תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:16
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה בנושא הוספת מידי לפסנתר אקוסטי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  Ofir17  
שאלה בנושא הוספת מידי לפסנתר אקוסטי
הודעה פורסם: ראשון 26 אוק',03 14:03   
יש לי פסנתר Seiler 131, ואני רוצה להפוך אותו למידי, זאת אומרת להוסיף לו את הקופסה עם הפיקאפים, אם מישהו יודע קצת פרטים על זה, כמו כמה זה עולה, והאם אני יכול לחבר סמפלר ולנגן דרך הפסנתר את כל הדגימות, זאת אומרת אם אני אוכל להשתמש בפסנתר בתור מקלדת שליטה. ואם אני אחבר את הפסנתר ישירות למיקסר דרך הקופסה ויקליט אותו ללא מיקרופונים האם תיהיה איכות טובה?, האם זה מקובל?

תודה רבה!
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 26 אוק',03 15:04   
עד כמה שידוע לי הדבר היחידי שעושה זאת כמו שצריך זה זה
וגם פה
doron986
הודעה פורסם: שישי 21 מאי,04 09:16   
חבל על הזמן, קנה פסנתר חשמלי של רולנד או ימהה, לא תתאכזב...
yoavcohen
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 00:37   
יש גם את זה:
http://www.8thstreet.com/product.asp?ProductCode=24442&Category=MIDI_Controllers

http://www.moogmusic.com/detail.php?product_endorse_item=1&modify=true&main_product_id=71&endorse_main_id=48#page

למרות שלא ברור לי איך הוא עובד.

המחיר שלו בחו"ל 1500$ והוא הופך (ככל הנראה) כל פסנתר למקלדת שליטה. אם מישהו הצליח להבין איך זה עובד ויוכל להסביר פה זה יהיה נחמד.

Logic Pro 8, FF800
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 00:56   
עדיף מאוחר...
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 01:17   
לא יפריע לך לשמוע את הפסנתר בזמן שאתה מנסה לשלוט על כלים אחרים דרכו?
yoavcohen
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 01:41   
כן, סביר להניח שזה יפריע. אפילו יפריע מאד.
אבל בשביל להקליט תפקידי פסנתר, בהם נוח להרגיש פסנתר אמיתי שמנגנים אבל לשמוע פסנתר נקי בהקלטה זה עלול להיות טוב. אפשר גם להשתמש באוזניות טובות - ואז הצליל של הפסנתר שמחוץ לאוזניות יישמע פחות מאשר הצליל של הפסנתר ששומעים מתוך האוזניות.

מצאתי את זה תוך כדי חיפושים אחרי מקלדת שליטה לנגינת פסנתר (יש לי מקלדת עם קלידים קלים, ולא נוח לנגן עליה תפקידי פסנתר).
יש את המקלדות של KAWAI שעשויות עם מנגנונים שאמורים לדמות פטיש אמיתי, ואני מתכנן ללכת לבדוק אותם בחנות, מצד שני הם יקרים מאד, וקשה לי להאמין שהם נותנים את אותה תחושה של פסנתר אמיתי.
הבעיה שאני לא יודע, ולמיטב ידיעתי אף אחד לא מייבא את זה לארץ, עד כמה הPianoBar הזה מזהה נכון את עוצמת הנגינה על הפסנתר ועד כמה הוא באמת אמין.

מצאתי עוד חומר עליו גם פה:
http://www.soundonsound.com/sos/mar05/articles/moogpianobar.htm

Logic Pro 8, FF800
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 03:56   
הריני להרתיע מפני מערכת המגעים של ימאהה. טובה ככל שתהיה בזמן שהיא מתפקדת, הבלאי שלה אדיר, ולאחר תקופה (במקרה שהייתי עד לו: שנתיים-שלש) ה'מגעים' שתחת הקלידים מתחילים לעשות בעיות.
מילא, אבל לפרק ולנסות לתקן את זה מעלה חרס, עקב השיטה המיוחדת שבה השתמשו לזיהוי פעולת הקליד (זה לא ממש מגע אלא תהליך אופטי, וזה לא ממש "חלק" שאפשר להחליף).
סיפור #thumbsdown
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 08:56   
המערכת של MOOG איננה בדיוק MIDI PICKUP בעובדה שהיא לפי מה שקראתי לא מסוגלת לזהות בצורה משכנעת את עוצמת לחיצת הקליד (Velocity,ראו את דברי ראובן למה) ומיועדת יותר לזהות אילו קלידים נלחצו (מהו הפיץ') ולהפוך אותו למידי על מנת לשלוח מידע זה לסינטיסייזר היוסיף שכבות סאונד שונות כמו שרואים בהדגמת הוידאו.
yoavcohen
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 13:24   
האם מנגנון זיהוי ה-MIDI שנמצא לקוי אצל YAMAHA Disklavier הוא אותו מנגנון שיש בפסנתרים שלהם עם הפיצ'ר "SILENT"?

ראובן, האם אתה מעריך ששנתיים-שלוש זה אורך החיים הממוצע של המערכת או שהנסיון שסיפרת עליו הוא מקרה חריג יחסית?

האם אין אחריות על הפסנתר שמתקנת או מחליפה את הפסנתר אם הפיצ'ר הזה מתקלקל? ועוד בטווח זמן כל כך קצר של 3 שנים?

לגבי המערכת של MOOG, כתוב שם שהיא יכולה לזהות את המהירות שבה נלחץ התו. האם זה לא מאפשר לה לזהות את עוצמת הלחיצה?

Logic Pro 8, FF800
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון