תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:43
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עזרה עם מנוע צעד בבניית Laser Harp
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  yarinplot  
עזרה עם מנוע צעד בבניית Laser Harp
הודעה פורסם: שני 14 אוג',17 19:38   
אהלן, מקווה שיש פה מישהו שהתנסה עם מנוע צעד ויש לו תשובה לתת לי.
אז ככה, זה הפרוייקט:
http://www.instructables.com/id/Frameless-Laser-Harp/
וזה המנוע צעד שאני מעוניין להשתמש בו:
https://www.4project.co.il/product/stepper-motor-42x48mm?sid=b2c9e7ee6a8df08b9449120b37564eec
4V, 1.2A
השנאי שיש לי הוא 12V, 1A
הבנתי שאפשר לתת מתח גבוה יותר למנוע, אבל צריך להגביל את הזרם מבקר מנוע.
איך אני עושה את זה? נגד על אחת הרגליים של הULN2003?

זה החיבור בין המנוע לopamp, שמתחבר לArduino
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

תודה רבה!
mandela
תומך
הודעה פורסם: שני 14 אוג',17 21:18   
אם אתה לא צריך להפעיל את המנוע במהירות גבוהה, אז נראה לי עדיף שתתן לבקר את המתח שהוא צריך, ולא מתח גבוה יותר רק בגלל שזה השנאי שיש לך.

בכל מקרה אם אתה קונה מהלינק שנתת, אתה יכול לשלוח שאלה לאלכס, הוא עונה בפירוט ושמח לעזור באימייל.
  yarinplot  
הודעה פורסם: שלישי 15 אוג',17 11:39   
האמת שכבר דיברתי עם אלכס והרגשתי שאני מתחיל להעיק אז אמרתי שאני אעביר את זה לפורומים...בכל אופן, אני כבר אתלבט עם עצמי אם להזמין שנאי אחר(5V, 1A יעשה את העבודה?), אבל לשם הדיון, איך אני מגביל את הזרם בעצם?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 15 אוג',17 18:52   
בכל מקרה לא מדובר רק בשנאי אלא ספק כוח, ובו אתה יכול לקבוע את המתח ואף להגביל זרם, תלוי כמה הרכיב הזה מסוגל לקבל (נדמה לי רק חצי אמפר ליציאה).
כל יציאה היא בעצם צמד של טרנזיסטורים בתצורת דרלינגטון כשכל סליל (של המנוע) מחובר לקולקטור ומשם למתח החיובי, כך שנגד בדרך יכול לעזור (תואם לזרם המדובר...).
ראה כאן:
http://homepage.divms.uiowa.edu/~jones/step/current.html
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',17 12:16   
תודה רבה, אקר'א את החומר בקישור.
למה התכוונת ב'רכיב הזה'? לULN2003?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',17 12:52   
כן. גם לו יש מגבלות שינוע של מתח וזרם
הודעה פורסם: שני 21 אוג',17 00:39   
אז לסיכום סיכומת, אני חושב שאוותר על עניין הגבלת הזרם ופשוט אקנה ספק כוח אחר. איזה ספק כוח/שנאי יהיה אידיאלי לשימוש בפרוייקט הזה בשילוב המנוע הנ"ל?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 21 אוג',17 06:34   
ספק כוח כזה כזה שיתן ביציאה 1.2 אמפר ומתח 5-12 וולט. יותר מתח לא יזיק במקרה הזה (במגבלות) אך חשוב שיכולת הזרם תהיה עד הערך הנקוב כדי לא לשרוף את הסלילים במנוע. לרוב עודף זרם זה טוב, אך כאן מדובר בעומס של סלילי המנוע וזה מסוכן.
השנאי שיש לך אולי מעט חלש, כי צריך להוסיף לו מיישר/מייצב מתח וזה מנחית ממתח השנאי וזולל אך מעט זרם, ואפשר שהמנוע 'לא יסחוב'. (אלא אם התכוונת שיש לך "ספק כוח" ולא רק שנאי/טרנספורמטור[?]).

כדאי להבהיר: שנאי זה רק טרנספורמטור (AC), ספק כוח זו יחידה המורכבת משנאי המתחבר לרשת החשמל ומוריד את המתח בהתאם, ומשם זה הולך למיישר ומייצב מתח ועוד כמה רכיבים פסיביים (לרוב באותו מארז) כדי להוציא זרם ישר עבור מעגלי אלקטרוניקה (וכל המכלול הזה נקרא ספק כוח DC). כיוון שיש נפל על מעגל היצוב/סינון הזה, השנאי צריך להיות בערך מעט גבוה מבחינת מתח, לדוגמה, למעגל יצוב/סינון מתח המיועד להוציא 5 וולט, רצוי שהשנאי יהיה בסביבות 9 וולט. הזרם כנתון - קבוע.
צרכן רגיל לא קונה "שנאי" אלא ספק כוח בדרך כלל.
אם התכוונת לרכוש "ספק כוח", לאמור יחידה הנכנסת לחשמל ובתוכה כבר המיישר וכו' ומוציאה זרם DC במתח נתון, אז מה שרשמתי בשורה הראשונה זה מה שמתאים.

הנה שנאי

וזה ספק כוח
הודעה פורסם: שני 21 אוג',17 13:07   
אני חושב שיש לי ספק כוח...למרות שקצת ערערת את הביטחון שלי בזה.
זה מה שיש לי: http://www.ebay.com/itm/AC100-240V-To-DC12V-1-2-3-5-6-8A-Power-Supply-Adapter-Transformer-LED-Strip/272194292883?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=571001791075&_trksid=p2060353.m2749.l2649

וזה מחזיר אותי להתחלה ולסיבה שכולנו כאן בעצם: במידה וזה אכן ספק כוח ולא שנאי כמו שרשמתי(בטעות), 12V, 1A - האם אני יכול להשתמש בו מבלי להגביל את הזרם? או שעדיף לי לרכוש ספק כוח עם נתונים יותר מדוייקים למה שאני צריך?

ותודה רבה על התשובות המפורטות, הסבלנות, והמהירות שאתה עונה ראובן! תודה תודה תודה!
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 21 אוג',17 13:41   
עקרונית מתאים. אין צורך להגביל זרם. אם המנוע יקרטע בצעדים, כנראה שהספק לא ממש מדויק או מיוצב, או שידרש יותר זרם, אבל אתה יכול לנסות.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון