תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מרחק שמיעה של תדרים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  dudy_m  
מרחק שמיעה של תדרים
הודעה פורסם: שבת 11 אוק',03 22:37   
אני מצטער אם שאלו את זה קודם אך ערכתי חיפוש ולא מצאתי שום שאלה שקשורה לעניין.

השאלה שלי היא:
מה משמעות המושג מרחק שמיעה?
למיטב ידיעתי קיים מרחק מינימלי שממנו ניתן לשמוע תדר ספציפי
הנוסחא לחישוב היא מהירות הקול חלקי מחצית התדר.
אשמח אם משהו ירחיב בנושא או יקשר אותי לאתר מתאים.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 12 אוק',03 09:05   
כנראה שהכוונה למרחק בו נמצא המאזין ממקור הצליל.
נסה להביא את המינוח האנגלי כדי שנדע למה התכוונו משוררים, כמו כן את ההקשר שבו זה מוזכר. אפשר שיש לזה כמה ביאורים.
  dudy_m  
הודעה פורסם: שני 13 אוק',03 16:32   
קשה לי למצוא את המינוח האנגלי לנושא לכן לא מצאתי שום אתר שמדבר על זה אך אנסה להסביר שוב:
בעבר למדתי את זה עם מרצה לסאונד בעמק הירדן ולא התעמקתי בנושא כ"כ .אני לא בטוח שמדובר במרחק שמיעה מינימלי או מקסימלי אני רק יודע שיש מרחק שמיעה לכל צליל.
לדוגמא: לתדר של 100HZ יהיה אורך גל של 3 מטרים(300 חלקי 100). מרחק השמיעה
של אותו תדר יהיה 6 מטרים (מהירות הקול חלקי חצי התדר).

אני מאוד מקווה שזה ברור. תודה על הסבלנות.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 13 אוק',03 18:17   
סלט קטנטן. לתדרים אמנם יש רוחב גל, אבל הקשר למרחק שמיעה הוא משהו שהתערבב לך עם משהו אחר.
אם אתה מנסה לקשר בין רוחב גל למרחק שמיעה "נכון" של אותו תדר, אפשר שאתה מתבלבל בין חלל אקוסטי הפיזור או התפשטות הגל בתוכו - עדיין לא ממש קשור ישירות למרחק שמיעה ורוחב גל.
אולי משהו אחר.
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 13 אוק',03 18:28   
היתכן שהשאלה קשורה למצבי הגל השונים (לחץ ותאוצה), ולמה תדרים נמוכים נשמעים שונים בנקודות שונות בחדר (או חדר לא מתאים לפחות) ?
  dudy_m  
הודעה פורסם: חמישי 16 אוק',03 20:27   
אותו חישוב הופיע תחת הכותרת "מרחק שמיעה של צלילים" אבל אם לא שמעתם על החישוב
הנ"ל אז יכול להיות שהטעו אותי.
דרך אגב יואב שדמה מרצה גם את אותו שיעור באותה מכללה אולי הוא יוכל לעזור.
תודה רבה בכל אופן.
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 17 אוק',03 01:14   
U must mean "the speed of sound" divided by half the FREQUENCY - or otherwise the units don't add up 2 a distance.

Looks 2 me that ur teacher was calculating the speed of sound in air.

Period (ZMAN MACHZOR) = 1 / freq.
Wavelength = distance between 2 peaks (1 cycle).

Speed = distance / time = wavelength / period = wavelength x freq.

>> Speed / wavelength = Freq. >> speed / (0.5 x wavelength) = Freq x 2.

>>Speed / freq. = wavelength >> speed / (0.5 x freq.) = 2 x wavelength (yup, distance) - whatever that means.

Theoretically speaking, increasing the length of a vibrating tube of air and reaching the same resonance freq. would indicate the speed of sound under specific air density.

Capiche?

As 4 the distance the bass needs in order 2 build up - it's true that 4 a good bass response 1 needs the distance, (1 of the reasons ur supa-blsta-pro monitors r useless in ur MAMADs) but I have been mixing 4 half of my life @ less than 6 meters away, no 100Hz tone has ever escaped...

U could b talking about room MODES of resonance, but a good salad needs some lemon, and I don't have any with me @ the moment.

Peace,

Zooot
Moshe.MOE
הודעה פורסם: שישי 17 אוק',03 12:18   
אולי אני אוכל לתרום קצת לנושא... אני יודע שבגלים אלקטרומגנטיים היוצאים ממקור נקודתי (כלומר אור, שדה מגנטי, שדה חשמלי, גרביטציה(אף שאינה שדה א"מ) כו...) התלות של האמפליטודה במרחק R היא כמו 1\R ... אני לא יודע על תלות דומה בגלי לחץ (קול) ומצד שני, אין כאן גם תלות התדר...

בקיצור- אקנח במעט איניטואיציה (שתסייע למה שאמרתי...). כשהולכים למסיבות גדולות, הדבר הראשון ששומעים הוא את הבסים. אח"כ ככל שאתה מתקרב מתחילה פריסת התדרים האחרים להתבהר. אולי זה מה שהטעה אותך לחשוב שיש הקשר בין הדברים אבל עובדה זו היא תוצאה של חסימת התדרים ע"י גופים כגון קירות, עצים ומפעלים (תלוי לאיזה מסיבה הלכת... #thumbsup ) ככל שהגוף החוסם יהיה יותר עבה הוא יחסום תדרים יותר נמוכים (אגב, כך גם לגבי הספוגים האקוסטיים- ככל שעוביים עולה הם יהיו יעילים יותר בתדרים הנמוכים).

בקיצור ולעשות סדר בבלגאן שיצרתי פה- אני חושב שהקשר האמיתי שקיים הוא בין העוצמה למרחק (ברור שכן...) ולא בין הספקטרום למרחק.
Moshe.MOE
הודעה פורסם: שישי 17 אוק',03 12:26   
אגב- שם טוב- לגבי שאלתך, ה"בעיה" עם בסים היא שהאורך גל שלהם הוא כבר בסדר גודל של אורך החדר, ולכן תמונת ההתאבכות שלהם שונה ממקום למקום.

מקווה שהבנת...
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון