פורסם: חמישי 31 דצמ',09 17:27
שלום לכולם,
חזרתי עכשיו מלימודי הנדסאות קול בחו"ל ואני בשאיפה לבנות אולפן רציני שיורכב בעיקר מציוד לא קנוי, אלא ציוד שאני רוצה להרכיב בעצמי לאחר השגת התרשימים והזמנת כל החלקים הדרושים. לצערי אני ממש לא חזק באלקטרוניקה למעט ידע בסיסי ואני רוצה ללמוד את התחום כמו שצריך לפני שאני צולל. עברתי באינטרנט על כל מיני מקומות שמלמדים אלקטרוניקה אבל עדיין, אשמח להמלצות ללימודים פרטיים או רשמיים בירושלים או במרכז, ו/או לכל עצה אחרת מבעלי נסיון בתחום.
תודה,
יונתן.
פורסם: חמישי 31 דצמ',09 18:39
תודה על קבלת הפנים והתגובה, מאמין שאהיה די פעיל בשנים הקרובות :-)
הרבה כסף אין, אבל זמן, רצון וסבלנות ללמוד יש ויש הרבה.
אני לא מתכנן לבנות, אלא להרכיב. להזמין את החלקים מחו"ל
and put them all together.
זה אומנם תהליך ארוך יותר כמובן מאשר ללכת לחנות ולקנות, אבל בוודאות גם הרבה יותר זול, וכמו שאמרתי, זמן יש.
למשל ה-1176 עולה מינימום 1500 פאונד אבל את החלקים אפשר להשיג בערך ב-250 (בוא נגיד לפני משלוח לארץ), עדיין, הבדל לא קטן, אפילו אם לוקחים בחשבון את אלמנט הזמן שההרכבה תיקח.
אני מסכים שהצלחתי לצאת "קצת" יומרני, אבל בגדול זו המטרה שלי, צעד צעד ואולי בסוף זה גם יקרה.
פורסם: שישי 01 ינו',10 01:05
בקלות אתה יכול לבסס אולפן מקצועי על ציוד שנבנה לבד, השאלה מי אתה ואיזה ציוד אתה יכול לבנות.
קל מאוד להתחרות עם הרמה שמוכרים לנו בחוץ אפילו קל מדי, לרוב בניה עצמאית, לפחות כמו שאני בונהת טובה בהרבה
ממה שיש על המדפים, אבל אני בוחר שהיא תהיה כזאת וזה לא יוצא בהכרח זול יותר ממוצר מדף מקביל לפעמים יותר.
מה שכן זה דורש ימבה התעסקות, אם יש לך את הזמן הרצון ללמוד ולהפסיד (זמן וכסף) מטעויות שתעשה בדרך אז מצפה לך כיף לא נורמלי
וציוד מקצועי.
פורסם: שישי 01 ינו',10 10:46
אני לא רואה בפקטור של הזמן למידה והרכבה מכשול, מכיוון שזה אמור להשתלם כספית, ומעבר לכך יקנה לי היבט (ומאוד חשוב) של התמקצעות באופן כללי בתחום הסאונד. השאלה היא האם באמת שווה ללכת לאיזשהו מוסד לימודים על מנת לקבל קצת פרקטיקה? ידע אפשר למצוא במספיק מקומות באינטרנט אבל בלי מנטור אני בסוף אשרוף איזה בניין בטעות...