תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:53
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לימודי "סאונד" במסגרת מסודרת - אופציות והמלצות.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  ofir-harlev  
לימודי "סאונד" במסגרת מסודרת - אופציות והמלצות.
הודעה פורסם: שישי 15 יול',11 21:47   
אהלן וסהלן יא שבאב, אני אופיר ואני לא חדש באתר או בפורומים, אני פשוט לא פעיל מבחינת כתיבה. אני מעדיף לקרוא ולהחכים. #wink
אני מתופף ופרקשניסט.
הידע שלי בכל מה שקשור לקול ואיכויותיו די נרחב, אבל יותר בתחום ההאזנה הבייתית (מערכות ביתיות).
הנסיון שלי ביצירה בייתית הגיע מרצון שלי להקליט את כלי ההקשה האקוסטיים שלי ולמקסס הכל בעצמי לעצמי. הצטיידתי בEMU1212M חמוד, SM57, K&K silver bullet וpresonus bluetube. מוניטורים כבר היו לי.
התהליך הוכיח עצמו לא מסובך במיוחד ובנוסף להכל, די מהנה.
לאחרונה הגעתי עם ההרכב הנוכחי, שאני מתופף סט בו, למצב של חומרים מוגמרים ורצון להקלטות סקיצה. ניסינו את התהליך הזה בביתי (יותר נכון בית הוריי #biggrin ) עם הציוד הקיים ומצאתי את עצמי מאוד נהנה מהתהליך אפילו יותר מהעשייה העצמית שלי, כמו שציינתם כבר בעבר בשרשור מסוים ומרוצה מהתוצאה הסופית כמו גם חבריי ללהקה.
קיצר, אני מוצא עצמי מאוד נמשך לתחום ההפקה,הקלטה, מיקס וכל מה שזה אומר מעבר לידע המצומצם שלי.
משאילה של טכנאים בחדרי חזרות\אולפני-הקלטות וחבר'ה שניגנתי איתם עלו אותם שמות של בתי ספר שמלמדים את הנושא ונגזרותיו. BPM, הד, MUZIK ויואב גרא.
האם יש למישהו פה המלצות לאחד מהמקומות האלה או למקומות אחרים, ומה לדעתכם סדר הפעולות שעלי לנקוט שהרי זו החלטה ברת משקל.
תודה רבה מראש #faint
idanaltman
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 16 יול',11 00:26   
לימודים זה חובה בנאדם - אני לא לומד בארץ אז אני לא יכול להמליץ לך על משהו אבל גם אם אתה ממש שפיץ בבצפר פשוט עוברים על הכל ואין מצב שכל שיעור לא תלמד משהו חדש...
הודעה פורסם: שבת 16 יול',11 01:02   
ממליץ לך מאד על המסלולים הרלוונטיים ב-'רימון', בתור מתופף (בין היתר) שמתחיל שנה שלישית ובכלל.

על קצה המזלג - מלמדים שם אנשים מאד רציניים, יש סביבה מוסיקלית שאין לה תחרות בשום מקום אחר בארץ (לדעתי) ואפשר להרכיב תוכנית לימודים מעשירה מאד בנושא סאונד והפקה.

אשמח לענות על שאלות ספציפיות אם תרצה.
הודעה פורסם: שבת 16 יול',11 01:27   
אממממ...בוא נראה....
אני יודע שחשוב לי הכי הרבה ללמוד את הנושא המעשי של הקלטה. ההתעסקות עם החומרה, העניין של ניסוי וטעייה מאוד מושך. חשובה לי האפשרות לנסות הרבה. אני לא רוצה להגיע למקום שלא מאפשר לי להתנסות בציוד כמה שבא לי פחות או יותר.
חשוב לי מאוד לימוד תאוריה של מוזיקה, תווים וכל הבלאגן, האמת שאני חלש גם בתווים של תופים #sleep
חשוב לי מאוד ההתעסקות בתוכנה. גם נושא המיקסוס וגם הנושא של יצירה אלקטרונית.
אני ממש לא מחפש להיות מהנדס אקוסטי. אני לא יודע אם לימודים כאלה בכלל קיימים במוסדות המדוברים, אבל חשובה ההבהרה. חלק מהמשיכה שלי לכל מה שקשור לחוש השמיעה היא שזה לא מדע מדוייק.שלכל אחד דברים מסויימים יישמעו שונה ולא בהכרח מה שמציג נתונים יבשים מפציצים יהיה אידיאל. גם בגלל שאני בנאדם שמרגיש הכי בבית בשיטה הישנה של "נסיון".........וגם כי אני זבל במתמטיקה #biggrin
מה הם בעצם תנאי הקבלה למקומות האלה? הייתי מנחש שזה סוג של "show me the money" #lol
GCmusic
עד כמה שאני יודע
הודעה פורסם: שבת 16 יול',11 04:11   
נשמע שאתה מחפש מקום שגם נותן שיעורי כלי וגם מלמד הפקה/סאונד ברמה גבוהה.
ברימון תוכל לשלב אולי בין השניים. ואולי גם במיוזיק.צריך לבדוק האם השכילו בבתי הספר המוכרים לשלב בין השניים.

לדעתי האישית - לימודי תיאוריה ותווים תוכל לעשות אצל מורה פרטי- מורה רציני יכול לסדר לך את הראש לטווח הארוך, כך שתוכל להיות פנוי להתעסקות בסאונד באופן יותר חופשי.

הלימודים ברימון משלבים פעילות מוזיקלית באנסמבלים מעבר לכסף שתצטרך לשלם, תתבקש לעבור בחינת דירוג שתשפיע על הנגינה שלך באנסמבלים (מתופף ורסטילי יהיה ביותר אנסמבלים ומתופף קורא תווים לצורך העינין יקודם להרכב בו נדרשת קריאה טובה).

מעבר לזה - יש את ספיר ומכללת עמק הירדן שיתנו לך התמקצעות בנושא הסאונד -הדגש על הנגינה הוא פחות חשוב בבתי הספר האלו.אבל מיקס, תוכנה, התעסקות בציוד - תוכל לקבל ובגדול .

כל בתי הספר שציינת באיזור המרכז, לכן אני מניח שאתה מהאיזור - עד כמה שאני יודע בכל בית ספר יש זמן להתנסות על ציוד, צריך לבדוק נקודתית מול הבית ספר ואני מניח שזה תלוי גם בכמות האנשים שלומדים שם.

http://www.giladchatsav.com
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 16 יול',11 08:35   
לפי מה שאתה מתאר, יתאימו לך אחד משני מסלולים:

1. לימודי מוסיקה באוריינטצית הפקה\סאונד, בדיוק כפי שמציעים ברימון.
2. לימודי אחה"צ במסגרת של בית ספר פרטי, שיעניק לך את הכלים להקליט את עצמך.

מסלולי ההנדסאים (ספיר, גרא, כנרת\עמק-הירדן) הם הרבה יותר טכניים באוריינטציה וכוללים גם הרבה תחומים שכנראה פחות מעניינים אותך.
  ofir-harlev  
הודעה פורסם: שבת 16 יול',11 10:44   
קודם כל, תודה על התגובות.
אני מראשל"צ והייתי מעדיף להשאר באזור המרכז :-\
GCmusic , אני מניח שאתה צודק בקשר למורה פרטי שעלול לסדר אותי, אבל האמת שאני רוצה את זה במסגרת בעיקר בגלל היכולת הלקויה שלי לשבת על התחת וללמוד תאוריה. במסגרת אני אהיה חייב להראות תוצאות או שאני הולך קיבינימאט. טוב אני לא פסיכולוג אבל נושא המסגרת בטוח מובן וברור לכולם. #smile

oh-babie, אין לי העדפה ללימודי צהריים\ערב. אם אני אכן אתחיל ללמוד את הנושא אני מתכוון להשקיע בזה את כולי ובקשר לעבודה, אני אסתדר כבר. אני מאמין שאוכל להגיע לסידור עם מקום העבודה הנוכחי שאני בו.
"מסלולי ההנדסאים (ספיר, גרא, כנרת\עמק-הירדן) הם הרבה יותר טכניים באוריינטציה וכוללים גם הרבה תחומים שכנראה פחות מעניינים אותך."
-מה למשל מלמדים שם שכנראה פחות יעניין אותי?
הייתם מציעים לי ללכת לימים פתוחים, או משהו כזה, בכל אחד מבתי הספר המדוברים?
Tuluz Debit
Expert
הודעה פורסם: שבת 16 יול',11 10:55   
חבל להתפשר על איכות הלימודים והתאמת המסלול בגלל מרחק. מנסיון, ההבדלים יכולים להיות תהומיים בין מקום אחד לשני (בהתאמה לצרכים, כן?) והארץ לא כזאת גדולה..
אני נוהג לרימון מראשל"צ ב-25 דקות הכל-כולל-הכל. אנשים תופסים טרמפים או עוברים לגור ליד.
הודעה פורסם: שבת 16 יול',11 14:28   
ציטוט:
-מה למשל מלמדים שם שכנראה פחות יעניין אותי?
הייתם מציעים לי ללכת לימים פתוחים, או משהו כזה, בכל אחד מבתי הספר המדוברים?

קודם כל, כדי שלא אצטרך לחזור על עצמי אני ממליץ לך לעיין בשרשרת הזו, שם הבעתי את הפרספקטיבה שלי לגבי כל עניין ה"לימודים בשיטת הניסיון".

הקלטת מוסיקה היא רק חלק מתוכנית הלימודים של מה"ט (על-פיה מסלולי ההנדסאים השונים פועלים). במקביל תלמד, עריכה ממוחשבת (לא בהכרח של מוסיקה), הגברה, עיצוב קול לתמונה, אקוסטיקה, פיסיקה, מתמטיקה, הנדסת מערכות קול, עיבוד אותות קול, חשמל ואלקטרוניקה וכולי.

המסלולים האלה מתאימים למי שרוצה ללמוד הנדסת קול (ברמת הנדסאי) באופן רוחבי ולהעמיק במקצועות הקשורים לתחום, ולאו דווקא כדי להיות "טכנאי הקלטות" (למרות שהרבה בוגרים נעשים כאלה).

לדעתי, אם כל מה שמעניין אותך זה לדעת להקליט את עצמך, להשקיע שנתיים+ מהחיים בלימודים מלאים (לפחות 4 ימים בשבוע, 8 שעות ביום, לפני סדנאות, תרגולים ועבודות בית) זה קצת כמו להרוג זבוב עם טנק.

איני יכול להעיד על בתי הספר האחרים, אבל בכנרת האוריינטציה היא סופר-טכנית ולא כוללת שום מודולים במוסיקה (למעט 2 קורסי יסוד). קח את זה בחשבון במיוחד לאור העובדה ש:

ofir-harlev :
גם בגלל שאני בנאדם שמרגיש הכי בבית בשיטה הישנה של "נסיון".........וגם כי אני זבל במתמטיקה #biggrin

לפי מה שאתה מתאר עד כה, נראה לי שמסלול הלימודים ברימון תפור עליך כמו חליפה.
  ofir-harlev  
הודעה פורסם: שבת 16 יול',11 15:57   
קודם-כל אני מתנצל שלא קראתי את השרשור שקישרת, לפני. העטיפה לא נראתה עניינית כמו שהוא באמת.
אכן הבנתי את עמדתך ואני יכול להתחבר אליה לחלוטין.
אבל גם בשרשור ההוא נאמר, כמה פעמים נראה לי, שהתלמיד הוא זה שצריך לחפור עמוק ולהתעקש לקחת כמה שיותר מהלימודים. כוונתי הייתה שחשוב שזה יהיה מקום שיהיה "מכרה" שיהיה עם מה וממה לחפור.

אתה צודק לחלוטין בעניין ה"להרוג זבוב עם טנק". אך זה נובע מחוסר פרטים מצידי.
התהליך שתיארתי בהודעה הראשונה נמתח לאורך יותר זמן ממה שלוקח לקרוא אותה, מן הסתם. אמנם התחלתי להקליט, כגורם גלוי, בשביל עצמי את עצמי. אבל תמיד הייתה קיימת המשיכה ללקחת את זה למקומות מרוחקים יותר, כגורם סמוי.
ההתנסות שלי עם נגנים אחרים היא זו שגרמה לי ממש לרצות את הידע, הנסיון וההתעסקות בתחום.
ההנאה של להגיע עם נגן למתודת עבודה מסויימת, לנהוג לפיה, לעשות בשבילו כל מה שהוא רוצה כדי שהוא יישמע לשביעות רצונו, לדסקס איתו את אופי הסאונד באם הוא נשמע לי לא מתאים....בכללי מצאתי עצמי "בבית".

אני יודע שזה נתפס כחאפריות שאני פשוט אומר "אני לא רוצה ללמוד מתמטיקה ופיזיקה" וזה אכן מטריד אותי שאני כל כך מתקשה בעניינים הריאליים. אבל אני פשוט לא מחפש את תחום ההנדסה.
תודה רבה שוב
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון