תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 23:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בניית אולפן בממ"ד - המלצות ?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  shatrix  
Act Compatible
בניית אולפן בממ"ד - המלצות ?
הודעה פורסם: ראשון 14 אוג',16 07:46   
שלום לכולם,
בעזרת השם בעוד כמה חודשים איכנס לדירה חדשה שם ימוקם האולפן שלי (טוב נו, לפחות יהיה לי כזה!) בממ"ד.
מדובר על ממ"ד בגודל 12 מ"ר :

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

ה X מסמן ארון \ מדפים שאמורים לשרת חלק מפתרונות האחסון שלנו בבית. מלבד זה, יש לי מוניטורים של 6.5" (Event TR-6) שעומדים כחלק מעמדת המחשב שלי עם מקלדת מידי וכו'. שולחן של מטר 1 בערך. כמו שאפשר לראות, למטה זה החלון ממ"ד (מול הארון) ומימין דלת הכניסה.
1. היכן למקם את העמדה שלי ? האם בצד הדלת כך שמאחוריי קיר ? או שמא ממול ?
2. איזה פתרון כדאי (בהשקעה לא גדולה בהתחלה) יש לנושא האקוסטיקה בממ"ד ?
3. דגשים נוספים וטיפים "לפני עבודה" עבור יצירת אולפן בממ"ד ?

חשוב מאוד לציין - ידועות לי המגבלות הרבות ביצירת אולפן בממ"ד אך לצערי זה מה יש כרגע, וממילא רוב הזמן אני עובד באוזניות ואני סומך על אוזניי שעם reference טוב אלמד את האקוסטיקה ואצליח לעשות מיקסים לא רעים גם במוניטורים.

תודה מראש !
הודעה פורסם: ראשון 14 אוג',16 09:55   
הי, המגבלות אכן קיימות כאן, 12 מטר רבוע + ארון שגונב שטח ומדובר בממ"ד (קירות בטון)
אז אידיאלית עם האקוסטיקה שהיה צריך להכניס לחדר היה נשאר לך פחות מ 8 מטר רבוע מחולקים מלבנית!
ככלל חדר קטן מהדהד בתדרי המיד, והבטון שבקושי סופג ידגיש את הנמוכים, בקיצר אמבטיה.. #pardon
--
אחרי שזה הובהר הנה הפתרונות בסגנון "זה מה יש":
א. שטיח עבה על כל הרצפה (מקיר לקיר), אבל לא שטיח שאגי.. זה לא נוח
שטיח בד"כ מיועד לעימעום רעשי תזוזה.. אבל במקרה שלך בגלל גודל החדר זה יחסוך חלק נכבד מהטיפול בתקרה
(פינג-פונג של תדרי מיד מהרצפה לתקרה), אם בכל זאת החלטת להשקיע הוסף אמצעי פיזור בתקרה (ראה סעיף ה)
ב. קולטי-מלכודות בס בכל פינות החדר, כלומר "העלמת הפינות" מהמשוואה האקוסטית
ג. וילון עבה או כפול ועם כפלים גדולים בתפירה כזה שיכסה את החלון ועוד שטח יפה מכל צד
(תופרים לולאות בד בוילון מבפנים ותולים על בסיס מקל עץ ולא משתמשים בפס אלומניום עם תפסים מרשרשים..)
ד. לגבי מיקום הישיבה בחדר, מן הסתם ימליצו לך למקם את המוניטורים על הקיר עם החלון
באופן זה ישנה "תמונת מראה" בין הצדדים, וכן הקיר האחורי (זה עם הארון..) יהיה מספיק רחוק מהמאזין
אני ממליץ בכל מקרה להתנסות כי בחדר קטן התנאים אינם אופטימלים, ויתכן שנקבל סאונד טוב יותר בהצבה אחרת
כמו כן כדאי לשמור על מרחק בין השולחן והמוניטורים לקיר שמאחוריהם ומצידיהם ולא להתקמצן בזה..
ה. רק לאחר שנקבע היכן אתה יושב אז יש לעשות טיפול אקוסטי בעזרת "תמונות אקוסטיות" ומפזרים לסביבת העבודה
לפי מיקום האזניים שלך והמוניטורים = משולש האזנה, (בד"כ זה יוצא כ 4 תמונות אקוסטיות + פיזור מוקפד מהתקרה*)
ו. ממליץ לוותר על שולחן גדול ולהסתייע ככל שניתן בסטנדים ניידים או שולחן עבודה קומפקטי יעודי ללא דיפון

נקודה לסיום: לכאורה עליך להתקין אקוסטיקה מדופנת בכל החדר בחלקו התחתון לפחות ("גדר" עץ ממולאת בחומר ספיגה)
מה שיקל על ההדהוד של הנמוכים, השאלה כמה זה "גונב" מהחדר והאם ההשקעה (וזה החלק היקר שבה)
כדאית בשלב זה ובאופן העבודה שלך כרגע, אני למשל הייתי דוחה "השקעות" גדולות עד שמגיעות "הכנסות".. #biggrin

*- לפעמים אפילו תבניות ביצים (30) המוצמדות לבסיס בזוויות שונות יכולות לשמש כמפזר לא רע בתקציב אפס
מקווה שעזרתי
MiXtRiM
Vintage
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: ראשון 14 אוג',16 12:06   
הבעיה הגדולה של ממד שהוא גם קטן ובגלל קירות בטון הוא עם הרבה LOW MID
אני לא הייתי שם שטיח מכיוון שהוא "גונב" את התדרים הגבוהים שכבר חסר לך בחדר. הטיפול יכול להתבצע בכמה אופנים.
השאלה היא קודם כל מה אתה הולך לבצע בחדר? גם הקלטות שירה וגיטרות
או IN THE BOX?
1 ע"י ספוגים אקוסטיים עבים 12-15 ס"מ + כמה לוכדי בסים
2 תקרה אקוסטית מיקצועית כבר תלכוד חלק נכבד מה LOW MID
3 תמונות אקוסטיות עם צמרים נכונים תתן לך מענה טוב יותר אך הן יקרות בהרבה
מהספוגים
לא הקלטות
הודעה פורסם: ראשון 14 אוג',16 12:10   
היי,
לא מתכוון להקליט שם. רק לצרכי הפקה ומיקס.
אני רק רוצה לנסות למזער נזקים ראשית כל ע"י מיקום נכון של העמדה + טיפול נקודתי בחלק מהדברים (מה שהתקציב יאפשר) כדי לא לסבול מהדהודים כאלו או אחרים שלא יאפשרו לי להאזין כראוי לסאונד.
הודעה פורסם: ראשון 14 אוג',16 14:17   
על פי הנתונים שציינת מומלץ ביותר לא להתקין ארון על הקיר האחורי ולהשאיר אותו פנוי לטיפול אקוסטי. במידה ואתה צריך שטח אחסון נסה להחליף את המדפים הגבוהים במדפים נמוכים מהרצפה ועד גובה 65-70סמ.
אוריינטצית הישיבה המומלצת היא עם הפנים אל החלון.
ממד מבקש טיפל אקוסטת משמעותי רחב תדר עם דגש על ריסון משמעותי בתדר נמוך.
כמו בכל חדר קטן יש להקפיד על ריסון החזרים בין קירות מקבילים עם דגש על ריסון "החזרים מוקדמים" וקיצור זמני הדהוד.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון