תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 03:22
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  jkossov  
הרכבת ציוד - פריאמפים/קומפרסורים/אקספנדרים וכו'
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 17:27   
שלום לכולם,

חזרתי עכשיו מלימודי הנדסאות קול בחו"ל ואני בשאיפה לבנות אולפן רציני שיורכב בעיקר מציוד לא קנוי, אלא ציוד שאני רוצה להרכיב בעצמי לאחר השגת התרשימים והזמנת כל החלקים הדרושים. לצערי אני ממש לא חזק באלקטרוניקה למעט ידע בסיסי ואני רוצה ללמוד את התחום כמו שצריך לפני שאני צולל. עברתי באינטרנט על כל מיני מקומות שמלמדים אלקטרוניקה אבל עדיין, אשמח להמלצות ללימודים פרטיים או רשמיים בירושלים או במרכז, ו/או לכל עצה אחרת מבעלי נסיון בתחום.

תודה,

יונתן.
nimrod
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 18:12   
ברוך הבא לפורום (ושובך לארץ...) #clap

ציטוט:
...אולפן רציני שיורכב בעיקר מציוד לא קנוי, אלא ציוד שאני רוצה להרכיב בעצמי...

אני האחרון שימנע ממך לבנות דברים לבד, אבל המשפט הנ"ל מאד מאד יומרני, במיוחד לאור הבא:
ציטוט:
...אני ממש לא חזק באלקטרוניקה למעט ידע בסיסי...

אם אתה בונה על בנייה עצמית של רוב הציוד אז כנראה יש לך הרבה זמן, כסף וסבלנות מיותרים...

זמן, הרבה זמן, כי זה מה שבנייה עצמית דורשת, כולל זמן הלימוד, ההתנסות והכשלונות/טעויות (שהם חלק מהלימוד)
כסף, כמובן לשלם עבור השורה הקודמת... עבור החומרים/חלקים, אבל גם כדי לחיות ולהתקיים לאורך כל הזמן הזה... #faint

וסבלנות, כי ייקח לך הרבה זמן עד שתגשים "אולפן רציני שיורכב בעיקר מציוד לא קנוי"...

במחירים ובאיכויות של ציודי מדף שמוצעים בשוק, נדיר שתוכל להתחרות בהם בבנייה עצמית.
לבנות אביזרים, תוספות, שדרוגים וכו' זה בהחלט במקום ואפילו מתבקש ממי שיש לו את הכישורים והאמביציה.

אבל לבסס את עיקר הציוד האולפני על בנייה עצמית...

לא נראה לי #nene

#smile
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 18:36   
אני מציע לך להגביל עצמך לקיטים.
הרבה יותר חסכוני מבחינת תקציב.
  jkossov  
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 18:39   
תודה על קבלת הפנים והתגובה, מאמין שאהיה די פעיל בשנים הקרובות :-)
הרבה כסף אין, אבל זמן, רצון וסבלנות ללמוד יש ויש הרבה.
אני לא מתכנן לבנות, אלא להרכיב. להזמין את החלקים מחו"ל
and put them all together.
זה אומנם תהליך ארוך יותר כמובן מאשר ללכת לחנות ולקנות, אבל בוודאות גם הרבה יותר זול, וכמו שאמרתי, זמן יש.
למשל ה-1176 עולה מינימום 1500 פאונד אבל את החלקים אפשר להשיג בערך ב-250 (בוא נגיד לפני משלוח לארץ), עדיין, הבדל לא קטן, אפילו אם לוקחים בחשבון את אלמנט הזמן שההרכבה תיקח.
אני מסכים שהצלחתי לצאת "קצת" יומרני, אבל בגדול זו המטרה שלי, צעד צעד ואולי בסוף זה גם יקרה.
OrenS
תומך
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 18:56   
אם אתה אכן מתכוון לקיטים, נראה לי שאתה פשוט יכול לצלול למים. הזמן איזה קיט פשוט יחסית, ועד שתסיים להרכיב, לבדוק ולהפעיל אותו (כמובן תוך קריאה באינטרנט או בספרים שיסבירו לך מה אתה עושה), כבר תכיר את רוב החלקים. מן הסתם, ככל שתרכיב יותר, הנסיון והידע יגדלו בהתאם.

אתה יכול גם, כמו הרבה חברי פורום, להתחיל בשרשור האלמותי "קונדנסר מדהים בעשרה שקלים". זאת בניה פשוטה מאד עם יחס עלות/תועלת מטורף לחלוטין.

עם זאת, אני חייב להצטרף לנמרוד - לבסס אולפן שלם על בניה (או אפילו הרכבה) עצמית, יעלה לך הרבה הרבה יותר מלקנות מוצרי מדף. את הידע בחווט ואלקטרוניקה תוכל לנצל לחיווט האולפן, בניית כמה מכשירים מעניינים שיתנו לאולפן שלך משהו שונה מאולפנים אחרים, אבל לבסס את החלק הארי של האולפן על דברים שבנית? לא משתלם.
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 22:42   
יש דברים שיותר זול לבנות ויש דברים שיותר זול לקנות מהמדף,ליצור המוני יש את היתרונות שלו לעיתים.

ציטוט:

אני לא מתכנן לבנות, אלא להרכיב

מה ההבדל? לא בלבלתי בנייה עם עיצוב שזה סיפור אחר לגמרה. #smile

קח בחשבון שמשלוחים מייקרים לעיתים רכיבים ב30-40% במיוחד כאשר מדובר על חבילה גדולה (שנאים,עבודות מתכת).

הרכבה לא לוקחת כזה הרבה זמן ככה שזה לא עניין, אם הכל הולך חלק פרהאמפ ממוצע יקח מספר ערבים ארוכים להרכיב.
הבעיה היא כשמשהו לא הולך חלק ,אין לך את הידע להבין מה הבעיה ואין לך ציוד מדידה חוץ מאבו מטר #smile
Tomerttb
כמה דברים נוספים.
הודעה פורסם: שישי 01 ינו',10 01:05   
בקלות אתה יכול לבסס אולפן מקצועי על ציוד שנבנה לבד, השאלה מי אתה ואיזה ציוד אתה יכול לבנות.
קל מאוד להתחרות עם הרמה שמוכרים לנו בחוץ אפילו קל מדי, לרוב בניה עצמאית, לפחות כמו שאני בונהת טובה בהרבה
ממה שיש על המדפים, אבל אני בוחר שהיא תהיה כזאת וזה לא יוצא בהכרח זול יותר ממוצר מדף מקביל לפעמים יותר.

מה שכן זה דורש ימבה התעסקות, אם יש לך את הזמן הרצון ללמוד ולהפסיד (זמן וכסף) מטעויות שתעשה בדרך אז מצפה לך כיף לא נורמלי
וציוד מקצועי.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שישי 01 ינו',10 10:40   
ציוד שנבדק (לרוב מניסיון קודם של משתמשים ועבר מס' Revisions) אין סיבה שיוביל לבעיות.
  jkossov  
הודעה פורסם: שישי 01 ינו',10 10:46   
אני לא רואה בפקטור של הזמן למידה והרכבה מכשול, מכיוון שזה אמור להשתלם כספית, ומעבר לכך יקנה לי היבט (ומאוד חשוב) של התמקצעות באופן כללי בתחום הסאונד. השאלה היא האם באמת שווה ללכת לאיזשהו מוסד לימודים על מנת לקבל קצת פרקטיקה? ידע אפשר למצוא במספיק מקומות באינטרנט אבל בלי מנטור אני בסוף אשרוף איזה בניין בטעות...
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 01 ינו',10 12:20   
שלום יונתן,

אני מצטרף לעידוד של קודמי בשרשרת. אין מה לפחד מלהרכיב סכמה. עם זאת, אם המטרה שלך היא לחסוך כסף, אני ממליץ לך לא להתחיל משתי סיבות: 1.) בטווח הארוך, עם המשלוחים, המכס וציוד ההרכבה שתצטרך, לא תחסוך כסף. 2.) כשתתקע בדרך - ואתה בהחלט תתקע, סמוך עלי #smile - מה שיוציא אותך מהבוץ הוא המוטיבציה ללמוד ולעשות, ולא המוטיבציה לחסוך 1000 ש"ח.

מעבר לזה, אני ממליץ לך למצוא אלקטרונאי באזור (אפשר גם מישהו מחברי הפורום) ופשוט להציע לו לתת לך כמה שיעורים (בתשלום, כמובן), אולי תוך כדי הרכבת סכמה ספציפית, בדיוק כפי שהיית לוקח שיעורי גיטרה או פסנתר.

שיהיה בהצלחה והמון כיף.

אסף
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון