Act Compatible
פורסם: שלישי 21 נוב',06 01:52
בויקיפדיה מדובר על משוואת גלים שאומרת שבכל תדר בסיסי נמצאות מכפלות שלמות של אותו התדר...זה קצת מובן הקטע של מכפלה שלמה אבל זה עדיין לא מסביר מדוע הוא מסודר כאוקטבה אח"כ קווינטה ושוב אוקטבה שניה וטרצה וכולי...
עשיתי חיפוש ומשום מה לא מוצא לי הרבה אינפורמציה בצלילים עיליים למרות שאני זוכר שהיו דיונים רבים..אשמח להפניה או להסבר מעמיק..
פורסם: שלישי 21 נוב',06 08:07
ההבדל בין "רעש" לבין "צליל" הוא הבדל של מינוח אקוסטי פיזיקלי.
לכל רעש, למעשה, לכל הפרעה אקוסטית יש תדר יסוד ותדרי לויין אשר ביחד מהווים גל שקול ויוצרים את מרכיבי הרעש ומשפיעים על הגוון שלו.
כדי שלרעש יהיו מרכיבים אקוסטים מוגדרים, כל אחד ממרכיביו הפיזיקלים צריך לחזור על עצמו מספיק פעמים על ציר הזמן. הזמן הזה אינו קבוע ומשתנה מאדם לאדם ומגוון לגוון, אבל כל התופעה נקראת "זמן ההבחנה".
צליל הוא הפרעה אקוסטית מסוג מאד מסויים. תדרי הלויין מסודרים במכפלות יחס קבועות.
יחסי העוצמות בין תדררי הלויין אחראיות לגוון הצליל ואם הן תהדהדנה בעוצמה מספקת ומספיק זמן הצליל יקבל את הגוון המיוחד לו. (תדר יסוד ללא רכיבי לויין הוא פשוט צליל סינוס ללא גוון)
יחסי המכפלות של רכיבי הלוויין (יש הבדל בין שלל המינוחים: אוברטונים / צלילם עיליים / הרמוניות וכ"ו שהן ממש לא מונחים עוקבים או מילים נרדפות וכתבנו על כך ואני מציע לחזור ולקרוא את ההסבר) מסודרים בסדר תאורטי קבוע:
1:1
2:1
3:2
4:3
5:4
6:5
7:8 וכ"ו.
יחס של 1:1 זה תדר היסוד
יחס של 2:1 זה אוקטבה מעל
יחס של 3:2 זה קווינטה מעל הצליל השני
יחס של 4:3 זה קוורטה מעל הצליל השלישי
יחס של 5:4 זה טרצה גדולה
עכשיו יש שני גדלים של טרצות קטנות (טרצה קטנה וטרצה קטנטונת) - בכיוונון המושווה, למי שעקב אחרי השרשרת שרצה פה לאחרונה - סידרו = זייפו קצת את ההבדלים בין שתי הטרצות הקטנות הללו. בעיק ע"י הנמכת הקווינטה שבינהן.
בקיצור - זו התשובה
Act Compatible
פורסם: שלישי 21 נוב',06 21:50
בסדר, אז מישהו יכול להפנות אותי לחוקי הפיזיקה המדוברים כדי שאני אבין למה(זה בסדר למדתי קצת באוניברסיטה פיזיקה איזה כמה שנים).
עריכה:
אני קורא את ההסבר שפוריה למעשה גילה מהו ה N של התדר היסודי X...אבל איך מחשבים את ה N הזה...?