תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
AGPx2 או x4 או x8
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מונחים בשרשרת
  redmic  
AGPx2 או x4 או x8
הודעה פורסם: ראשון 27 אפר',03 14:36   
מה זה AGP, למה מיועדים הסלוטים הללו ומה משמעות הכפולות X2, X4, X8,

ועד כמה זה רלוונטי לאודיו+וידאו?

בכפיים בכפיים #clap
הודעה פורסם: ראשון 27 אפר',03 16:37   
AGP זה החריץ שאליו מתחבר הכרטיס מסך בלוח האם.X2 X4 מציין את קצב העברת המידע בין הלוח אם לכרטיס,כלומר כרטיס X4 יהיה בעל יכולת קבלת מידע פי 2 יותר מהירה מX2 .זה לא אומר שהכרטיס יהיה מהיר פי 2 אבל הוא יהיה יותר איכותי ויפעל ויתר חלק(גם תלוי בכמות הזכרון על הכרטיס וסוג הזכרון,והמעבד שעל הכרטיס)
Rock_Artist
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 27 אפר',03 17:47   
AGP - ACCELLERATED GRAPHIC PORT

פותח ע"י INTEL אם אני זוכר נכון. זוהי בעצם טכניקה שמאפשרת תקשורת ישירה בין המעבד לכרטיס המסך = תזרים מידע (נניח תמונה או אינפרומציה לרינדור ע"י כ.המסך) בעכבה מינימלית וברוחב פס אוטונומי.

אודיו? לא אודיו זה פחות קריטי בנוגע לאיזה (X2 X4 X8) כל עוד הוא לא מעמיס על המעבד מצבנו טוב.
מה גם שנניח ואנו מעוניינים בכ.מסך דואלי (שימוש ב2 צגים) שימוש בPCI עם ניקח דוגמא 001 עלול להוות בעיה שכן אנחנו מעמיסים על רוחב הPCI שמחולק בין כל כרטיסי הPCI.

וידאו? בוידאו גם כן תלוי איזה אבל לפעמים יש צורך. נניח בתוכנות כמו 3D STUDIO MAX או AFTER EFFECTS (אם אני זוכר נכון) ותוכנות כבדות יחסית יש אפשרות לשימוש בכרטיס המסך כ"מרנדר" ועוזר למעבד. כאשר את צריכה נניח לבצע אפקטים מורכבים או תלת-מימד כרטיס שכזה יעזור לך לקצר את מספר הפריימים שאת מצליחה לרנדר בשניה (= פחות זמן). לגבי הAVID XPRESS לדוגמא אין לזה משמעות רק תוכנות שמנצלות את המעבד שבכרטיס המסך (התוכנה צריכה להיות מותאמת נניח לATI או NVIDIA או תלוי צ'יפ על הכרטיס).

לגבי X2 X4 X8 אלו הם גירסאות כאשר הX8 היא המעודכנת (למיטב זכרוני עדיין לא עברו אותה אבל מי יודע בעולמנו...)

מבחינת הסטנדרט בכל מקרה הX4 זה המינימום שכן X2 צורכת יותר חשמל ואילו X4 וX8 תואמים את אותם הגדרות מתח (מה גם שהכרטיס עצמו שונה ולא יתחבר לכל AGP אם הוא בגירסה אחרת).
  redmic  
הודעה פורסם: ראשון 27 אפר',03 18:09   
Rock_Artist :
AGP - ACCELLERATED GRAPHIC PORT

אודיו? לא אודיו זה פחות קריטי בנוגע לאיזה (X2 X4 X8) כל עוד הוא לא מעמיס על המעבד מצבנו טוב.
מה גם שנניח ואנו מעוניינים בכ.מסך דואלי (שימוש ב2 צגים) שימוש בPCI עם ניקח דוגמא 001 עלול להוות בעיה שכן אנחנו מעמיסים על רוחב הPCI שמחולק בין כל כרטיסי הPCI.

אז מטרוקס 550 דואל DVI לא יעבוד עם DIGI001, מחוסר PCI?? נראה לי תמוה או שלא הבנתי אותך נכון :???: :???: .
הודעה פורסם: ראשון 27 אפר',03 18:40   
550 זה כרטיס AGP

תסתכלי על לוח, יש בד"כ 5 מסילות PCI מסודרות לרוחב.
מעליהן יש אחת נוספת, בצבע חום - AGP - אליה מחברים את כרטיס המסך.

RA נתן דוגמא למצב בו התקן PCI יפריע לעבודת אודיו:
אם כרטיס ה AGP שלך לא יתמוך בתצוגה כפולה
ובכל זאת תרצי להשתמש בשני מסכים, בעבודה עם 001 למשל
תאלצי להשתמש בכרטיס מסך נוסף, אך מכיון ש ה AGP כבר תפוס, יהיה צורך בכרטיס PCI
(שישב על אחד ממסילות ה PCI)
במצב כזה, צפויות הפרעות משמעותיות בעבודת מולטימדיה

כל זה לא משנה לך, כי ה 550 תומך בתצוגה כפולה..
מטרוקס
הודעה פורסם: ראשון 27 אפר',03 19:40   
המטרוקס יושב על AGP מסוים ,נניח רק X8,? כי חשוב לי לעבוד איתו.
ושאלה נוספת: המטרוקס RT 2000, כרטיס העריכה, הוא PCI אני חושבת, אז איך הוא יסתדר עם הדיגי001? שלא יריבו לי על מקום... #mad
הודעה פורסם: ראשון 27 אפר',03 20:08   
550 עובד AGP X 4
כשאומרים שלוח תומך AGP X8 הכוונה שהוא תומך עד X8 כולל כל מה שבדרך.

בעניין כרטיס העריכה, את צודקת.
קיים סיכוי להתנגשות ברמה מסוימת. אבל קודם צריך לנסות. יכול להיות שתתקיני מערכת הפעלה, ואת הכרטיסים והכל יעבוד מצוין. במידה ויהיו בעיות, תמיד תוכלי לנסות שינויים במיקום הכרטיסים ועוד שלל פתרונות, אבל עדיף להגיע לבעיה קודם, אם בכלל תהיה בעיה
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 27 אפר',03 20:09   
X8/X4 לא משנה. הMATROX בסדר! תרגעי ! #smile

מבחינת הRT הוא כן בעייתי. פשוט תשקיעי במעבד חזק ותעבדי עם FIREWIRE כרטיס (מקסימום ממיר DV חיצוני). פתרון נוסף ועקום הוא לעבוד עם הRT במצב DISABLED במהלך העבודה עם ה001.

מה שכן בכל מקרה תמיד עדיף מוצרים של AVID על MATROX במידה ואת עובדת עם ה001. למרות שהיום המצב לא כך הMOJO וכל המוצרים העתידיים של AVID יתקשרו הרבה יותר טוב עם גירסאות עתידיות של PT ובתקופה האחרונה דיגי עומלים קשה על התאימות בין המוצרים לAVID.
  redmic  
הודעה פורסם: ראשון 27 אפר',03 20:18   
Rock_Artist :

מבחינת הRT הוא כן בעייתי. פשוט תשקיעי במעבד חזק ותעבדי עם FIREWIRE כרטיס (מקסימום ממיר DV חיצוני). פתרון נוסף ועקום הוא לעבוד עם הRT במצב DISABLED במהלך העבודה עם ה001.

שככה יהיה לי טוב. כרטיס הRT אינו רק לFIREWIRE, ש לו אינים ואאוטים נחוצים אחרים, להורדה ודגימה מוידאו וטלויזיה למשל, ובכלל אנלוג.

ככה שלא יספיק לי FIREWIRE בכרטיס נפרד (למרות שהוא ישנו בהצעה שקיבלתי מהספק).

הדיגי001 הזה עושה לי בלאגאן עוד לפני שהוא שלי בכלל. האם המסקנה הבלתי נמנעת היא שאי אפשר לעבוד דיגי001+RT? הא, דיגי, הא?!!!!
הודעה פורסם: ראשון 27 אפר',03 20:50   
אני אסביר את זה בשנית.......!

יעבוד? כן. טוב - לא ממש, רצוי יהיה לבטל את הRT במהלך העבודה עם ה001.

לגבי הכניסות האנלוגיות כמו שאמרתי זה שטות!. יש ממירים חיצוניים (פיזיים!) שמתחברים לFW וממירים בלי קשר למחשב. הרבה יותר אמין ומקצועי (משמשים גם לOFFLINE עם TC בימינו...)
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מונחים בשרשרת

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון