פורסם: חמישי 14 דצמ',17 16:54
שלום,
אני מתכנן לבנות אולפן ביתי לשימוש אישי ונמצא כעת בשלב התכנון.
החלל:
בתול לגמרי (עליית גג, רצפת בטון עם שכבת שומשום וריצוף גרניט פורצלן וקירות בלוקים חשופים עם מספר חגורות בטון קונסטרוקטיביים, גג רעפים עם יריעות טרמיות חשופות).
שטח החלל כ-50 מ"ר רצפה (הגג משופע אז שטח אפקטיבי הוא קטן יותר).
בחלל יש קיר משותף עם השכנים (קיר הבלוקים) ושכנים מלמטה (הרצפת בטון + הריצוף).
השימוש:
בעיקר לצורך הקלטות (מיקרופון קונדנסר, גיטרה אקוסטית) ובעיקר מידי (מקלדת שליטה, תופים אלקטרוניים).
מתכנן לעבוד הרבה עם מוניטורים KRK ROKIT 6.
המטרה:
שהילדים בחדר שינה הסמוך לא יתעוררו מהרעש ב-23:00 ויחסי שכנים ימשיכו להיות תקינים
1) האם תוכלו להפנות אותי למדריך DIY שמסביר איך מתחילים לתכנן לבנות (אני מתכוון ממש בחירת חומרי הגלם של הקירות, עובי, חומרים, מס' וסוגי שכבות....)
2) שאלה האם הבנתי נכון את המונחים: אם המוניטורים שלי שמפיקים PEAK של 107dB (ונניח שאני עובד ב-PEAK) ובהנחה ויש לי קיר בלוקים 20 שערך ה-Rw שלו הוא 20 (או ערך ה-STC שלו הוא 52 על פי ויקיפדיה) ובהנחה וההנחתה היא שווה בכל טווח התדרים, אני יכול להניח שמה שהשכנים ישמעו זה 107-52 קרי 55dB?
3) בהמשך לסעיף 2 - אם אני מוסיף לקיר הקיים לוח גבס + שכבת צמר סלעים 80 ק"ג 8 ס"מ + לוח גבס (שווה ערך ל-STC54) זה אומר ששום רעש לא חודר את זה, נכון? הייתי ב-107 מהמוניטורים, 52 ירדו על הבלוקים ועוד 54 ירד על הגבס+צמר.
4) מהי רמת הרעש ב-dB שהשכנים לא ישימו לב שאני מנגן ב-23:00 בלילה? שאדע לאן לכוון את בחירת חומרי הגלם, העובי והשכבות (והכסף כמובן....)
5) קיבלתי המלצה בסניף של חלילית לבנות רווח של אוויר ואז קיר בלוקים (7 ס"מ) נוסף ולשפוך לתוך הבלוקים תערובת חול+מלט (לא בטון... מלט) לתוך כדי לשפר את הבידוד ואז צמר סלעים 80 ק"ג ואז לוח גבס. בהנחה וזה באמת נכון, אני מנסה לראות איך אפשר להתעסק יותר בגבס ופחות בלבנות קיר בלוקים נוסף (ועבה שיקטין לי את החלל).
תודה!
פורסם: חמישי 14 דצמ',17 20:41
אולי הניסוח שלי בלבל במעט לגבי ההמלצה של חלילית וזה אולי יעזור גם להבין באיזו סיטואציה (כלכלית) אני נמצא אז אני אחדד:
אני מבצע את העבודה משיקולי חיסכון בעלויות. אני בונה רק על עלויות החו"ג.
קיר בלוקים נוסף ו"הצפה" של חדר בתוך חדר אינה רלוונטית מאותם שיקולים - תקציב. (וגם משיקול של מטרז' שאני מאבד - יש סיכוי שהחדר בעתיד יהפוך לחדר מגורים).
כדי לחסוך בעלויות המומחים הנכבדים בפורום, אני מעדיף בשלב ראשון לנסות להבין מה אני יכול לעשות לבד על בסיס חוכמת ההמונים וללקט כמה שיותר טיפים ועצות חינמיות מיודעי עניין - לכן שאלתי האם יש סוג של מדריך DIY שנותן את הכלים הבסיסיים ומשם אדע להמשיך.
התקציב שיש לי מאפשר עבודה עם חומרי הגבס (לוחות, פרופוילים, בידודים/יריעות וכו') - השאלה אילו חומרים (סטנדרטיים) ואיך אני משלב אותם (סדר, שכבות, עובי, חומר,...) כדי לבודד ככל הניתן את בית השכנים וחדר השינה הצמוד של הילדים.
(בהזדמנות הזו - יש המלצה לאפליקציה טובה ואמינה למדידת רעשים - שאוכל לעשות BENCHMARK)
תודה!
Act Compatible
פורסם: שישי 15 דצמ',17 01:18
אולי תשכיר את הגג בתור יחידת דיור ותשכור חדר לאולפן?
פורסם: שלישי 19 דצמ',17 00:34
תודה ראובן...
התכנון שלי (נכון לרגע זה אחרי שקראתי 30 הודעות בפורום, פניתי לטמבור/אורבונד ועוד כמה עשרות מאמרים ברוטנברג ואחרים) הוא כדלקמן:
**** אם יש איזה חידוד או תיקון אשמח מאוד לשמוע הצעות (ונימוק למה - כי הכל מטה מבוסס על טיפים של יודעי דבר)
תקרה:
יריעות מבודדות קומפריבנד 5\50 25 GA בין קונסטרוקציה של הגג לפרופילי גבס
צמר סלעים 80 ק"ג (או צמר זכוכית 24 ק"ג? לא הבנתי האם יש הבדל ואם יש מהו)
יריעת פלציב 8 או 10 מ"מ.
לוח גבס סילברבורד טמבור (או שווה ערך) - הייתי שם עוד שכבת לוח גבס אבל אני פוחד מהמשקל.
קירות:
יריעה מבודדת קומפריבנד 5\50 25 GA בין קיר בלוקים/בטון והרצפה לבין פרופילי גבס
קונסטרוקציה פרופילי גבס עומק 50
צמר סלעים 80 ק"ג
לוח גבס רגיל
יריעת בידוד (פלציב או טקסואנד או גרין גלו)
לוח גבס סילברבורד (טמבור) או STRONG (אורבונד)
רצפה:
יריעת פלציב (מונחת על הריצוף - מודבקת בכמה נקודות רק למנוע תזוזה) GA 25, עובי 10 מ"מ
(פרקט - לא בטוח - תלוי בתקציב שיישאר לי בסוף)
שטיח
דלת:
המוצרים האקוסטיים של פנדור או חמדיה
מברשות נוספות משתי צידי הדלת
חלונות:
כרגע אין. אולי יהיו. נחשוב על פתרון מתאים כשאדע אם יהיו ואילו חלונות
מזגן:
יהיה כנראה עילי. לא יותקן מול הקונטרול/מיקרופון. אין לי מושג איך לבודד אותו.
פתחים (חשמל בעיקר, חריצים בין גבס ורצפה וכו'):
יהיה טיפול (איטום) עם חומר גמיש מיוחד שאינו מתייבש (יש לגרין גלו מוצר משלים לצורך הזה).