הצטרף: 19 אוק' 01
הודעות: 22
מיקום: להבים
פורסם: ראשון 22 יונ',03 14:38
יש לי מיקסר ווסטקס אשר ידוע בכך שהוא מחובר באמצעות שנאי(מוריד רעשים). הבעיה היא ככה.
יש לי מארז עץ למיקסר וחיבור חשמל אליו(הקרוא כבל קומקום). שאלתי היא ככה.
האם לחבר את הארקה מ 220V לארקה של המיקסר(איפה שמתחבר הארקה של הפטיפון???).
אשמח לקבל תשובה מלומדת
עמית
Administrator
הצטרף: 17 מאי 01
הודעות: 19380
מיקום: תל אביב
פורסם: ראשון 22 יונ',03 15:23
סליחה, אבל לא הבנתי מה הבעיה.
אנא תאר אותה, ולא את מה שצריך לעשות.
"מוריד רעשים"?! אם הכוונה שיש לו ספק כוח המכיל שנאי, מספיקה עובדה זו.
"כבל קומקום" הכוונה לכבל יצוק כשבקצהו תקע עם שלש רגליים?! הוא מעביר הארקה אם אין מעביר/מתאם בין התקע לשקע בקיר (שלשת הרגליים מחוברות לשקע).
חיבור הארקה במיקסר תקליטן יהיה טוב עבור מכלול הפטיפון (ראה כאן בפורום בענין זה), ואם אין שינוי "עם-ובלי", אז עדיף בלי. זה לא חיבור הגנה (יש "האמממם" מהפיק-אפ?).
אם החשש שלך מהתחשמלות: כל עוד אף אחד לא מקמבן לך את כבלי החשמל והחיבורים בקיר, ואתה לא דוחף יד לתוך מוליך של זרם גבוה, הסיכוי להתחשמלות אפסי.
הצטרף: 19 אוק' 01
הודעות: 22
מיקום: להבים
פורסם: ראשון 22 יונ',03 20:57
ראובן,
א. תודה על התשובה המהירה !!!
ב. לאחר חיבור קומפקטים למיקסר נגעה ידי בחיבור הארקה של המיקסר והתחשמלתי קלות.
ג. בחיבור המיקסר שלי למיקסר הסאונד נוצרו רעשי זמזום(אדמה כנראה).
ד. לפי דעתי הבעיה היתה נעוצה בציוד המארח(מיקסר הסאונד) מאחר ואצלי התופעה לא התרחשה כלל.
ה. שאלתי היא האם נכון לחבר את רגל הארקה מ 220V אל הארקה של המיקסר.
בתודה מראש
עמית
Administrator
הצטרף: 17 מאי 01
הודעות: 19380
מיקום: תל אביב
פורסם: ראשון 22 יונ',03 21:20
כדי למנוע טעות בין הקוראים, אין הכוונה להארקה "של 220 וולט", אלא להארקה המגיעה משקע החשמל, זו הרגל האמצעית - שלא אמור להיות עליה שום מתח.
אם התחשמלת, עצור ואל תנסה להמשיך עד שלא תתוקן הבעיה, אחרת היא תיגרר הלאה, ולא משנה איזה פלסטר תשים!
בדוק:
- האם הפאזה של שקע החשמל מצויה במקום הנכון (מול השקע בקיר/כבל מאריך: זו החור הימני, בודקים עם מברג/טסטר.
- האם כבל החשמל מהקיר לציוד מחובר נכון (הקומפקטים)? אם הוא מהסוג של 2 רגליים/פינים, ניתן להכניסו בטעות בצורה הפוכה לשקע, מה שיכול לגרור התחשמלות גוף הציוד והימהום.
- אפשר לנקז חשמל צף מגוף הציוד להארקה, אבל זה בפרוש לא פיתרון, אלא הסתרת הבעיה.
- האם מדובר בציוד 110 וולט המחובר דרך שנאי? (אם כן, עצור, וחזור לכאן מהר).
- האם ניתוק מציוד 'מארח' מפסיק את ההתחשמלות? אם כן, יש לבדוק את כל הנ"ל לגביו - מיידית.
הסימפוטמים הנ"ל דורשים תיקון מהיר של המצב, לפני שממשיכים בעבודה.
הצטרף: 19 אוק' 01
הודעות: 22
מיקום: להבים
פורסם: שני 23 יונ',03 08:59
ראובן,
לא ידעתי שיש חשיבות לתקע עם 2 רגלים(זה באמת משנה איך מכניסים אותם ?? למה אין סימון).
התופעה מתרחשת רק כאשר הציוד מחובר ולכן סביר שהתופעה אצל המארח כפי שאמרת(ושיערתי לעצמי). לפי דעתי אחד המגברים גורם לתופעה אני אאלץ לבדוק על ידי ניסוי(ניתן אחד אחרי השני). בבדיקה ע"י רב מודד הפאזות בסדר גמור. כנראה אחד המכשירים תקול !
עד לפעם הבאה ....
עמית
Administrator
הצטרף: 17 מאי 01
הודעות: 19380
מיקום: תל אביב
פורסם: שני 23 יונ',03 15:08
יפה, זה בערך הסימפטום הקלאסי, הנובע מהבעיות שהזכרתי מעלה; מחברים, מנתקים, מנסים כבלים (חשמל ואודיו) ומצפים למזל. אם הוא מגיע, עוזבים הכל מהר וממשיכים בעבודה, כי זו היתה מלאכת התשה, ולא תמיד יש זמן בנמצא.
אם נתחיל מהתחלה והלאה, שרשרת המוקשים מכילה את האפשרויות האלה (הערה: לא נלקחה אפשרות של מכשיר/ציוד שביקר במעבדה סוררת או אולתרו תיקונים בשטח, כי במקרים אלה השמיים הם הגבול למה שיכול לקרות):
- שקע חשמל, בקיר או מאריך, המוביל אספקה לא תקינה;
1. מתח גבוה או נמוך מדי (יוצרים בעייה בספק הכוח המובנה של המכשיר המהמהם)
2. קוטביות הפוכה (פאזה ואפס הפוכים). במקרה זה התופעה היא התחשמלות, ניצוץ בחיבורים, או הימהום בהתחברות למכשיר נוסף, כלשהו.
3. חוט הארקה חסר, דק, קרוע, מוליך חשמל מתקלה...
- מכשיר/ציוד/כלי נגינה שהיצרן היה עסוק בטלפון בעת התכנון/בניה/הרכבה, וזה לרוב מתבטא בספק הכוח, מחברי האודיו וחיבורי החשמל.
- חיבורי אודיו לא תקינים או לא מספקים את החיבוריות המתבקשת, או מושרים סביבתית.
- הציוד המשני אליו מחובר ההתקן המרעיש (והוא יכול להציג כל אחד מהתנאים מעלה, בתורו).
- השראה סביבתית (הקרנה חזקה על כבלי אודיו, ביחוד אלה המציבים אות הדורש הגברה חזקה, כאלה שאינם מאוזנים, ארוכים, דקים או נטולי סיכוך). השראה אלקטרו מגנטית עשויה להגיע מכל התקן הפולט שדה מגנטי.
בנקודה זו מומלץ לגשת לפורום מונחים ולקרוא את ההבדל בין סוגי הרעש השונים.
מה עושים?
1. בודקים שהציוד המדובר עומד בשינויי המתח, לאמור, שאינו מהמהם אם מתח הרשת יורד בקצת, כמו על במה, איזור תעשייה, מבנה ישן ועוד. לבדיקה זו מנתקים אותו מכל מכשיר אחר ומחברים אוזניות: יש האם?! יש בעיית ספק-כוח או מתח רשת נמוך מ-10%. בדיקה זו צריכה להיעשות בתנאי צריכה אמיתיים בסביבה, במקרה של לפני-הופעה (אחרת המתח יכל להנמיך רק בהדלקת שיא של האירוע).
ניתן לתיקון.
2. מוודאים שכל כבלי החשמל, התקעים והשקעים - בכל - סביבת האירוע, עומדים בדרישות איכות (נראים כמו שצריך), בטיחות (מחוברים נכון, הברגים מהודקים בתוך השקע/תקע, אין גידים חופשיים ואין קרעים), צרכים (עובי למשל).
ניתן לתיקון.
3. מוודאים שהציוד המתחבר, המשני או הראשוני באירוע/סביבה, עומד בתנאים מעלה.
ואם בדקתי את הכל (נשבע שלא חסכתי בשום שלב, גם את הכבל-מאריך ואפילו פתחתי שקעים ותקעים...), (וכלום לא עוזר ואני לא רוצה למסור את הכלי למעבדה ואין לי זמן ואין לי כסף, ואת המפתחות של האוטו שכחתי בתוך הדירה הנעולה, ואין לי מושג מה אכלתי, אבל מהבוקר יש לי גזים נוראיים)?
- עדיין באותו הפורום (חפשו בידוד רעשים, רעשים בכרטיסי אודיו, השראה והאם-hum), חפשו את התקני הבידוד, אם זו קופסת חיבור ישיר המשמשת לבידוד, שנאי בידוד בנפרד וכל מה שמבודד אלקטרונית/חשמלית בין יציאת אודיו אחת לכניסת אודיו שניה. שמים בדרך, ללא גישור 'אדמה', ועוברים את ההופעה/הקלטה.
טוב תמיד שיש בבית ובארגז.
הצטרף: 20 ינו' 03
הודעות: 2095
מיקום: חיפה
פורסם: שני 23 יונ',03 15:37
אגב השילדה של המכשיר הזה עשויה ממתכת חתיכת בן-זונה כבד... בטח "עוזר" הרבה להשראות... אני זוכר באמת עוד סינטי שגם היה ממתכת ועשה בעיות דומות. חוץ מזה באמת הסינטים האחרים שראיתי לא עשו בעיות וכמדומני הם היו בנויים ממשהו פלסטיק או דמוי פלסטיק...
בקשר לכבל אודיו גם הבאתי הרבה כבלים משלי לשם העניין גם הם לא סביר שכולם בעייתיים. נראה לי מוזר שלא ישקיעו בהארקה של מכשיר שמוכרים ב12000 ש"ח אבל מצד שני לך תדע... לא רשום בשום מקום אם החיבורים מאוזנים או לא אז אני משער שהם לא (ספר הוראות כזה ענק של 300 עמודים ואפילו לא כותבים מה סוג החיבורים).
הבעיה העיקרית היא שאין לי איך לבדוק את כל הדברים הללו עד שאני לפני הופעה ואז גם ככה יש מליון בלגאנים אחרים לארגן. אני בהחלט לא אוכל לבוא למקום ולהתחיל לבדוק בשביל הסאונדמן את כל הכבלים שלו ואני לא יכול להביא מספיק כבלים כדי להחליף את כל אלה שהוא צריך בשביל כל המערכת שלו. בכל זאת אני גם אמור לנגן ולשיר ולהשתתף בבניית הסאונד של הלהקה וזה אומר להיות בבמה. וגם אם היה לי זמן לעזור בעבודה של הסאונדמן הוא בדרך כלל גוער בי שאני מנסה בכלל...
הבעיה פשוט לא קיימת במקומות שבהם אני מנגן באופן קבוע - בבית או בחדר חזרות הקבוע. רק מתי שהולכים לאולפן חזרות (שאגב חלק מהשקעים שם חצי יוצאים מהקירות אז ברור ששם יש בעיה) או מתי שהולכים להופעה אז לפעמים זה בסדר לפעמים לא מסתדר בכלל. המקומות היחידים בהם זה קורה בחיים לא יתנו לי לקחת על עצמי פרוייקט בדיקה מקיף שכזה.
באמת תהיתי אם יש דבר כזה - תייבת בידוד... המממ מעניין...
בועז