תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:11
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מחפש מידע על אלבומים שהוקלטו בארץ ב- mid 60-early 70
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  GalAtiya  
מחפש מידע על אלבומים שהוקלטו בארץ ב- mid 60-early 70
הודעה פורסם: שלישי 07 פבר',17 22:44   
אהלן
אני מדבר בעיקר על חמשת האלבומים הראשונים של אריק איינשטיין מ"שר בשבילך" (היחודי) עד "פלסטלינה" . הצ'רצ'ילים, אחרית הימים, אלבומו של דני בן ישראל, כוורת וכן שלל להקות קצב כמו האריות, הסגנונות והשמנים והרזים. אם נגדיר בכלליות - סביב הזמן שטכנולוגיות כמו מולטי טראק עשו עלייה.

מידע מוקדם יותר, על האולפן pre- הגעת המולטי טראק גם מבורך

ישנם מקורות מועטים ברשת בכל הנוגע למידע אודות שרשרת ההקלטה, ציוד, צורת עבודה, טכנאים ואנשים מעורבים.
עברתי על "קלאסיקה - תולדות האולפן הישראלי" הנהדר, אך אני מאמין שחייבים להיות עוד מקורות, בין אם פספסתי אותם ואשמח אם תפנו אותי אליהם (לינקים, ספרים), או ידע שחברי הפורום כאן עדיין לא שיתפו עם העולם #smile .

רוב תודות
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 07 פבר',17 22:55   
האם יש דברים ספציפיים שהית רוצה לדעת?
האם מדובר בכיוון טכני או סביבת עבודה/אווירה? שני עולמות שפחות קשורים אחד לשני בכל הקשור לשנים האלה בארץ, קשה ככל שזה יישמע.
הודעה פורסם: חמישי 09 פבר',17 22:17   
שני הכיוונים חשובים ומעניינים לדעתי. הייתי אומר שכנראה יותר קל להתחיל עם הכיוון הטכני, האובייקטיבי לחלוטין. סביבת עבודה ואווירה יהיו ככל הנראה תלויים בבן האדם הנשאל #biggrin

בכל מקרה, אני מקווה להקדיש זמן, לנסות לחבר איזושהי אסופה בכל הנוגע לתקופה הזאת. אולי אפילו לנסות להגיע לאנשים שהיו שם ולראיינם.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שישי 10 פבר',17 13:56   
תראה, כך בדיוק התחילה השרשרת על האולפן בישראל, והתפתחה לתיאור אווירה ואמצעים וכלים שאיתם עבדו.
להוציא נוסטלגיה, לא היה עבר טכני מפואר להקלטות של התקופות הנ"ל, נהפוך הוא.

ראוי לציין שבזמן ההוא האמן וחברת התקליטים היו אלה שקבעו ולפתחם התגמדו אותם טכנאים שישבו ליד הקונסולה. יחצ"ן חברת תקליטים/מנהל אישי או אמן שהיה 'כוכב', יכלו, וגם הורו לטכנאי מה לעשות, לרוב בחוסר טעם משווע מבחינה אמנותית או טכנית [אגו היה שם המשחק].

הציוד והטכנאות הוזכרו בשני חלקי השרשרת על האולפן הישראלי. כמובן שאת כל מי שתשאל תוכל לקבל סיפור מעט שונה ויותר אישי, ומובן לגמרי, היכן שהנוסטלגיה מטעה או שלא לחשוב שהיה משהו ששווה תיאור מעבר לזה.

לא הרבה טכנאים נשארו מאז לצערנו, ובנוסף למה שקיים גם באינטרנט, יש כמותך שלקחו על עצמם לשרטט או לשכתב ואף לראיין כמה מהדמויות, האגדות והסיפורים שמאחורי הצלילים. אחד מהם הוא נעם רפופורט, איתו תוכל ליצור קשר.
אם תרצה לשוחח עם אחד הטכנאים שאחראי להקלטות של אותן להקות שהזכרת, שלח לי אישית ואמסור לך פרטי התקשרות.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון