כולם מכירים את הGIF הזה של הרכבת נוסעים שחולפת ואפשר להפוך את כיוון הנסיעה רק באמצעות כוח המחשבה.
השאלה אם יש דבר כזה גם במוסיקה?
יש דווקא די הרבה דוגמאות שידעתי פעם, אבל זו היחידה שכרגע אני זוכר:
כמו שאתם שומעים יש בהתחלה קצב שנשמע כאילו הONE במקום אחר ואז זה "מתהפך" למקום הנכון.
יש גם איזה שיר של שריל קרואו אני חושב..
אם אתם מכירים דוגמאות, והכי טוב אם יש לכם משהו בסגנון הGIF הזה
http://imgur.com/gallery/TnfzrDD _________________ music is making something out of nothing - Zappa .
ב"אדם בתוך עצמו" של שלום חנוך יש התהפכות כזו, מיד בהתחלה, ואח"כ פעם נוספת באמצע השיר.
ב"pegao", הנעימה המפורסמת מאד של Jose Felisiano, החל מ 1:37
ב"עומנה" של צבי בומס, מתברר איפה ה-one האמיתי רק ב-0:44
באלבום "מנטרה" של אריק רודיך, שמעולם לא יצא על דיסק (לצערנו הרב), יש תופעה דומה בתחילת הקטע הראשון - "קשר שתיקה". מי שברשותו התקליט, מוזמן להאזין...
_________________ פסנתרן/קלידן, מורה לפסנתר
יש לי הרבה כאלה שתחילת השיר מבלבלת בגלל ריף שלא מתחיל על ה 1 או משהו כזה אבל זה אחד חזק, בדיוק בהגדרה של מה שאמרת.. הריף המרכזי של השיר הוא תמיד שמינית לפני, ואף כלי לא מנגן את ה 1. תוסיף שירה שמתחילה שמינית אחרי ה 1, והכל נהיה הפוך.. לקח לי המון פעמים בזמנו להקשיב לשיר הזה עד שהתחלתי להקשיב לו "נכון" כמו שהתכוונו... הדבר היחיד שמסמן את ה 1 ה"נכון" הוא הסנר שנכנס בתחילת השיר. מה שמעניין זה שבכל פעם שהופכים את ההתייחסות זה ממש משנה את הגרוב של השיר
אוקיי אז שמעתי את מה שאני מתכוון רק ב-
PAUL MCCARTNY & THE WINGS
THE TUSS
בשאר זה נשמע פשוט שהחליפו את הקצב. כלומר בצורה מלאכותית הONE מוחלף ע"י זה שמוסיפים שמינית או פעמה, ולא כהמשך ישיר של המקצב הראשוני, שעכשיו נשמע אחרת מבחינת הONE בגלל ששונו ההדגשים.
הקטע של הג'אז קצת היה לי מוזר לספור מהתחלה, אבל זה נשמע כמו משקל 16 שמיניות, עם הדגשים קבועים, בתוף הגדול המוזר. שלא ממש השתנה שהתחיל לשיר.
הסרטון שמסביר על הדגשים סבבה, לא ממש צריך הסבר אני יודע שכאשר מחליפים הדגשים הכל משתנה. מחפש דוגמאות והכי טוב משהו כמו הGIF- רק בלופ מוסיקלי.
(כמובן שאפשר להקליט סתם איזה משהו כמו איזה קליק עם הדגש וכל פעם להקשיב למשהו אחר וזהו, אבל זה לא אותו דבר מבחינה -מוסיקלית-). _________________ music is making something out of nothing - Zappa .