   
שניהם ניגנו את אותם ערוצים משום שהם קיבלו את אותם ערוצים...
לדוג'-נניח שאתה רוצה כינורות מהכלי הראשון בלבד, אזי צריך לנטרל את ה midi in של הכלי השני בערוץ 1 ולהפך אם אתה רוצה שהכלי השני ישמיע את הפסנתר ממנו אתה צריך לנתק את ה midi in בבערוץ הספציפי של הכלי הראשון..

לחלופין ניתן לנטרל את הכלי- תלוי בחברה - ע"י כיבוי הצליל הפנימי בערוץ הספציפי- local on-local off

מקווה שהבנת, ששי ברזני
  jambo7  
הודעה פורסם: ראשון 03 יול',16 23:33   
1. לשאלתכם ניגנתי מהמקלדת .

2. לכרטיס הקול (FOCUSRITE 18I6) , לסינטיזייזר (juno g ROLAND) ולאורגן (EXR7 ROLAND) יש חיבורי USB . אני לא יודע אם הם מעבירים מידי ( אני אבדוק באתר שלהם )
כרטיס הקול החיצוני מחובר למחשב בחיבור USB
כשאני מחבר גם את הסינטיסייזר (juno g ) למחשב בחיבור USB , המחשב נתקע ( אני חושב שזה בגלל שגם לסינטיסייזר יש כרטיס קול מובנה ) (יש לי ווינדוס 10, לא חסר לי זיכרון 6gb ,המחשב הוא לא הבעיה) .

3. נגיד שיש לכם 2 מקלדות כאלה, כרטיס קול חיצוני ומחשב
באיזו תצורה הייתם מחברים אותם, או איך צריך לחבר אותם ?.
הודעה פורסם: שני 04 יול',16 17:37   
כשיש דגמים מדויקים זה הרבה יותר יותר קל,

את ה EXR7 ROLAND ב MIDI in/out בהצלבה לכרטיס ( נראה שחיבור ה USB לא מעביר MIDI )

את ה Juno בחיבור USB.

המחשב מנהל את התפקידים בערוצים נפרדים.

תשמח לדעת ששניהם תומכים בריבוי תפקידים אז מה שאתה רוצה אפשרי רק נשאר לך לגלות איך עם המניואל.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון