תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:16
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך לעצב את הסאונד של הבאס בטרק
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (145) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בס - Bass
  plato  
Art Reviewer
איך לעצב את הסאונד של הבאס בטרק
הודעה פורסם: שישי 25 יול',03 13:09   
איך לעצב את הסאונד של הבאס בטרק ?

שלום לכולם
אני חדש באתר אבל לא צריך הרבה זמן להבין שנוכחים בו גאונים שגורמים לי לרצות להחליף מקצוע ...
קצת רקע ...אני עובד עם REASON 2 AND ACID 4 כרטיס קול 5.1 של לייב קריאטיב בעיקר על מוסיקת האוס ...
הבעיה שלי היא שאני נמשך לסאונד הבאסי והשמן של הלאונ'ג האוס רק שמדי פעם זה יוצא לי יותר מדי באסי ושמן כך שזה פוגע באיכות הככלית של הטראק ...האם יש דרך לשחק עם הבאס והקיק מבחינת אקולייזר ותדרים ...פלאגין ...ואם יש דרך לעצב את שניהם שיהיו חדים ?
2)מדוע הסאונד בREASON נשמע חד יותר מאשר ב ACID כשהוא בקובץ WAVE ? האם זה אמור ליהות ככה ?
3)אני מאוד מעוניין ליצור פרה דיליי על שירה כך שישמעו חלקים ממנה לפני שהיא בעצם מתחילה , איך אני עושה את זה ?

בתודה מראש .
PLATO

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
Re: איך לעצב את הסאונד של הבאס בטרק
הודעה פורסם: שישי 25 יול',03 13:47   
plato :
איך לעצב את הסאונד של הבאס בטרק ?

שלום לכולם
אני חדש באתר אבל לא צריך הרבה זמן להבין שנוכחים בו גאונים שגורמים לי לרצות להחליף מקצוע ...
קצת רקע ...אני עובד עם REASON 2 AND ACID 4 כרטיס קול 5.1 של לייב קריאטיב בעיקר על מוסיקת האוס ...
הבעיה שלי היא שאני נמשך לסאונד הבאסי והשמן של הלאונ'ג האוס רק שמדי פעם זה יוצא לי יותר מדי באסי ושמן כך שזה פוגע באיכות הככלית של הטראק ...האם יש דרך לשחק עם הבאס והקיק מבחינת אקולייזר ותדרים ...פלאגין ...ואם יש דרך לעצב את שניהם שיהיו חדים ?
2)מדוע הסאונד בREASON נשמע חד יותר מאשר ב ACID כשהוא בקובץ WAVE ? האם זה אמור ליהות ככה ?
3)אני מאוד מעוניין ליצור פרה דיליי על שירה כך שישמעו חלקים ממנה לפני שהיא בעצם מתחילה , איך אני עושה את זה ?

בתודה מראש .
PLATO

1) (לא ממש היה אחד, ישר היה 2, אבל הוספתי למען הסדר הטוב). פאזל, זו הדרך הכי טובה לדעתי להושיב בס בקטע, מה פאזל אתה שואל, ביזו מסביר :

אתה רוצה להושיב בס על בייס דראם, אבל מה לעשות שניהם חולקים את אותם תחום תדרים פחות או יותר, אז מה שאתה עושה זה לדוגמא בבס, אנחנו אוהבים אותו שמן וסאבי נכון? לכן : תוסיף לא בקיו יחסית צר באזור ה80 הרץ ותוריד עם אותו קיו (בל) באזור ה150.
ולתוף בס תעשה בדיוק ההפך תנמיך באזור ה80 הרץ ותוסיף באזור ה150.
ככה הם "מתלבשים" אחד על השני כמו "פאזל" , ולא מתנגשים. ויש עוד כל מיני שיטות כמו לקמפרס את שניהם ביחד, או לאחר התיפול הנ"ל להעביר אותם לbus משותף ולהוסיף איזשהוא אפקט ככה הם יקבלו "צבע" דומה(שים לב, קורוסים וכל מיני אפקטים מבוססי דיליי לא עובדים על תדרים נמוכים, אם אתה מעוניין להוסיף איזשהו אפקט דיליי, תעבוד רק על תדרי המיד ומעלה של אותו תפקיד).

עוד בעיה\נטיה של אלקטרונאים זה לדחוף באזור ה40 30 הרץ בטרוף... זה באמת מאד יפה שהמוניטורים שלך סוחבים יפה את התדרים הנ"ל אבל ב80 אחוז מהמערכות הביתיות זה לא נשמע טוב. אני אישית לוקח היי פס וחותך מתחת ל30 הכל...

2) לכל תוכנת אודיו יש מנוע משלה שעובד על תכנולוגיה אחרת, לכן כל אפליקציה מפרשת את הסאונד בדרכה שלה.

3) תקח את ערוץ השירה שלך בסאונד פורג' או איזה תוכנה עריכה שעובד איתה , תהפוך את אותו גל (ברוורס) תוסיף את הדיליי או הרייורב
ותהפוך בחזרה (שוב רוורס).

בהצלחה.

אגב, זה לא המקום לרשום הודעות מהסוג הזה, יש פה חדרים שמדברים על סאונד או חדרי ניובייז עם שאלות למתחילים, אנא הקפד פעם הבאה בבחירת החדר שבו אתה מדפיס הודעה. תודה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בס - Bass

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון