תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 08:38
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  NYNY  
מחפש המלצות: קדם מגבר+קומפרסור לבס - להופעות בלבד
הודעה פורסם: שני 28 אפר',03 15:24   
שלום לכולם,

בימים אלה (כמו גם בימים אחרים) אני עובר סדרה של תהיות בעניין סאונד הבס שלי בהופעה. בבית, בהקלטות, אני משתמש ב-POD BASS PRO, אבל אין לי שום כוונה להסחב עם ציוד בסדר גודל כזה בדרכים. אני צריך משהו קומפקטי יותר - אך עדיין איכותי! - שיתן לי בעיקר PreAmp וקומפרסור, בלי משחקים מיותרים (טוב, אולי קורוס, אבל לא חייבים), שיעשה את ההבדל בין סאונד בס טוב לסאונד בס חבל"ז.
גיטרות: 1. וורוויק קורבט פאסיבית 4 מיתרים (כן, יש כאלה); 2. קונדור פרטלס (כן, יש גם כאלה, אם כי לא אתפלא לשמוע שזו הפרטלס היחידה מסוגה בארץ. היא נמצאה בפח זבל בירושלים. אחלה גיטרה). בתקופה הנוכחית אני משתמש בהופעות בעיקר בפרטלס.

לתגובותיכם אודה!

(NY)
http://www.nirspacestation.org
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 28 אפר',03 18:21   
היי NY
האם אתה מבסוט מהפוד פרו? אני דווקא לא חושב שהוא עד כדי כך גדול. (מבחינת גודל פיזי כמובן)
אני משתמש בפוד באס רגיל. אני מאוד מבסוט ממנו להקלטות ולהופעות, אם כי לא בכל ההופעות אני משתמש בו, כי לא תמיד יש לי בו צורך, אבל במידה וכן, הוא מאוד יעיל.
לא ראיתי שכתבת איזה מגבר ואיזה בוקסות יש לך.
במידה ואין לך מגבר רציני, אני , במקומך, הייתי שוקל לשים את הפוד ברייק טוב ביחד עם מגבר כוח נורמלי, יחד עם בוקסה טובה או שתיים, ולהופיע ככה. לדעתי זה הפיתרון האולטימטיבי.
במידה ויש לך מגבר טוב, וכל מה שחסר לך, זה קומפרסור, אז לא בעייה למצוא קומפרסורים פשוטים שיעשו את העבודה, אם בצורת רייק או בצורת פדאל.
אני למשל, כאשר אני לא מופיע עם הפוד, אני משתמש בגליאן קרוגר 200W שנמצא ברייק ביחד עם קומפרסור ישן של ימהאה , שעדיין עושה את העבודה. וכל זה מחובר לבוקסה 15" של לייני.
כאשר אני כן משתמש בפוד (הרגיל כאמור) אני מחבר אותו ישירות למגבר, דרך הריטרן וכך עוקף את הפרה של הגליאן.
  NYNY  
הודעה פורסם: שני 28 אפר',03 23:05   
אהלן וסהלן!
אני אכן מבסוט מה-POD באולפן. העניין הוא שאני גם לא נסחב עם מגברים לכל מקום (בטח לא בוקסות ענק), ואין לי בעיה להופיע מחובר Direct ולשמוע את עצמי ממוניטור (אולי זה נשמע מוזר, אבל כשכבר יש מגבר אני בדרך כלל חותך לו ב-EQ את רוב הבסים כדי לשמוע איזה תוים אני מנגן - ממילא יש מספיק בסים מה-PA). המגבר היחיד שיש לי הוא גליאן קרוגר קומבו קטן, שטוב להופעות ג'אז ונסבל בהופעות רוק אם משתמשים בו בתור ראש ומחברים אותו לבוקסה גדולה (הוא 100W). אבל בדרך כלל, כאמור, אני משתמש במגבר המקומי של המועדון/הפאב/מה-שזה-לא-יהיה או מתחבר Direct.
מה שחשבתי עליו הוא יחידת קדם כלשהי שתשפר מעט את הסאונד לפני שהוא מגיע לקונסולה. עדיף, כמובן, שהיא תהיה קומפקטית (אני שונא להסחב עם ציוד, ביחוד כי אני גר בקומה שלישית וחצי בלי מעלית).
בכל מקרה - תודה! - ורעיונות יתקבלו בברכה.
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 29 אפר',03 03:21   
באס, הופעות וקומפקטיות -- נושא כאוב.. #cry
אבל התופפנים יותר סובלים אז לא נבכה יותר מידי.
אז בתור אחד שמכיר את יתרונותיו של הפוד, אולי תרכוש לעצמך פוד נייד? הוא קטן, קומפקטי, תוכל לקנות אותו יחד עם נרתיק תואם, ואף תוכל להעביר פאטצ'ים שבנית בפרו אליו, וממנו לפרו.
מכשיר שאמור להיות דומה בתכונותיו, ואף מציע יותר בתחום החיבוריות, הוא ה-boss -gt6b
אם אלו יותר מידי בשבילך, הן במחיר והן בוורסטיליות, יש פראמפים נפרדים של חברות שונות כמו trace eliot או bbe או swr
רובם של הפראמפים האלו מתאימים לרייק, חלקם מכילים קומפרסור וחלקם לא, ורובם יקרים.
אבל אולי מה שאתה מחפש זה משהו בסגנון של ה tech21 bass driver di שהוא פרה/דיירקט איכותי וקומפקטי , שאותו תוכל לשים בארגז אפקטים ולהוסיף פדאל קומפרסור נחמד כמו שיש לדיגיטק או בוס, וכמובן להוסיף פדאלים כאוות נפשך.
ועדיין אני חושב שהכי פשוט וכדאי בשבילך, יהיה לרכוש רייק 2 או 3 U של SKB ולשים בתוכו את הפוד פרו שכבר יש לך.אפילו בלי פאוור אמפ. הפוד פרו עד כדי כך כבד??
  NYNY  
הודעה פורסם: שלישי 29 אפר',03 19:05   
חשבתי על פוד נייד, אבל הוא נראה לי כמו להרוג זבוב עם תותח. את רוב האופציות שלו אני לא ממש צריך על הבמה.
הפדל-קומפרסור שהזכרת נראה לי מעניין, כמו גם הפרה-דירקט. אם אמצא מכשיר שעושה את שניהם ולא הרבה יותר, בגודל של הפדל פחות או יותר (ז"א: אפשר לשים אותו בתוך הכיס בקייס של הבס) - זה יהיה זה.
תודה!
subzero
הודעה פורסם: חמישי 01 מאי,03 07:46   
אני הייתי הולך על ה - ADA MB-1. מדובר בפראמפ מנורות לבס עם מעבר אות אנלוגי למהדרין. בנוסף יש לך 128 פריסטים לשמירת הסאונדים שלך. המכשיר הוא RACK 1U ומבחינת הסאונד, הוא אחד המכשירים המדהימים ששמעתי, ושמעתי הרבה.
הבעיה היא שתצטרך לאתר אחד כזה וזה לא פשוט. אני הצלחתי לאתר לבסיסט שלי מכשיר חדש ומאז הוא לא מפסיק להודות לי #biggrin

My two cents ...
איציק
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון