תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:44
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
למה הבורג בצוואר האקוסטית?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  malky44  
למה הבורג בצוואר האקוסטית?
הודעה פורסם: שישי 07 מרץ,03 15:48   
יש לי גיטרה אקוסטית די מכובדת של takamine, ושקניתי אותה קיבלתי גם מפתח אלן ונאמר לי לא לגעת בו. אחרי כמה זמן ראיתי שיש בורג כזה בכוון הצואר מבתוך הגוף. למה הוא בדיוק?
TamirE
Act Compatible
truss rod adjustment
הודעה פורסם: שישי 07 מרץ,03 22:45   
כמו שבטח שמת לב, המיתרים של גיטרות אקוסטיות מפעילים הרבה יותר כח על הצוואר מאשר מיתרי ניילון של גיטרה קלאסית - ולכן יש צורך בתמיכה מסוימת לצוואר הגיטרה על מנת שהוא לא יתעקם בהשפעת כח זה. תמיכה זו באה בצורת מוט מתכת העובר בתוך הצוואר (באנגלית: truss rod). אם בכל זאת הצוואר מתעקם מעט ניתן לסדר זאת לפעמים (בד"כ) בעזרת מפתח אלן כפי שתיארת. בכל מקרה, לא מומלץ שתנסה את זה אלא אם כן אתה יודע מה אתה עושה - כי שימוש לא נכון יכול לגרום לנזק לצוואר הגיטרה.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 08 מרץ,03 18:38   
טוב, קצת הסתבכנו, כלומר, תמיר צודק אבל קצת להיפך.

במקור, אין ברגים ואין נעליים ולצוואר של הגיטרה אין שום בעייה להחזיק את הלחץ שמפעילים עליו המיתרים.

אלא שקרו שני דברים די במקביל:
* ע"מ להוזיל את עלויות הייצור של הגיטרות התחילו להשתמש בעצים פחות טובים או פחות מיוטבים (מיובשים, מוכנים, מצופפים וכ"ו) לגריף שזה חלק שבאופן יחסי פשוןט יותר לייצר.
כדי שהצוואר יחזיק את הלחץ שתלו בו מוט מתכת.
** אחד האלמנטים אשר משפיעים יותר מכל על גוון הצליל בכלי פריטה שייכת ליחס המתיחות המופעל על המיתר.
יש איזה נקודה שיותר מדי מתוח גורם למיתר לשנות את הגל השקול מיידית ופחות מדי מתוח ישנם הפסדי אנרגיה המשפיעים על העוצמה והגוון.
עם כניסת ה- FRET לתמונה (הפסקים) יש גם עניין של גובה מינימאלי שמוכרח להיות למניעת זמזומים.
גובה המיתר מעל הגריף נקבע עפ"י כמה נקודות אחיזה ובמיוחד ע"י הקשת שנוצרת בצוואר.
הקשת הזו ניתנת לכיוון יזום כפי ששאלת, וזה אחד השינויים הכי מסוכנים בגיטרה כפי שתמיר ציין בצדק.
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 08 מרץ,03 19:00   
בכל מקרה, ראוי לציין שזו לא הדרך היחידה לכוון אקשן, במיוחד כאשר מדברים על גיטרות חשמליות. אגב, לדעתי אנחנו מדברים כאן בכלליות מידי - קשה לי לדמיין את האיבנז S שלי עם הצוואר הדקיק שלה מחזיקה מעמד מול מתח של סט 0.11 בלי שני מוטות התמיכה שיש בה (שני מוטות שיוצרים מעין X בצוואר, זה סוג שונה של טראס רוד שנחשב קצת יותר חדשני... לדעתי החדשנות שבעניין זה שטויות, גם בגלל שזה כבר לא כל כך חדש, אבל העיקר שהוא עושה את העבודה טוב מאוד)... וכשחושבים על בס חשמלית 6 מיתרים עם צוואר דק יחסית (כמו הקארווין של הבסיסט שאני מנגן איתו ב"נורוק")... בקיצור, יש להתחשב באופי של הצוואר שמדברים עליו, באופי המיתרים וכד'.

באופן כללי, אתה לא אמור להתעסק עם הכיוון הזה כמעט וכנראה בגלל זה אמרו לך פשוט לא לגעת במפתח אלן... אם אתה רוצה לכוון את האקשן בגיטרה האקוסטית שלך יש עוד כל מיני אפשרויות (תחשוב איפה המיתר נוגע בגיטרה בעצם - שני מקומות. בכל מקרה, לא משהו שכדאי לעשות לבד). בכלל, לענות לך נקודתית בצורה של "שייף פה" "תמתח שם" דרך הפורום בלי לראות את הגיטרה שלך ובלי להבין מה אתה רוצה - זה פשוט מעשה חסר אחריות שאני לא מוכן לעשות... אם כל כך בעיתי לך האקשן של האקוסטית שלך - קח אותה לחנות שקנית בה או לטכנאי גיטרות להערכה מדויקת של מה כדאי לעשות.

בגיטרות חשמליות כיוון אקשן זה תהליך שבד"כ קשור יותר לגשר של הגיטרה מאשר לעקמומיות של הקשת הנוצרת - אך במקרים מסוימים גם שינוי קטן בעקמומיות יכול לעזור (אף פעם לא הזדקקתי לזה בסטאפ לגיטרות שלי למעט מקרה אחד כאשר עברתי מסט קל לסט עבה יותר בגיטרה מסוימת).

גיטרות קלאסיות במקור לא יוצרו עם ברגים או תמיכה מסוימת לצוואר ועד היום ברוב המקרים לא תמצא מוט שכזה בתוך צוואר של גיטרה קלאסית (לי יצא לראות כמה, אבל זה די נדיר סה"כ).
בגיטרות חשמליות, אקוסטיות וגיטרות בס חשמליות - זה פשוט סטנדרט היום ושם זה הפוך - נדיר מאוד למצוא כלי כזה בלי מוט תמיכה (אפשר למצוא איכשהו גיטרות אקוסטיות עם צוואר גרפיט ללא טראס רוד לדוגמא http://www.vguitar.com/brands/details.asp?ID=33 ).

תוספת קטנה לסיום:
אולי תרצה להעיף מבט גם על הת'רד הבא -
http://www.act.co.il/forums/viewtopic.php?t=3936
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון