S.Supporter
פורסם: שלישי 13 יול',04 13:33
ראשית - שתוק.
מעכשיו ועד הודעה חדשה.
כייצד בעצם מופק קול האדם?
והאם יש הבדל בין דיבור לשירה?
כל אלה, כמה שאלות שעליך לענות עליהן ע"מ להבין את הבעיה בכללותה.
עכשיו עליך להבין שמיתרי הקול הם מרכיב אחד בלבד ממכלול המרכיבים הקשורים בהפקת הקול.
אם להתעלם לרגע מהמוח שהוא הקומפוזיטור, לצורך העניין, ולהתמקד רק בפועלים, הרי שמדובר במרכיבים שונים שקשורים לנשימה (לנשיפה ליתר דיוק), לסרעפת, לקנה וגם לריאות במובנים מסויימים.
גם חללי התהודה השונים, בגרון, בסינוס ובחלל הפה קשורים להפקת הצליל (בעצם הקובעים הגדולים של הגוון)
וכלה במאפיינים פיזיים של הפה והשפתים.
בהנחה שאכן מיתרי הקול בבעיה:
מיתרי הקול אינם אלא שריר וככזה, עיקר פעילותם קשורה בקבלת פקודת מתיחה והרפיה.
כמו כן פועלים עליהם לחצים הקשורים להתקרבות והתרחקות אחד מהשני.
שרירים אלה מתוחים כמו שני מפרשים בצידו האחורי של קנה הנשימה והאויר העובר דרכם מייצר לחץ הגורם להפרדתם זה מזה.
בשל המתיחות בו הם נמצאים, הם שואפים לחזור ולהצמד מה שמייצר את פולס האוויר המחזורי ומכאן קצרה הדרך להפקת צליל.
כרגיל בהפקת צליל שותפחם גוף היוצא משיווי משקל ומייצר רעידה מחזורית (מיתר הקול), גורם האחראי להוצאת הגוף משיווי משקל (זרם האוויר במקרה דנן) וחללי תהודה.
כמו כל שריר, יכול להיות שהם פשוט התעייפו, נשחקו, נפגמו.
"יבלת במיתרי הקול" היא גירוי או עיבוי של נקודה זערורית ונגרמת לרוב ע"י מאמץ או תנאי שימור לא נאותים (למשל נשימה ממושכת של אויר קר/חם או יבש באופן מיוחד וכיו"ב).
חצי הכוס המלאה - שתיקה היא סייג לחוכמה וברוב המקרים מסוגך גם מרפא יעיל.
חצי (אולי לא חצי ממש) הכוס הריקה - פגיעה במיתרי הקול יכולה לעיתים רחוקות להיות לא הפיכה.
לא ציינת בן כמה אתה:
זה כמובן עקרוני ובגילאים מסויימים זה תופעה שכיחה (זקנה), כמו כן, בגיל צעיר השרירים (גם השרירים הללו) נבנים בהדרגה ותכונותיהן משתנות. = "התחלפות הקול", וזה יכול לקרות גם בשנות ה-20 המוקדמות.
בגילאים אלה כל המערכת רגישה מאד.
לבריאות
פורסם: שלישי 13 יול',04 17:41
אני יכול להוסיף ולהגיד שידוע לי על רופאי מיתרים שמעבירים טיפולי אינאלציות למתרי הקול שמאד מאד עוזרות ומקלות...
מעבר לזה, (כמו שנאמר כבר למעלה) הכי חשוב זה ללמוד פיתוח קול אצל מורה טוב/ה כי הסיבה העיקרית לצרידות היא שירה לא נכונה, וכמה שתמשיך לשיר בצורה ה"לא נכונה" שסיגלת לעצמך כך גם תזיק יותר למיתרי הקול שלך, וגם תתרגל יותר ויתר לשיר בצורה הזאת...
בהצלחה...
פורסם: שלישי 13 יול',04 18:50
למרות שזה כרוך ממש בלהפסיק את הסדר יום שלי, פשוט לשבת בבית ולשתוק כמעט באופן טוטאלי, אני יעשה את מיטב יכולתי כי הקול הוא נכס.
בנוסף,
אתם מוכנים להמליץ לי באופן ספציפי ולהפנות אותי לרופא מסוים , עדיף במסגרת קופת החולים - או אחד שלא יעלה לי הון תועפות, כי אני די קצר בתקציב.
אגב, אני בן 18 לפני גיוס כנראה ללהקה צבאית.
שוב, תודה