פורסם: ראשון 27 אפר',03 16:37
AGP זה החריץ שאליו מתחבר הכרטיס מסך בלוח האם.X2 X4 מציין את קצב העברת המידע בין הלוח אם לכרטיס,כלומר כרטיס X4 יהיה בעל יכולת קבלת מידע פי 2 יותר מהירה מX2 .זה לא אומר שהכרטיס יהיה מהיר פי 2 אבל הוא יהיה יותר איכותי ויפעל ויתר חלק(גם תלוי בכמות הזכרון על הכרטיס וסוג הזכרון,והמעבד שעל הכרטיס)
S.Supporter
פורסם: ראשון 27 אפר',03 17:47
AGP - ACCELLERATED GRAPHIC PORT
פותח ע"י INTEL אם אני זוכר נכון. זוהי בעצם טכניקה שמאפשרת תקשורת ישירה בין המעבד לכרטיס המסך = תזרים מידע (נניח תמונה או אינפרומציה לרינדור ע"י כ.המסך) בעכבה מינימלית וברוחב פס אוטונומי.
אודיו? לא אודיו זה פחות קריטי בנוגע לאיזה (X2 X4 X8) כל עוד הוא לא מעמיס על המעבד מצבנו טוב.
מה גם שנניח ואנו מעוניינים בכ.מסך דואלי (שימוש ב2 צגים) שימוש בPCI עם ניקח דוגמא 001 עלול להוות בעיה שכן אנחנו מעמיסים על רוחב הPCI שמחולק בין כל כרטיסי הPCI.
וידאו? בוידאו גם כן תלוי איזה אבל לפעמים יש צורך. נניח בתוכנות כמו 3D STUDIO MAX או AFTER EFFECTS (אם אני זוכר נכון) ותוכנות כבדות יחסית יש אפשרות לשימוש בכרטיס המסך כ"מרנדר" ועוזר למעבד. כאשר את צריכה נניח לבצע אפקטים מורכבים או תלת-מימד כרטיס שכזה יעזור לך לקצר את מספר הפריימים שאת מצליחה לרנדר בשניה (= פחות זמן). לגבי הAVID XPRESS לדוגמא אין לזה משמעות רק תוכנות שמנצלות את המעבד שבכרטיס המסך (התוכנה צריכה להיות מותאמת נניח לATI או NVIDIA או תלוי צ'יפ על הכרטיס).
לגבי X2 X4 X8 אלו הם גירסאות כאשר הX8 היא המעודכנת (למיטב זכרוני עדיין לא עברו אותה אבל מי יודע בעולמנו...)
מבחינת הסטנדרט בכל מקרה הX4 זה המינימום שכן X2 צורכת יותר חשמל ואילו X4 וX8 תואמים את אותם הגדרות מתח (מה גם שהכרטיס עצמו שונה ולא יתחבר לכל AGP אם הוא בגירסה אחרת).
S.Supporter
פורסם: ראשון 27 אפר',03 20:50
אני אסביר את זה בשנית.......!
יעבוד? כן. טוב - לא ממש, רצוי יהיה לבטל את הRT במהלך העבודה עם ה001.
לגבי הכניסות האנלוגיות כמו שאמרתי זה שטות!. יש ממירים חיצוניים (פיזיים!) שמתחברים לFW וממירים בלי קשר למחשב. הרבה יותר אמין ומקצועי (משמשים גם לOFFLINE עם TC בימינו...)