Art Reviewer
פורסם: שישי 29 אוג',03 12:37
שלום לכולם
נתקלתי בכמה אקורדים (לא פעם ראשונה ...) שלא מצאתי את האצבוע שלהם בשום מקום ...יכול ליהיות שיש להם שם אחר ?! שהם לא קיימים ?!
האקורדים הם : m11 (מינור 11 כגון די מינור 11..) --מצאתי אותו רק בצורתו המאזורית ...
m7\9 (מינור שבע חלקי תשע ...כגון איי מינור שבע חלקי תשע ) ---גם אותו מצאתי רק בגירסתו המאזורית ....
9#5# אני מכיר הרבה ווריאציות של 9 ו 7 ושל 7 ו 5 אבל לא כזאת ...כגון G#9#5 ...
אם מישהו יוכל לצייר לי את האיצבוע שלהם או לתת לי הסבר קצר על הדרך ל מציאתם ...
אני אשמח מאוד
תודה מראש
וסליחה על הטירחה ...אני פשוט לא כ"כ טוב בתאוריה ...
פורסם: שישי 29 אוג',03 14:11
קודם כל תודה לך ...רשמתי והפנמתי ...פשוט לא ידעתי למה המינורי (11) לא קיים(?!) עכשיו אני מבין שהוא זהה למאזורי ...
עכשיו תקן אותי עם אני טועה ...על מנת , לדוגמא למצוא את ה 11 אני צריך לספור אחד עשרה מצליל השורש ?
מה ההבדל בין 7\9 מינורי למאזורי ? חצי טון ?
פורסם: שבת 30 אוג',03 17:50
השרשרת הזו החלה לאחר שנתבקשתי בפרטית להפנות ללינק לאתר שמכיל את ציורי הטאבלטורה של "כל האקורדים" ו-"כל המתחים".
אז בגלל שאני לא מלמד עם ספרים או אתרים (אלא טורח ומצייר כל פעם את האקורד על הטיותיו) לא היה לי אבל אני מוצא שזה יכול להיות יעיל.
המלצתי לפלאטו להפנות שאלה פומבית והוא הפנה אבל שכח לבקש לינק.
אז אני אעשה זאת במקומו (בחיפוש הזריז שעשיתי עבורו לא מצאתי משהו טוב או יעיל):
מי מכיר אתר אשר מכיל ציורים (טאבלטור) של כל האקורדים...?
(איך אני בשבילך, פלאטו?)
עכשיו, רק בשביל שכבר עלו כמה ענינים נוספים שקשורים להרמוניה, אני אוסיף ואומר שמינור 11 זה אקורד מאד לא נפוץ.
מה שכן נפוץ זה אקורד ADD 4 שזה ביטוי מאד שונה למונח "מתח הרמוני".
ה- 11 בא במקום ה- טרצה ומהוה פתרון שלה. זה שייך להולכת קולות במוסיקה קלאסית ולמצלול הרמוני במוסיקה קלה (ג'אז).
מסיבות אקוסטיות, ה- 11 לא ישמע פתרון של טרצה מינורית ולכן הוא לא קיים אלא כמצלול שזה לכשעצמו נדיר.
זה לא אומר שאסור, זה רק בד"כ לא כל כך הגיוני.
בנוגע ל-תשיעיות למיניהן, אז גם כאן יש הבדלים בין המז'ור למינור ובין סולמות ומודוסים שונים.