פורסם: שישי 10 אוק',03 13:46
שלום לכולם,
אני עובד עם sonar 3 וכרטיס קול פשוט - sound blaster extigy.
כשאני מנגנן midi סטנדרטי ב - sonar הכל בסדר ואין בעיות.
כשאני רוצה "לעלות מדרגה" ולנגן "סאונדים" קצת יותר טובים באמצעות תוכניות כמו halion ושאר ה - vst / dxi יש לי latency בין זמן ההקלדה לבין השמע. זה מציק ויותר גרוע לא מאפשר לעבוד !
אם מישהו יודע איך לפתור את הבעיה, אשמח לשמוע המלצות.
אם אני כותב בפורום לא רלוונטי, אנא כוונו אותי לפורום הרלוונטי, כי זה מאוד חשוב לי.
תודה מראש,
אמיר.
Administrator
פורסם: חמישי 11 דצמ',03 17:28
שמע, לתרגם את זה ל"חביון" (בפסיכולוגיה) לא ממש הולך, שכן רוב המושגים בטכנאות שאולים מן השאול.
אני השתמשי במילה עכבת, להבדיל מעכבה (Impedence) מהיום שגיליתי אותה מסתובבת יחפה ברחוב.
Administrator
פורסם: חמישי 11 דצמ',03 22:41
רבותי, יש הרבה מונחים בתחום הסאונד, כדוגמא, שבכלל לא קיימים בשפה האנגלית בצורתם ההגויה או בכלל. כך גם עכבת, שאנחנו אימצנו, לא חייבת להיות כבר שנונה בלשון האקדמית.
ואם נשאל אנגלי מהרחוב מהו Quantize או flanger הוא יתהה באותה מידה שאנו שואלים על עכבת או גרבצת או על פיידר או תקליטור (כאן הבכורה למגזין "מולטימדיה עכשיו" ולא יעזור כלום).
העיקר שמבינים על מה מדברים במקרה שכאן:
מדובר על תהליך שלוקח זמן, ויש עיכוב על ידי המערכת בהעברת האות מנקודה אחת לשניה.
Latency בא להדגים עיכוב במסלול שבין צד שולח לצד מקבל.
במונחים שימושיים זה אומר "ביזבוז זמן".
שכך, הוא מכיל יותר פרטים מאלה הקיימים בהשהייה, וביניהם נתוני המערכות בהן נעשה שימוש, רוחב פס, תגובה ויעילות (לא רק במוסיקה, כאן הכוונה כבר כללית בכל התחומים)
אפשר אולי להתייחס לזה במונחי השהייה, אך השימוש במינוח השהייה יטעה עוד יותר את עשרות החוזרים על שאלה זו כאן בפורום, לדוגמא, ולכן מסוכן שבעתיים!
S.Supporter
פורסם: שבת 27 ינו',07 11:03
עפ"י האקדמיה ללשון עברית -
תרגום המילה Latency הוא חביון (לקרוא Hev-Yon).
מפסיכולוגיה "חביון התגובה" (Latency of Reaction), "זמן החביון" (Latency Period).
ממערכות מידע Ring Latency = זמן הקפת טבעת, זמן המתנה.
עכבה (כפי שנאמר מעלי) = Impedance.
עכבת = אין באמת מילה כזו (בשום מילון).
אבל מכיוון שקשה לי להאמין שמעכשיו כולם יגידו "יש לכרטיס קול שלי חביון של 20 מילישניות", נראה לי שנישאר עם עכבת (כדי להבדיל מעכבה).