תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:46
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
חיבור גיטרה direct
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  dzent  
חיבור גיטרה direct
הודעה פורסם: ראשון 29 יונ',03 21:14   
שלום
אני מחפש דרך (לא יקרה מדי) להקליט גיטרה + פדלים ישירות למחשב (ללא מגבר ומיקרופון).
כיום אני מחבר את הגיטרה ל-J-STATION (מדמה מגברים) משם למיקסר ולמחשב.
אני רוצה לעבור לפדלים אבל אני לא יודע איזה מכשיר בסוף השרשרת יתן את התוצאה הטובה
ביותר. חשבתי על direct box או על PRE-AMP .
ניסיתי בעבר לחבר פדלים לפני ואחרי ה-J-STATION והתוצאה לא היתה טובה.
אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפים .
אודה לכם אם לא תפנו אותי לחיפוש , אני יודע שדנו בנושא בעבר (קראתי) אבל לא מצאתי תשובות שענו לי על השאלות שלי.
תודה,
דניאל.
subzero
הודעה פורסם: ראשון 29 יונ',03 22:47   
אל תתפוס אותי במילה מכיוון שלא השתמשתי בזה בעצמי, אבל נדמה לי שלברינגר יש DIRECT BOX עם SPEAKER SIMULATOR בפנים. יכול להיות שזה משהו ששווה בדיקה.

איציק
tomski
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 29 יונ',03 23:47   
אני אהבתי את ה cosm הידוע של רולנד שנמצא בכל מוצר של החברה כמעט... אם אני לא טועה יש את זה גם במולטי אפקטים של בוס ... הרבה יותר מהpod שנחשב למס' 1... למען האמת פשוט תיכנתתי פריסט שמדמה valvstate 8080 בדיוק כמו שלי...
  dzent  
הודעה פורסם: שני 30 יונ',03 00:02   
תודה לכם,אני אבדוק.
אחי יהיה בניו-יורק השבוע וזאת הזדמנות לקנות בזול את מה שאני מחפש. הבעיה היא
שאני עדיין לא יודע מה אני מחפש.
מה אתם חושבים על PRE-AMP של ART או משהו דומה? אני הבנתי של-Tube MP ניתן לחבר גם גיטרה.
BoazP
הודעה פורסם: שני 30 יונ',03 08:45   
יש לי את הVAMP2 של ברינגר... כן יש שם SPEAKER SIM. גם בPOD אמור להיות אם אינני טועה. חוץ מSANS AMP GT2 לא יצא לי לשמוע מדמי מגברים אחרים רציניים. יצא לי לשמוע כאלה שהיו במולטי אפקטים, אבל כשהמטרה היא לא מלכתחילה המדמה לפני האפקטים אז זה כנראה לא יוצא משהו בכלל. בשביל להתאמן בשקט ובשביל להקליט בס זה די שימושי, אבל אני עד עכשיו לא שמעתי מדמה מגברים שמתקרב להישמע לצליל של מקרופון על מגבר טוב. במיוחד בתחום הדיסטורשן...

יש שטוענים שהPOD הרבה יותר טוב מהברינגר, אבל אני חושב שזה דבר שנתון להסכמה בערך באותה מידה כמו ההבדל צליל בין ברינגר למקי בתחום המיקסרים. בשני המקרים האלטרנטיבה לברינגר יקרה פי שתיים, ויש לא מעט שטוענים שההבדל הוא די קטן ובטח לא מצדיק את ההפרש. לא שמעתי עדיין את הPOD אז אני לא ממש יודע. בתור מדמה מגברים אני חושב שהVAMP2 הוא אחלה ונותן ערך למחיר. אבל...

אני אישית לא הייתי הולך על אופציה של להקליט DIRECT גיטרה חשמלית. אני הרבה יותר מעדיף את הסאונד של 58 בלי גריל על הVALVESTATE 2000 מאה וואט שלי. אם יש לך מגבר סביר ומקרופון סביר ואפשרות לעשות קצת רעש זה תמיד יהיה עדיף.

בועז
TamirE
Act Compatible
אז מאיפה מתחילים? ...
הודעה פורסם: שני 30 יונ',03 12:04   
נראה לי שאיציק סאבזירו לא דיבר על הוי-אמפ בכלל אלא על מכשיר מאוד שונה... שנייה לינק:
http://www.behringer.com/GI100/index.cfm?lang=eng
ולא, טרם.

בכל מקרה, אם יש לך ג'יי סטיישן יש בפנים כבר כמה דברים לא רעים... לגבי שילוב של פדאל יחד עם מכשיר כזה, זה אפשרי, ולפעמים אני עושה את זה בחזרות כשהמגבר מסרב להגיב כראוי לסאונדים המוכנים שלי בפוד ואין לי כח לשחק עם המגבר יותר מידי. זה בד"כ דווקא עובד מאוד טוב. אתה צריך להיכנס לראש של להוציא את המקסימום ממה שיש לך. אפשר לבלות שעות בטוויקינג של פריסטים בג'ייסטיישן עד שמגיעים לסאונד הרצוי, אבל זה שווה את זה...
אני משתמש בד"כ באוברדרייב של מרשל guv'nor 2 לפני הפוד כשצריך כי יש לו אישיות שונה ממה שאני מכין בד"כ בפריסט ולפעמים המגברים שלא מוכנים לעבוד עם הפוד כמו שצריך בדיסטורשן דווקא מאוד מחמיאים לו (זה לא שהם לא מוכנים לעבוד... זה יותר שלי אין כח לשחק איתם עשרים דקות מהחזרה רק כדי לגלות שאחד הפוטנציומטרים במגבר דפוק או משהו כזה).

אגב, אם אנחנו מדברים כבר, למה לחקות סאונד של וולווסטייט? #biggrin

זה ברור שהרבה פעמים עדיף להקליט עם מיקרופון כמו בנאדם אבל לא לכולם יש תנאים כאלה ויש הרבה מאוד מכשירים שיודעים לעזור בקטע הזה למזלנו...

בכל מקרה, טוויקינג... זו המילה שאתה צריך ללמוד וליישם. אני מכיר מספיק אנשים שיש להם ג'ייסטיישן ומוציאים ממנו סאונד דיירקט די מגניב... קח בחשבון שזו פונקציה של כמה משתנים אז תחשוב אם יש עוד כמה דברים שיכולים להרוס כמו כבל של 5 שקל, גיטרה של מאה שקל, גיטריסט שלא מקבל מספיק סאונד נכון לאזניים תוך כדי הנגינה וכד'. ולגבי המלצה על פדאל דיסטורשן שיעבוד טוב עם הגיי'סטיישן, זו שאלה שתתאים לפורום משתמשי ג'ייסטיישן, אם יש כזה דבר... או יותר נכון, זו שאלה שתוכל לענות עליה בעצמך אם תתעלק על חברים שלך שילוו לך פדאל ליומיומיים פה ושם.

ואגב, אני לא בא לעשות פה השוואות, והדיון הזה על מכשירים כמו פוד, ג'ייסטיישן, ג'נסיס וכד' נטחן עד דק ולדעתי זה פשוט עניין של טעם...

תוספת קטנה להודעה (בעריכה):
שמתי לב מההודעה הראשונה פה שאתה מחבר את הגיי'טסיישן למיקסר ומשם לכרטיס קול, אז שווה אולי לבדוק שאתה לא מעביר את האות שוב דרך פריאמפ של מיקסר אומלל או שאתה לא עושה שם איקיואינג שממש לא מתאים. הייתי מנסה אולי להקליט אפילו בלי המיקסר בדרך אבל תוך כדי שמירה על עצמה מתאימה ולא מוגזמת כדי לא לקבל קליפינג בכניסה לכרטיס קול. אגב, את הפוד שלי אני מקליט ישירות לכרטיס כשכל מה שיש בין הפוד לכרטיס זה כבל PL חביב. אם אתה חייב להשתמש במיקסר בדרך תנסה לעשות בייפאס על כל מה שאתה יכול במיקסר.
  dzent  
הודעה פורסם: שני 30 יונ',03 18:30   
תודה על התשובות.
אני מסכים איתכם שניתן להוציא סאונדים לא רעים מכל אחד מהמדמים שהוזכרו ושלא הוזכרו.
המטרה שלי היא לבחור את הפדלים בנפרד לפי טעמי , ולהתחבר ישירות. אני לא מחפש סאונד
של מגבר מסויים.רק שיישמע...טוב.
נראה לי שמכשיר בסגנון שאיציק הציע זה מה שאני צריך אבל הספציפי הזה מגביל אותי ל-MONO
ובדרך כלל שרשרת אפקטים נגמרת בםטריאו (רוורב או דיליי).
אם מישהוא מכם עובד עם פדלים ומקליט דיירקט אשמח לשמוע איך הוא התחבר ומה יש בין הפדלים למיקסר.
BoazP
הודעה פורסם: שלישי 01 יול',03 08:45   
ציטוט:
אגב, אם אנחנו מדברים כבר, למה לחקות סאונד של וולווסטייט?

שים לב אמרתי VALVESTATE 2000... אני באמת לא אוהב סאונד של VALVESTATE הישן, אבל גירסת 2000 (לטעמי לפחות) זה משהו שונה בתכלית... אני פשוט טענתי שאוויר עם מגבר 50 וואט סביר ומקרופון סביר בעלות סה"כ שלא עולה על קניית POD ניתן להשיג סאונד הרבה יותר טוב. אם מדברים כבר על משהו סטייל VAMP2 או SANSAMP אז כבר יש כאן יחס מחיר\ערך טוב.

בקשר לקופסת DI הזו, יש בה רק את הדימוי SPEAKER, אבל אין בה דימוי של שלב הPRE שהוא לא פחות חשוב, אז גם אם מונו לא הייתה בעיה אז היא לא יכולה לשמש כמדמה מגבר STANDALONE. אבל אולי הוא באמת יכול להשתלב טוב עם הJSTATION אם הוא יתקע אותה בסוף השרשרת...

בקשר לזה שפדאלים לא נשמעים טוב עם הJSTATION שהוא גם מדמה מגבר אם אינני טועה, אין שום סיבה שהם ישמעו הרבה יותר טוב על כל מדמה מגבר אחר מעצם הבדלים בטיב הדימוי. במיוחד אם לבדו הוא נשמע לך טוב... תזכור שיש אפקטים שחייבים לעבור אחרי הPREAMP ולפני הSPEAKER SIM (אם יש כזה בJSTATION) אז אם אין לך INSERT בJSTATION אז שום אפקט שצריך לבוא בנקודה זו לא ישמע טוב במיוחד אם אתה משתמש באפקטים של המכשיר. צריך גם לדאוג שכל מיני אפקטים בנויים אל תוך המכשיר שכתוצאה מכך באים לפני פדלים ש*אמורים* לבוא אחרי הPRE לא מפריעים לשרשרת *תקינה*. לדוגמא ריוורב חייב להיות *בדרך כלל* בסוף שרשרת האפקטים. לכן אם אתה שם פדל דיסטורשן אחרי ריוורב של הJSTATION זה כמעט תמיד ישמע מרוח זוועה אלא אם מסתבר שהסאונד הזה זה מה שאתה מחפש... מצד שני אתה לא יכול לחבר אותו לפני הJSTATION כי אתה צריך את הדימוי PRE שלו לפני הדיסטורשן... אז מה לעשות?! #ugh

מה שאתה יכול לנסות אם אין לך INSERT בJSTATION, זה לכבות דימוי רמקולים ואפקטים בתוך המכשיר עצמו (כולל EQ, COMP, NOISE GATE *הכל הכל הכל*) ולהשאיר *רק* דימוי PRE, לחבר אפקטים אחריו, ללכת לחנות ולנסות לחבר אחריו DI עם SPEAKER SIM כמו זה שאיציק הציע ולהיווכח בעצמך איך זה נשמע. אם יש רמקולים או אוזניות מסוימות שאתה משתמש בהן תביא אותן איתך כי זה גם פרמטר חיוני לתואמות הבדיקה.

לגבי זה שהDI מונו ולא סטריאו זה ממש שטויות: זה לא צריך להיות פרמטר, לא חסרות דרכים זולות להכפיל מונו לסטריאו.

בהצלחה!
#thumbsup

בועז
  dzent  
הודעה פורסם: רביעי 02 יול',03 20:43   
תודה בועז,
אין INSERT ב-J-STATION אז נראה לי שאנסה את מה שהצעת ואולי עוד נסיונות אחרים.
אם אגיע לתוצאות טובות אעדכן אתכם.
ניתן לכבות אפקטים.
ניתן לכבות דימוי רמקולים (CABINET EMULATOR ) אבל לא הבנתי למה , אלא אם התכוונת
לדימוי מגברים שאותו לא ניתן לכבות.
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 03 יול',03 01:52   
שכח את כל מה שנכתב כאן מעלי וקנה PODxt. (הדגם החדש של הפוד, הוא יצא רק לפני כמה חודשים)
יש לו צליל פשוט אדיר, ואני מצליח להוציא איתו סאונדים שדומים מאוד לאלה של כל להקות המטאל הגדולות. (אני מקליט בעיקר מטאל ורוק כבד)
השרשרת היא גיטרה->פוד->מיקסר, ולפעמים כמה אפקטים נוספים בקיובייס.
המכשיר הזה פשוט מדהים, ואין מה להשוות אותו ל-POD הקודם או לכל צעצוע של בהרינגר.
אם אתה רוצה, שמע את הרמיקס שעשיתי לשיר "מרחף באוויר" באתר שלי - הגיטרות שם הוקלטו דרך ה-PODxt והתוצאות ממש מדהימות.
אני ממליץ בחום לבקר במיוסיק סנטר ולשמוע את המכשיר הנפלא הזה. (ולא, הם לא משלמים לי על הפרסום...)
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון